Παντελής Θαλασσινός – «unelected government, decides for us»

«Μη εκλεγμένη κυβέρνηση αποφασίζει για μας». Αυτό το σύνθημα αναγραφόταν στα μπλουζάκια του τραγουδοποιού στις…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Εμφανίσεις του στη μακρινή Αυστραλία. Περίπου χίλιοι τετρακόσιοι, συμπάροικοι κατέκλυσαν την Πέμπτη το βράδυ 23 Φεβρουαρίου, το Enmore Theatre του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του εκεί. Θετικές εντυπώσεις άφησαν ο Παντελής Θαλασσινός και η δεκαμελής μπάντα του, όχι μόνο για τις ερμηνείες και τις επιδόσεις τους, αλλά και για τρόπο που παντρεύουν στοιχεία της παράδοσης με σύγχρονα ακούσματα. Επίσης για τις αναφορές στα ονόματα των δημιουργών των τραγουδιών καθώς και για τη γενικότερη σεμνή και σοβαρή παρουσία τους.

«Μπορεί να άργησα να έρθω για συναυλίες στην Αυστραλία, αλλά είναι μεγάλη η χαρά μου που επί τέλους ανταμώνουμε», είπε ο Θαλασσινός προσθέτοντας ότι «τελικά δεν είναι τόσο μεγάλες οι αποστάσεις. Μια ανάσα είμαστε» εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς την Κοινότητα και το Φεστιβάλ για την πρόσκληση που του απηύθυναν.

Δύο μέρες αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου, πάνω από είκοσι χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία του, που δόθηκε στο ελληνικό «Γλέντι» της Μελβούρνης, που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. 
 Χιλιάδες άτομα αψηφώντας τον καύσωνα - το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς - επισκέφθηκαν τον «ελληνικό» δρόμο Λόνστεϊλ, στο κέντρο της Μελβούρνης για να απολαύσουν τη συναυλία του Θαλασσινού. Ο τροβαδούρος ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια του, πέτυχε, μαζί την ορχήστρα του, να αγγίξει το κοινό, να κάνει τον κόσμο να τραγουδά μαζί του, να χορεύει και να τον αποθεώνει με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Την Κυριακή το βράδυ 26 Φεβρουαρίου, ο Θαλασσινός μαζί με τους συνεργάτες του έδωσαν το δικό τους παρών για δεύτερη φορά στο Σίδνεϊ, στην κορύφωση του διήμερου Ελληνικού Γλεντιού, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ της πόλης στο Ντάρλινγκ Χάρμπουρ. Εκεί βρέθηκαν πάνω από δέκα χιλιάδες, Έλληνες και Αυστραλοί…

Να σημειωθεί πως κατά την παραμονή του στην Αυστραλία, ο Θαλασσινός επισκέφθηκε το Ελληνικό γηροκομείο του Σίδνεϊ και το Χιώτικο σπίτι στη Μελβούρνη.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!