Οι Therion ξανά στην Ελλάδα

Δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Προπώληση από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/10/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Σουηδoί θρύλοι του συμφωνικού metal, Therion επιστρέφουν στη χώρα μας έχοντας στις αποσκευές τους το "Leviathan III".

Το συγκρότημα διευρύνει την κληρονομιά του ολοκληρώνοντας την τριλογία "Leviathan"

Με περισσότερα από 35 χρόνια πορείας, το συγκρότημα, που πλαισιώνει τον μουσικό «εγκέφαλο» και δημιουργό Christofer Johnsson, συνδύασε το metal με τον κόσμο της συμφωνικής μουσικής.

Οι Therion πάντα εξερευνούσαν απάτητα μονοπάτια, ενώ παρέμεναν πιστοί στον πυρήνα τους.
poster2024.jpg
Η ιστορία τους ξεκινά το 1987, όταν ο Christofer Johnsson έδωσε πνοή στο γκρουπ το οποίο αρχικά είχε ξεκινήσει ως μια death metal μπάντα με το όνομα Blitzkrieg. Επηρεασμένος από το άλμπουμ των Celtic Frost, "To Mega Therion", ονόμασε το συγκρότημα «Therion», που προέρχεται από την ελληνική λέξη «θηρίον». Η στροφή 180 μοιρών του συγκροτήματος συντελέστηκε το 1996 όταν με το άλμπουμ τους "Theli", ο Johnsson άφησε πίσω τα «σκληρά» φωνητικά και υιοθέτησε στη μουσική του συμφωνικά μέρη αλλά και soprano τραγουδίστριες, καταφέρνοντας να «παντρέψει» τη metal ατμόσφαιρα με τα οπερετικά φωνητικά, δημιουργώντας ένα θεατρικό συμφωνικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, η φήμη των Therion καθώς και του ίδιου του Christofer Johnsson, εκτοξεύτηκαν, τόσο με το "Vovin", το άλμπουμ των Therion με τις περισσότερες πωλήσεις όσο και με τις επόμενες κυκλοφορίες, το "Deggial" και τις «υπερπαραγωγές», "Lemuria" και "Sirius B". Ακολούθησαν τα "Gothic Kabbalah", "Sitra Ahra", "Les Fleurs Du Mal" - το πολύ τολμηρό εγχείρημα για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια τους, που αποτελούνταν από metal διασκευές σε γαλλικά pop τραγούδια του '60 και του '70 -, την metal όπερα "Beloved Antichrist" και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες "Leviathan Ι", "Leviathan II" και το "Leviathan III" - έργα της εμπνευσμένης από τη μυθολογία - τριλογίας.
Therion-live-in-Greece-2024.jpg
Οι Therion υπόσχονται δύο live συναρπαστικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024.

Therion - "Leviathan Tour"

10 Φεβρουαρίου 2024 - Fuzz Live Music Club - Αθήνα

11 Φεβρουαρίου 2024 - Eightball Club - Θεσσαλονίκη

H προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023: more.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!