«Playing With Melina – Πειράζοντας τη Μελίνα»

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ TEASER) Δεκαπέντε καλλιτέχνες αυτοσχεδιάζουν παίζοντας με τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Μελίνα Μερκούρη!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14 εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και ένας απ’ τη Γαλλία, οι: Κ. Βήτα, Cayetano, Όλγα Κουκλάκη, Kid Loco, Marsheaux, Mikro, Monsieur Minimal, Niadoka, Nikonn, Nteibint, Papercut, (PH)2, Stavento, Σεραφείμ Τσοτσώνης και Φανταστικοί Ήχοι, επενδύουν με ηλεκτρονικό ήχο τραγούδια: Από «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι, το κομμάτι που κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ Μουσικής το 1960, μέχρι το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» απ’ τη «Στέλλα».

Αγαπημένες και κλασικές ερμηνείες αναμειγνύονται με τη σύγχρονη ματιά των νέων εκφραστών της ελληνικής μουσικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό της, σε ένα album με τίτλο «Playing With Melina – Πειράζοντας τη Μελίνα» που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου 2014 από τη Minos – EMI.

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, ως ερμηνεύτρια, έχει να επιδείξει περισσότερους από 15 δίσκους και έχει ντύσει με τη φωνή της τις μελωδίες κορυφαίων ελλήνων συνθετών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος και Βασίλης Τσιτσάνης και έργα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ.


Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!