Προς το Γιάννη Αγγελάκα (Ανοιχτή Επιστολή)

«...Αγαπητέ κύριε Αγγελάκα. Όταν ο Νταλάρας, τραγουδούσε σ' όλο τον κόσμο για την Κύπρο, για την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων στην Ελλάδα, για το Σκοπιανό, του...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

στείλατε συγχαρητήρια;

Όταν τραγουδούσε εν μέσω βομβαρδισμών με τον Αλκίνοο στο Βελιγράδι, τους στείλατε συγχαρητήρια; Όταν τραγουδούσε σε Αμερική και Καναδά για τη διάσωση των ελληνικών συγγραμμάτων και τη δημιουργία έδρας ελληνικής ιστορίας, του στείλατε συγχαρητήρια; Όταν βραβεύτηκε με το βραβείο Κένεντι κι όταν έγινε Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του στείλατε συγχαρητήρια; Όταν τη δεκαετία του '70 έδινε αμέτρητες, πάνω από 750 μετρημένες, δωρεάν συναυλίες σε εργοστάσια, στάδια και πλατείες, με το Νικολόπουλο και το Βαρδή, για τους άπορους συνανθρώπους τους, τους στείλατε συγχαρητήρια; Όταν τραγουδούσε μαζί με τον Springsteen, τον Sting, τον Peter Gabriel, τον Youssou N'Dour για τη Διεθνή Αμνηστεία στο ΟΑΚΑ, του στείλατε συγχαρητήρια; Όταν τραγουδούσε στην Τυφλίδα στο συνέδριο των Ελλήνων της Διασποράς, του στείλατε συγχαρητήρια; Όταν τραγουδούσε για την ενίσχυση των "Γιατρών χωρίς σύνορα", του στείλατε συγχαρητήρια; Όταν το'73, μεσούσης της χούντας τραγουδούσε με τον Πάριο, τη Χαρούλα και τη Γαλάνη στα "Νέα Δειλινά" και τους σταμάτησε η αστυνομία των δικτατόρων, τους στείλατε συγχαρητήρια; Όταν, όταν, όταν... η λίστα δε θα 'χει τελειωμό κε Αγγελάκα... Δε με νοιάζει τί έχετε κάνει εσείς, σε σύγκριση με αυτά που έχει πραγματοποιήσει ο Γιώργος Νταλάρας. Με νοιάζει όμως, όταν εσκεμμένα τόσα χρόνια, ή αποκρύπτονται όλα αυτά ή και να τα γνωρίζετε "σβήνονται" για να συμμετέχετε κι εσείς στην "πιασάρικη" αντινταλαρική εκστρατεία... και πιστέψτε με, δεν είστε καθόλου στην απέξω κάνοντας κι εσείς ό,τι πολλοί από τους δήθεν "αριστερόστροφους" συναδέλφους σας. Αντιθέτως, "in" είστε! Μπράβο λοιπόν, εύγε! Λαϊκισμός στο έπακρο.... Άραγε σας τα χρωστά ή τα 'κλεψε τα χρήματα που επάξια έβγαλε όλα αυτά τα 45 χρόνια που τραγουδά ενεργά, με τόσες διακρίσεις, εγχώριες και διεθνείς, παραμένοντας αδιάλειπτα στην κορυφή. Γιατί δε στέλνετε επιστολή και στους τηλεοπτικούς και μηντιακούς "εισαγγελείς" για όλα αυτά, που “βγάζουν” τόσα χρόνια; Γιατί δε βγάλατε "κιχ" για τα οικονομικά στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα, για το "πόθεν έσχες" των συναδέλφων σας;

Α! Και να μην ξεχάσω... Για εκείνους που έγραψαν για το ΣΔΟΕ και την υπόθεση "Πανταγιά": Κύριοι, έγινε δίκη και ο Νταλάρας την κέρδισε! Ανατρέξτε σε πηγές και θα πληροφορηθείτε αναλόγως. Δεν έγινε Βοσκόπουλος, προς απογοήτευση σας...»

Άρης Αναγνωστόπουλος

Υ.Γ: Η Μελίνα στην Guardian είχε γράψει το 1988: "Ότι κάνει ο Νταλάρας σήμερα, τα κάνει όλη η Ελλάδα αύριο". Καληνύχτα σας.

*Δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλε ο Άρης Αναγνωστόπουλος, στο πλαίσιο του «βήματος» που δίνουμε σε αναγνώστες, φίλους και συνεργάτες να εκφράσουν τις προσωπικές απόψεις τους σχετικά με θέματα και ζητήματα του γενικότερου μουσικού –και όχι μόνο- τοπίου του τόπου μας.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!