Πέθανε ο Robin Gibb των Bee Gees

(VIDEO) Την Κυριακή 20 Μαΐου έφυγε απ’ τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών ο Robin Gibb. Έτσι μετά τον Maurice και τον Andy, ο μόνος εν ζωή πλέον από το θρυλικό συγκρότημα των…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Bee Gees είναι ο μεγαλύτερος αδερφός τους Barry, ο πιο αναγνωρίσιμος και προβεβλημένος της θρυλικής μπάντας.

Ο Robin Gibb, τραγουδιστής και συνθέτης και στιχουργός εδώ και δύο χρόνια έπασχε από καρκίνο στο έντερο και το συκώτι κάτι που έγινε ευρύτερα γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο καθώς ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση του. Πρόσφατα υποβλήθηκε σε μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, η οποία δυστυχώς επιδείνωσε την κατάστασή του.

Ο Robin Gibb , μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Maurice και τον μεγαλύτερο αδερφό τους Barry, ως Bee Gees υπήρξαν ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα των δεκαετιών ’60 και ’70 ενώ η φήμη τους παρέμενε ισχυρή και στη δεκαετία του ΄80 ενώ ο απόηχος τους εξακολουθεί να ταξιδέψει στους σύγχρονους καιρούς. Αρχικά ως ποπ γκρουπ, με διακριτικές αλλά ουσιαστικές folk και rock πινελιές, και στην συνέχεια ως καθαρόαιμο και εμβληματικό disco group με σήμα κατατεθέν το soundtrack της ταινίας Saturday Night Fever (Πυρετός το Σαββατόβραδο -1977). Ανάμεσα στις κλασικές τους στιγμές : “Massachusetts”, “Stayin’ Alive”, “How Deep Is Your Love”, “More Than A Woman”, “Night Fever”.

Η παρουσία των Bee Gees μετά το ‘90 ατόνησε παρά τις όποιες μικρές αλλά χαρακτηριστικές εξαιρέσεις, στα live αλλά και στο studio .

Στην παράλληλη με τους Bee Gees, αυτόνομη διαδρομή του, ο Robin Gibb κυκλοφόρησε και 7 solo albums, με πιο πρόσφατη το “Titatic Requiem”, το οποίο ηχογράφησε μαζί με την μικρότερο γιο του Robin-John και την Royal Philharmonic Orchestra του Λονδίνου, για τα 100 χρόνια από την βύθιση του Τιτανικού.

Θυμίζουμε ότι ο Maurice Gibb έφυγε από τη ζωή το 2002, ενώ ο τέταρτος αδερφός της οικογένειας, Andy Gibb , o οποίος έκανε solo καριέρα είχε απεβιώσει το 1988.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!