Robert Fripp: Γένια, ψαλίδια κι ένας μυστηριώδης κιθαρίστας στη διασκευή ΖΖ Top

Τι συμβαίνει;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/03/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με έναν μυστηριώδη κιθαρίστα με μακριά γένια όπως κι αυτά που φορά ο Robert Fripp, μιμείται τους ZZ Top στην νέα διασκευή του, ο ιδρυτής των King Crimson και η γυναίκα του Toyah, που τραγουδά κρατώντας μεγάλα ψαλίδια.

Ο Robert Fripp και η Toyah Willcox πήγαν για άλλη μια φορά στην κουζίνα τους για να παίξουν με το δικό τους τρόπο ένα ροκ κλασικό κομμάτι, που αυτή τη φορά είναι το Gimme All Your Lovin των ZZ Top.

Ο Fripp και η ηθοποιός-τραγουδίστρια σύζυγός του Willcox στο νέο κομμάτι τους για την γνωστή πια σειρά Sunday Lunch lockdown series, στην οποία παρουσιάζουν κάθε βδομάδα γνωστές διασκευές ροκ τραγουδιών παιγμένα στην κουζίνα του σπιτιού τους τις οποίες ανεβάζουν στο youtube, συμμετέχει για πρώτη φορά τρίτο μέλος για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ, ένας μυστηριώδης κιθαρίστας γεμάτος τατουάζ - ενώ οι γενειάδες στο στυλ των ZZ Top, τα γυαλιά ηλίου και δύο ζευγάρια ψαλιδιού μεγάλου μεγέθους δίνουν το δικό τους τόνο στη διασκευή αυτή.

Τι συμβαίνει; Και, για να είμαι ειλικρινής, έχει σημασία;

Θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε και να τοποθετήσουμε το κλιπ σε κάποιο είδος κοινωνιολογικού πλαισίου, γεμίζοντας αυτήν τη σελίδα με ψευδο-πνευματικούς συλλογισμούς μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη καταμέτρηση λέξεων. Αλλά αλήθεια; Είναι ο Robert Fripp και ο Toyah και ο πολύ τατουάζ τους σύντροφος, παίζοντας το Gimme All Your Lovin του ZZ Top. Στην κουζίνα τους. Και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Toyah & Roberts Sunday Lunch - Gimme All Your Lovin’

≤Με εκπλήσσουν οι αρχικοί κιθαρίστες σε αυτά τα κομμάτια≥, δήλωσε ο Fripp στο Rolling Stone νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφερόμενος στα τραγούδια που έχει καλύψει το ντουέτο. "Κιθαρίστες – φαινόμενα που αναπτύχθηκαν κυρίως από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, οι Van Halen, Steve Vai, Joe Satriani, τα αγόρια των Metallica…Οι δημιουργοί των riff είναι εκπληκτικοί παίκτες. Ακούω τις πρωτότυπες εκδόσεις στο δίσκο, βλέπω ζωντανές παραστάσεις, βλέπω διαφορετικές ερμηνείες και ψάχνω διασκευές κιαριστών στο YouTube. Έτσι πρέπει να τιμήσω το πνεύμα της μουσικής ενώ το κάνω τα δικά μου"
Πρόσφατα, το ντουέτο κάλυψε το Purple Haze του Jimi Hendrix, το Ace Of Spades των Motorhead, το Poison του Alice Cooper και το Girls Girls Girls των Motley Crue.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!