Σεμινάριο για τα πρώτα βήματα στον πιανιστικό αυτοσχεδιασμό

Αυτοσχεδιάζοντας σε μείζονες και ελάσσονες με τον Θανάση Μπιλιλή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συχνά ο αυτοσχεδιασμός αντιμετωπίζεται με «φόβο» ή θεωρείται ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο καθένας η καθεμία ή ακόμα και ότι απαιτεί ξεχωριστές μουσικές δεξιότητες. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Το σεμινάριο αυτό, χωρίς το «άγχος του λάθους», δίνει την ευκαιρία σε σπουδάστριες και σπουδαστές Ωδείων, Μουσικών Σχολών ή φοιτήτριες και φοιτητές Μουσικών Τμημάτων, ακόμα και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, να διαπιστώσουν ότι ο πιανιστικός αυτοσχεδιασμός είναι άμεσα δυνατός για όλες και όλους.

Παράλληλα, θα συνειδητοποιήσουν από τους πρώτους τους αυτοσχεδιασμούς, ότι μπορεί να ενισχυθεί η μουσικότητα, η μουσική δημιουργικότητά τους, η αναλυτική τους μουσική σκέψη και βέβαια η απόλαυση της μουσικής.

Ο Θανάσης Μπιλιλής (PhD) διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΕΔΙΠ) και ασχολείται με τον παραστατικό αυτοσχεδιασμό από το 1985 ενώ ειδικεύεται στον παιδαγωγικό πιανιστικό αυτοσχεδιασμό.

Ως πιανίστας έχει πραγματοποιήσει καλλιτεχνικές εμφανίσεις στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Μ. Βρετανία, στην Κύπρο , στο Ισραήλ, στην Ουγγαρία, στην Ελβετία, στην Τουρκία, στην Αυστραλία κ. α. ερμηνεύοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών τεχνοτροπιών (κλασική, τζαζ, nuevo tango, ελληνική μουσική κ.α.) ενώ συνοδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προβολές ταινιών βωβού κινηματογράφου.

Το σεμινάριο, που διοργανώνει το μουσικό εργαστήρι «Κρουστόφωνο»,
πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στον χώρο «Κρουστόφωνου», οδός Α. Παπαδιαμάντη 6 (περιοχή Μαρτίου).

Πληροφορίες - εγγραφές στα τηλ: 2310 861 874, 697 22 22 982 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
KU SPI page 0001 1

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!