Περίπου δύο εκατομμύρια βινύλια πουλήθηκαν στις τρεις Record Store Days

Οι πωλήσεις του Record Store Day στην Αμερική έφθασαν το 34 % των συνολικών πωλήσεων 13 εβδομάδων
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/11/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O τριπλός εορτασμός του Record Store Day 2020 έληξε στις 24 Οκτωβρίου - και συνέχισε να δημιουργεί μεγάλες πωλήσεις άλμπουμ για τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία και τη μουσική βιομηχανία.

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που κοινοποίησε το Billboard που αφορούν τις πωλήσεις στην Αμερική που είναι και η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και δίνει μια ενδεικτική εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο, πουλήθηκαν περίπου 2.000.000 (1,95 για την ακρίβεια) βινύλια, cd, κασέτες στις 29 Αυγούστου, 26 Σεπτεμβρίου και 24 Οκτωβρίου . Η μερίδα του λέοντος ανήκει στο βινύλιο με 1,41 εκατομμύριο επί των συνολικών πωλήσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen Music/MRC Data.

RSD
Αυτά τα νούμερα αντιπροσωπεύουν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 34% και 38%, αντίστοιχα, των συνολικών πωλήσεων των δισκάδικων σε βινύλια και CD άλμπουμ, από 31 Ιουλίου έως 29 Οκτωβρίου.

Παραδοσιακά, οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας των Δισκάδικων πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο την άνοιξη σε ανεξάρτητα καταστήματα. Το Record Store Day προσελκύει πολλούς πελάτες σε ανεξάρτητα καταστήματα, ελπίζοντας να αγοράσουν πολλά μοναδικά και περιορισμένης έκδοσης άλμπουμ - τα περισσότερα σε βινύλιο - που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά σε ανεξάρτητα καταστήματα για την ημέρα αυτή. Να σημειωθεί ότι η αύξηση των πωλήσεων είναι σταθερή χρόνο με το χρόνο.

ROLLING STONES METAMORPHOSIS

Τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ειδικά για την τρίτη μέρα του Record Store Day περιλάμβανε μεταξύ άλλων εκδόσεων που προτίμησε ιδιαίτερα το αγοραστικό κοινό, όπως την έκδοση του δίσκου των The Rolling Stones “Metamorphosis” σε πράσινο βινύλιο, το διπλό άλμπουμ του Miles Davis “Rare Miles From the Complete Bitches Brew Sessions” σε κόκκινο αδιαφανές βινύλιο και την πρώτη κυκλοφορία του βινυλίου των Who “The Who's A Quick Live One: Live At The Monterey International Pop Festival”.

The Whos A Quick Live One Live At The Monterey International Pop Festival

Ο τελευταίος ήταν ο τίτλος με τις κορυφαίες πωλήσεις Record Store Day αποκλειστικά στα indie καταστήματα την εβδομάδα που έληξε η RSD στις 29 Οκτωβρίου, με 6.500 αντίτυπα.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στις 13 εβδομάδες μεταξύ 31 Ιουλίου και 29 Οκτωβρίου, οι πωλήσεις μουσικού υλικού βινυλίου και CD ανήλθαν σε συνολικά 5,73 εκατομμύρια άλμπουμ σε ανεξάρτητα καταστήματα, ενώ 3,72 εκατομμύρια από αυτό το ποσό ήταν σε LP βινυλίου. Έτσι, τα 1,95 εκατομμύρια που πωλήθηκαν τις τρεις δόσεις του Record Store Day (Ημέρα των Δισκάδικων) αντιπροσωπεύουν το 34% των πωλήσεων κατά την περίοδο αυτής της παρακολούθησης 13 εβδομάδων, ενώ το άθροισμα των 1,41 εκατομμυρίων βινυλίου LP αντιστοιχεί στο 38% των πωλήσεων μόνο βινυλίου LP σε indie καταστήματα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

RSD STONES METAMORHOSIS

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!