Ποιο όνομα «κλειδώνει» για τη Eurovision

(VIDEO) Με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ η επιλογή που θα μας εκπροσωπήσει στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ τον Μάΐο του 2019.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα μέλη της ομάδας εργασίας, η οποία έχει αναλάβει την επιλογή είναι ο συνθέτης και μέλος ΔΣ της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου (πρόεδρος), ο μουσικός παραγωγός Πέτρος Αδάμ (μέλος), ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης (μέλος), ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης (μέλος), η δημοσιογράφος και διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ Μαρία Κουφοπούλου (μέλος) και η προϊσταμένη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της ΕΡΤ Σοφία Δρανίδου (μέλος).

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πουλόπουλο σε ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου»:

«Τα τελευταία τρία ονόματα που είχαν ακουστεί μέχρι την τελευταία εβδομάδα ήταν η Μαριέττα Φαφούτη, και η Έλενα Τσαγκρινού. Για την Έλενα Τσαγκρινού ξέρω ότι η εταιρεία έχει αντιρρήσεις, για τη Μαριέττα Φαφούτη έχω μιλήσει με πρόσωπα που την ξέρουν και δεν νομίζω πως έχει γίνει κάποια προσέγγιση προς το παρόν, οπότε κλειδώστε το όνομα της Κατερίνας Ντούσκα».

Η Katerine Duska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την οδήγησε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής.
Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες τάσεις.

Ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία «One In A Million». Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!