Πρεμιέρα τον Αύγουστο στα Χανιά για την όπερα «Καπετάν Μιχάλης»

Η κορυφαία καλλιτεχνική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τους εορτασμούς των 200 χρόνων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στα Χανιά τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται η πρεμιέρα του έργου «Καπετάν Μιχάλης», του Νίκου Καζαντζάκη που θα παρουσιαστεί στο κοινό διασκευασμένο σε στυλ όπερας.

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και παρουσιάζεται ως η κορυφαία καλλιτεχνική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τους πανελλήνιους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σήμερα και στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την παρουσίαση του έργου ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και η σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης Έφη Θεοδώρου, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Χανίων όπου και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφίας Μαλανδράκη και του αντιδημάρχου Πολιτισμού Γιάννη Γιαννακάκη.

Ο Δημήτρης Μαραμής αναφέρθηκε στην παράσταση και τόνισε ότι θα είναι σε στυλ λαϊκής όπερας, σε δύο πράξεις για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, με τη συμμετοχή πολυμελούς θιάσου, μουσικών και λοιπών συντελεστών.

Όπως ειπώθηκε, η σκηνοθεσία του έργου θα γίνει από την Έφη Θεοδώρου, η οποία σκοπεύει να δώσει μια εναλλακτική πνοή στους χαρακτήρες της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να γίνεται πρωτογενής παραγωγή τέχνης στην Κρήτη, ενώ σημείωσε πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. επιτελεί τον σκοπό της παγκρήτιας λειτουργίας του, με πολύ σημαντικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα ακόμα και στις ιδιαίτερες περιστάσεις που προκαλεί η πανδημία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα Χανιά, ως κοιτίδα πολιτισμού διαχρονικά, σε μια στιγμή ιδιαίτερου συμβολισμού, είναι έτοιμα να στεγάσουν την πρώτη παρουσίαση του εμβληματικού έργου το καλοκαίρι, ενώ μετέφερε τη διάθεση του δήμου Χανίων να συμβάλλει, ώστε την παράσταση να απολαύσουν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Η παραγωγή και προβολή της πρωτότυπης όπερας «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο, εμβληματικό, έργο του Νίκου Καζαντζάκη συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!