Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Κρήτης

Με ύμνους στον Μίκη Θεοδωράκη και θερμό χειροκρότημα στον Χρ. Λεοντή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/09/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αναφορές-ύμνους στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου στον Χρήστο Λεοντή, στην ορχήστρα του και στα μέλη της χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, έπεσε η αυλαία του επιτυχημένου πρώτου φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Η συναυλία με το έργο «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρήστου Λεοντή που πραγματοποιήθηκε με διοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, εντυπωσίασε όλους με τον ίδιο τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη να διευθύνει την ορχήστρα με τους γνωστούς ερμηνευτές Γιάννη Κότσιρα, Ιωάννα Φόρτη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, με αφηγητές τους Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Ουρανία Μπασλή και με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με διευθύνουσα την Λένα Χατζηγεωργίου.

Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής σε κλίμα συγκίνησης αναφέρθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη, στη συνεργασία τους και στο μεγάλο έργο και την προσφορά του αείμνηστου δημιουργού. Επίσης εξομολογήθηκε ότι ο Μίκης τον αποκαλούσε πρώτο γιο του και ότι η αγάπη καμία φορά είναι πιο βαθιά όταν δεν φαίνεται. Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της χορωδίας της Π.Ε.Ηρακλείου.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία, όπως είπε, του νεοσύστατου, πρώτου φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το «Φεστιβάλ Κρήτης» να καταστεί θεσμός.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 23 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε όλη την Κρήτη και είχε την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, τη στήριξη δήμων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!