Οι προτάσεις της εβδομάδας (28/11 - 4/12)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σφίγγα: «2ω και 26λ με το χρόνο»

rita antonopoulou sfigga afisa 2019
Η νέα παράσταση είναι βασισμένη στο αιώνιο και θεμελιώδες για την ανθρωπότητα ζήτημα του χρόνου που έχει απασχολήσει τους δημιουργούς από την πρώτη στιγμή που ανέτειλε στον κόσμο η καλλιτεχνική έκφραση.

Αυτή τη φορά η ιδέα της αγαπημένης ερμηνεύτριας ζωντανεύει επί σκηνής με τη συμμετοχή τριών ταλαντούχων μουσικών, συνδυάζοντας τη φυσική θεατρικότητα της ερμηνείας της, με επιλογές τραγουδιών που κινούνται αρμονικά σαν δορυφόροι γύρω από τον πυρήνα του κεντρικού θέματος.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιλέγει και συνδυάζει με τρόπο αριστοτεχνικό, αγαπημένα τραγούδια που έχουν άμεση ή έμμεση αναφορά στο χρόνο, με λόγο που ρέει αβίαστα και συνδέει αρμονικά τα συστατικά της παράστασης, την εξαιρετική ερμηνεία, το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη χαρά και το παιχνίδι.

Τι είναι τελικά ο χρόνος; Ποιος τον επινόησε και με ποιο δικαίωμα;

«Ο χρόνος είναι διφορούμενος. Είναι τόσο άπειρος όσο και πεπερασμένος. Μετρήσιμος και ανυπολόγιστος, ευέλικτος και αυστηρός».

Απαντήσεις δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, για την οποία η σκηνή και το κοινό αποτελούν τα στοιχεία του φυσικού της χώρου, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και να θέσει ερωτήματα συνομιλώντας με τον κόσμο και τραγουδώντας μαζί του.

Οι μουσικοί που συνοδεύουν τη Ρίτα, σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, με μαέστρο τον μοναδικό σολίστ, συνθέτη κι ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παράστασης και συμβάλλουν με το ταλέντο τους στο να φύγουμε όλοι στο τέλος μ' αυτήν την ξεχωριστή αίσθηση ότι μοιραστήκαμε ουσία και συναισθήματα.

«Κανείς δε μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε σήμερα, τώρα και να κάνουμε ένα καινούριο τέλος».

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασσική Κιθάρα, ενορχήστρωση
Σταύρος Καβαλιεράτος: Κοντραμπάσο
Μιχάλης Ατσάλης: Ακουστική Κιθάρα

Φωτογραφία - Σκηνοθεσία: Άκης Χρήστου
Οργάνωση παραγωγής: Ogdoo Music Group

Info:


Σάββατο 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ένα Λαϊκό Μαγαζί στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

laiko magazi stn afisa
Μια μεγάλη παρέα με κοινή αφετηρία την αγάπη για το λαϊκό τραγούδι σμίγει στην Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου τις Τετάρτες του χειμώνα.

Μια πλούσια ορχήστρα με εξαιρετικές φωνές, σε ένα πρόγραμμα που ξεκινάει από το μεταπολεμικό λαϊκό τραγούδι και φτάνει μέχρι το σήμερα.

Με τη διάθεση και την ανάγκη να τραγουδήσουμε όλοι μαζί με κέφι, αλλά και ιδανικές συνθήκες ακρόασης όπως οι μεγάλες λαϊκές ορχήστρες του παρελθόντος.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Πάππος με μεγάλη πορεία στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, εξαιρετικός τραγουδιστής και ένας από τους πιο «φωτισμένους» συνθέτες της εποχής, ο πολυσχιδής βιολιστής, τραγουδιστής και συνθέτης Φώτης Σιώτας με πάνω από 25 χρόνια δημιουργίας σε ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα, τρεις από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές της εποχής μας, η Ιουλία Καραπατάκη, η Ανατολή Μαργιόλα και ο Βασίλης Προδρόμου, ο Δημήτρης Σίντος πιανίστας, λαουτιέρης και συνθέτης, παραγωγός και ενορχηστρωτής σημαντικότατων τραγουδιών, ο Ντάσο Κούρτι εξαίρετος τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης του ακορντεόν και τρεις από τους καλύτερους στυλοβάτες, μιας λαϊκής ορχήστρας, με μεγάλη θητεία σε λαϊκά πάλκα. Οι δεξιοτέχνες: Γιώργος Φουντούκος στην κιθάρα, Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και ο Μιχάλης Μπακάλης στα κρουστά.

Στην παρέα και ο Γιάννης Μπαξεβάνης, συνοδοιπόρος με πολλά χιλιόμετρα σε στούντιο και συναυλίες που θα είναι στην επιμέλεια του ήχου.

Φωτογραφίες - Video: Δημήτρης Μακρής

Info:


Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου & κάθε Τετάρτη

Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 13€ με μπύρα ή κρασί

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 9226975

Ο Πασχάλης Τόνιος ερμηνεύει «Τα τραγούδια του γένους»

promo tonios tragoydia genoys
Θα αφηγηθεί δημοτική ποίηση ο Γρηγόρης Βαλτινός. Θα προλογίσει ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης.

Τραγούδια, ήχοι, ενός γενετικού κώδικα που συνέχει τον ελληνισμό ανά τους αιώνες.

Μια διαφορετική μουσική παράσταση αφού για πρώτη φορά ακούγονται τα ιστορικά αιωνόβια τραγούδια μας γυμνά με έναν ιδιαίτερο και λιτό τρόπο, έτσι που να αναδεικνύεται η μουσική τους αξία και το μεγαλείο τους.

Με λίγα λόγια είναι ο πρόγονος όπως τον περιγράφει ο Ν. Καζαντζάκης στην Ασκητική του: «Η κραυγή που γροικάς δεν είναι δική σου. Δεν μιλάς εσύ. Μιλούν αρίφνητοι (αμέτρητοι) πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ. Πεθυμούν αρίφνητες γενιές απόγονοι με την καρδιά σου. Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνέεις στο χνώτο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη και ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη».

Info:


Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Ώρα 20.30

Είσοδος 15 Ευρώ
Προπώληση: viva.gr και Μουσική Βιβλιοθήκη (στο Μέγαρο), Ώρες 10 π.μ., με 17:00, Δευτέρα με Παρασκευή.

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μανώλης Μητσιάς: 50 χρόνια χρυσάφι στο Άλσος

mitsias alsos afisa
Όλες οι τεράστιες επιτυχίες που πρωτοτραγούδησε με ευγένεια και σπάνιο ήθος από το 1969 μέχρι το 2019 ο κορυφαίος Μανώλης Μητσιάς.

Γύρω του, ο μαέστρος Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο δεξιοτέχνης Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι, η Τίνα Ντουφεξιάδου στο τσέλο και… όλος ο κόσμος από κάτω, να σιγοτραγουδάει τα αξέχαστα τραγούδια, παρακολουθώντας τους στίχους στην οθόνη προβολής.

Συντελεστές:

Μανώλης Μητσιάς: τραγούδι
Αχιλλέας Γουάστωρ: πιάνο
Ηρακλής Ζάκας: μπουζούκι, μαντολίνο
Τίνα Ντουφεξιάδου: τσέλο

Θράσος Αμπατζής: ηχοληψία
Δημήτρης Τεγούσης: φώτα

Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Video - φωτογραφίες παραστάσεων: Δημήτρης Μακρής

Info:


Κάθε Παρασκευή από 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 45€ και 50€ που περιλαμβάνει συνοδευτικό πιάτο ανά 2 άτομα. Επιλέγει ο πελάτης
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη (εξώστης) 25€
Όρθιοι: 10€
Πίσω εξώστης καθήμενοι (περιορισμένη ορατότητα): 15€

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Προπώληση:

- www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
- σε όλα τα καταστήματα Public
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567

Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 883 1487

Η Μάγδα Βαρούχα παρουσιάζει «Αυτό που νιώθεις» στο A LIAR MAN

MAGDA VAROUCHA ΑΦΙΣΑ LIAR MAN
Ο τίτλος της νέας παράστασης της Μάγδας Βαρούχα πηγάζει από συναίσθημα και μελωδικότητα. Όχι ταμπέλες στη μουσική. Όχι ταμπέλες στη ζωή. «Είμαστε και τραγουδάμε αυτό που νιώθουμε», δηλώνει η ίδια.

Η Μάγδα είναι μια πολυσύνθετη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, με πλούσια δημιουργική φλέβα και ιδιαίτερο ηχόχρωμα που δίνει τον προσωπικό της τόνο σε ότι ερμηνεύει. Το φρέσκο μουσικό εγχείρημα της, χαρακτηρίζεται από πολυμορφία στα ακούσματα και στις ενορχηστρώσεις. Επιλέγει τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες, αγγίζουν ζεστά και σιγοψιθυρίζονται. Δεν το λες έντεχνο. Ούτε ροκ. Όχι, όχι, ούτε λαϊκό. Θα ακούσεις ακόμα και ξένο στίχο, αλλά και τραγούδια με την υπογραφή της από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, με τίτλο «28 και κάτι». Δεν είναι ένα μουσικό ταξίδι που θέλει να χαρακτηρίσει. Είναι απλά, «αυτό που νιώθεις».

Το μουσικό αυτό εγχείρημα, τρυπώνει σε ιδιαίτερα και αγαπημένα barάκια της Αθήνας. Τρυπώνει σε «κρυφά» στέκια που δε φιλοξενούν συχνά ελληνικό στίχο. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ξεκινάει ένα μικρό Acoustic Tour In Athens με πρώτο σταθμό το A LIAR MAN, στο Γκάζι.

Ενορχηστρώσεις - Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός
Κλαρινέτο: Χρήστος Καλκάνης
Επιμέλεια παραγωγής: Λωρίν Παρασκευοπούλου

Info:


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

A LIAR MAN
Σωφρονίου 2, Αθήνα 118 54
Τηλ. Κρατήσεων: 21 0345 5656

Έλλη Πασπαλά: Παράταση για το «Elly Loves Jazz»

paspala loves jazz afisa
Μετά τα συνεχόμενα sold out της Έλλης Πασπαλά στο Πειραιώς 131 όπου με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από τη μαγεία της τζαζ, η ερμηνεύτρια θα δώσει δυο ακόμα συναυλίες στις 29 Νοεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου.

Η Έλλη Πασπαλά έχει ερμηνεύσει με την αισθαντική φωνή της μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Φέτος το φθινόπωρο όμως κάνει βουτιά στη μεγάλη μουσική παράδοση της jazz, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής.

Μια παράσταση με αφετηρία την jazz μάς υπόσχεται η Έλλη Πασπαλά προσεγγίζοντας τη μουσική των βιρτουόζων των μουσικών οργάνων, που οδήγησε μεγάλους συνθέτες όπως ο Cole Porter και ο George Gershwin να γράψουν τραγούδια με jazz χροιά που παραμένουν εμβληματικά και αγαπημένα μέχρι σήμερα.

Εκρηκτική, όσο και μελαγχολική, η jazz μιλά με τρόπο μοναδικό για ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, από την πιο βαθιά λύπη μέχρι την πιο ξέφρενη χαρά. Αυτά τα τραγούδια σφράγισαν με τις φωνές τους θρύλοι όπως η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, η Nina Simone, o Nat King Cole και ο Frank Sinatra.

Η Έλλη Πασπαλά, γεννημένη στη Νέα Υόρκη, κουβαλάει ζωντανούς μέσα της αυτούς τους θησαυρούς της αμερικάνικης μουσικής.

Στη μουσική σκηνή του Πειραιώς 131 για 2 ακόμη παραστάσεις Παρασκευές 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου, η Έλλη Πασπαλά μαζί με τον David Lynch στα σαξόφωνα και κρουστά, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο κοντραμπάσο και τον Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα θα μας μεταφέρουν σε αυτήν την εποχή που δεν τελείωσε ποτέ.

Επιμέλεια προγράμματος: Ευανθία Ρεμπούτσικα - Λίνα Νικολακοπούλου.

Info:


Παράταση: Παρασκευές 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Προπώληση: viva.gr και 210-3450922

Τιμές εισιτηρίων:

Ορθίων: 10 ευρώ
Καθήμενων: Α' ζώνη 20 ευρώ, Β' ζώνη 15 ευρώ

Αθήνα και πάλι Αθήνα

athina afisa 19
Τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ και Χαιρόπουλου.

Τραγουδούν: Γιοβάννα, Κώστας Μακεδόνας, Δώρος Δημοσθένους, Ελένη Βουδουράκη, Ευτυχία Μητρίτσα, Άννα Ματσούκα

Ένα ταξίδι με τα διαχρονικά τραγούδια της παλιάς Αθήνας με την Athens Chamber Orchestra.

Διεύθυνση ορχήστρας: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Χορεύει το The Golden Athens Dance Team

Κείμενα: Γιοβάννα

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Τέσσερις συνθέτες που σμίλευσαν χρώματα και συναισθήματα και γέννησαν τραγούδια που πέρασαν στη σφαίρα της διαχρονικότητας. Τραγούδια όπως τα: «Ζητάτε να σας πω», «Είδα μάτια», «Παπαρούνα», «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά», «Μαραμένα τα γιούλια», «Πάμε σαν άλλοτε», «Θα ξανάρθεις», «Ξύπνα αγάπη μου», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Αθήνα και πάλι Αθήνα», «Έλα γι’ απόψε», «Το ταγκό της θεατρίνας»… Αναρίθμητα τα τραγούδια που μας κληροδότησαν ο Αττίκ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Μιχάλης Σουγιούλ και ο Χρήστος Χαιρόπουλος. Τραγούδια με βαθύ εσωτερικό χαρακτήρα, που περιέχουν αντηχήσεις, από τις ονειρικές πλευρές των πραγμάτων. Τραγούδια υψηλής αισθητικής, στα οποία πρωταγωνιστούν ο λυρισμός και η μελωδία ενώ δεν θα λείψει η εξωστρέφεια και η σκωπτική διάθεση… «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα».

Athens Chamber Orchestra

Ροδούλα Χαντζή, φλάουτο
Κατερίνα Λιουδάκη, κλαρινέτο
Δημήτρης Παπαγγελίδης, κιθάρα
Μαριλίζα Παπαδούρη, τσέλο
Μαρίνα Σταλήμερου, βιόλα
Δημήτρης Αγγελίδης, πρώτο βιολί
Σβετλάνα Σεβέλεβα, δεύτερο βιολί
Δημήτρης Ασλανίδης κοντραμπάσο
Μαρία Σπυράτου, πιάνο
Γιάννης Τσέρτος, ακορντεόν
Παναγιώτης Μεταλληνός, κρουστά

Τη Γιοβάννα στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Χρήστος Κουμούσης.

Info:


Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 20.30

Christmas Theater
Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία και κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

VIP Ζώνη: κανονικό 40 ευρώ
Α Ζώνη: κανονικό 34 ευρώ
Β Ζώνη: κανονικό 28 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ Ζώνη: κανονικό 22 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 11 ευρώ
Δ Ζώνη: κανονικό 16 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 8 ευρώ
Ε Ζώνη: κανονικό 10 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 5 ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 5 ευρώ, συνοδός: 10 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700
Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε με το 211 77 01 700

Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr

Σάββατα με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στις «Ρϊζες»

polykandriotis rizes afisa 2
O Θανάσης Πολυκανδριώτης φιλοξενεί στη μουσική σκηνή «Ρίζες» στον Κεραμεικό εκλεκτούς καλεσμένους καλλιτέχνες.

Στο πρόγραμμα του με τίτλο «Ποτ Πουρί», οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν ερμηνεύουν τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, αλλά παράλληλα επιλέγουν τραγούδια που αγαπούν.

Στις 30 Νοεμβρίου η Βίκυ Καρατζόγλου, στις 7 Δεκεμβρίου η Σοφία Βόσσου και το τελευταίο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο συνθέτης παρέα με τον Γιάννη Μπέζο, ολοκληρώνει τον κύκλο των εμφανίσεων του στις Ρίζες.

Μαζί του οι συνεργάτες του, Χριστίνα Μιχαλάκη - τραγούδι, Αλέξανδρος Κουβέλης - μπουζούκι & τζουρά, Ανδρέας Βουδούρης - πιάνο, Νίκος Νταρίλας - κρουστά, Κώστας Αραβαντινός - κιθάρα & φωνή.

Info:


Σάββατα 30/11 - 7 & 14/12
Έναρξη: 23:00

Είσοδος: 10 ευρώ
Μπουκάλι κρασί από 30 ευρώ για 2 άτομα σε τραπέζι
Μπουκάλι ποτό 80 ευρώ τα 4 άτομα σε τραπέζι
Ποτά από 8 ευρώ στο bar

Μουσικό Δωμάτιο - Ρίζες
Αγησιλάου 88 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός
Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 0133 135

Γιώργος Σαμπάνης, Καίτη Γαρμπή & Demy στο Έναστρον

enastron sampanis afisa
Μια νέα σύμπραξη επί σκηνής, με τον Γιώργο Σαμπάνη, την Καίτη Γαρμπή και τη Demy που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στα νυχτερινά στέκια της πρωτεύουσας.

Ο Γιώργος Σαμπάνης έχει χαρακτηριστεί από τους καλύτερους και σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, με πλήθος δισκογραφικών επιτυχιών, αλλά και sold out εμφανίσεις σε οποιοδήποτε μέρος επιλέξει να εμφανιστεί. 6 προσωπικά και άκρως πετυχημένα albums, δεκάδες επιτυχίες δικές του και άλλων καλλιτεχνών που υπογράφει ως συνθέτης και πάνω από 250 εκατομμύρια views στο διαδίκτυο, τον κατατάσσουν στην πρώτη γραμμή της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας αλλά και στις προτιμήσεις του κοινού.

Ο Γιώργος Σαμπάνης έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με την Καίτη Γαρμπή, χαρίζοντάς της μερικές από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες της. Η Καίτη Γαρμπή, από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, με μεγάλη καριέρα στο χώρο της δισκογραφίας εδώ και πολλά χρόνια, επιστρέφει ανανεωμένη και έτοιμη να χαρίσει μοναδικές στιγμές και υπέροχες συγκινήσεις με τα τραγούδια της, που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο χρόνο.

H Demy, μια από τις ταλαντούχες τραγουδίστριες της νέας γενιάς, έχει χαράξει τη δική της επιτυχημένη πορεία στην ελληνική μουσική και επίσης έχει συναντηθεί ξανά με το Γιώργο Σαμπάνη στο παρελθόν επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά.

Μαζί τους οι: Χριστίνα Μηλιού, Δημήτρης Τικτόπουλος, Dj Δημήτρης Μεταξάς, IAMSTRONG, Oge

Χορογραφίες: Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παλάκας

Info:


Από Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Έναστρον
Πειραιώς 178, Ταύρος Αττικής, Αθήνα
Κρατήσεις - πληροφορίες: 2103413550 & 552

Πάνος Μουζουράκης: «That’s live» στο Σταυρό του Νότου

Mouzourakis 50x70 final NEWDATE
Μετά από τα τελευταία EP & LP με τίτλο «Αυτή είναι η ζωή» και «That's life», ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει από την Αμερική στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, για να αποδείξει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί με το «That's live». Μια ζωντανή παράσταση, με όλα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν στη ζωή και τη σκηνή.

Τελείως απροετοίμαστος και γεμάτος όρεξη να κάνει την πιο σπουδαία ζωντανή εμφάνιση του μέχρι τώρα, ο πολυτάλαντος και πάντα ιδιαίτερος Πάνος Μουζουράκης θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από τη ξένη σκηνή, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.

Μαζί του και ο Απόστολος Βαλαρούτσος.

Τις εμφανίσεις αυτές πραγματοποιεί με τη συμμετοχή των αξιόλογων συνεργατών του, που αποτελούν τη μπάντα του:

Ορέστης Πλακίδης - Πλήκτρα
Δημήτρης Φροσύνης - Μπάσο
Αναστάσης Βουκυκλαράκης - Ντραμς
Σπύρος Λιβάνης - Ηλ. Κιθάρα
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα

Ηλίας Καρούμπαλης - Ηχοληψία

Info:


Από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου για περιορισμένες εμφανίσεις
Έναρξη: 21.30
Τιμή Εισόδου στο μπαρ: 15€ (με μπύρα ή κρασί)

Σταυρός του Νότου
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Η Nalyssa Green σε Μπλε + Κόκκινο στο Ίδρυμα Γουλανδρή

MHTRA OGDOO NALYSSA
H Nalyssa Green έρχεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για μία ξεχωριστή συναυλία γεμάτη ηλεκτρονικά ηχοχρώματα, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 20.30, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Συναισθησία.

Θέρεμιν, synthesizers, αιθέρια φωνητικά και ονειρικά ηχοτοπία συνθέτουν το ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν της τραγουδίστριας, τραγουδοποιού και συνθέτριας, η οποία επιστρέφει με ανανεωμένη σύνθεση στη μπάντα που τη συνοδεύει, καθώς και νέα τραγούδια.

Η Nalyssa Green έχει ήδη εκδώσει τρεις προσωπικούς δίσκους, τα Barock (2010), The Seed (2012) και, το πρώτο ελληνόφωνο, Μπλουμ (2018), ενώ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας του επόμενου άλμπουμ της. Από το 2014 ασχολείται και με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για θεατρικές παραστάσεις.

Στη συναυλία της στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, η Nalyssa Green και η μπάντα της θα ξεδιπλώσουν τον μουσικό κόσμο της τραγουδοποιού παίζοντας κομμάτια από τη δισκογραφία της και, για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν ζωντανά το νέο ψηφιακό single της με τίτλο Των πικρών υπνωτικών, σε ποίηση Δήμητρας Αγγέλου.

Συντελεστές:

Nalyssa Green, πιάνο, synthesizer, sampler, theremin, φωνή
Δεσποινίς Τρίχρωμη, synthesizer, φωνή
Κατερίνα Παπαχρήστου, μπάσο, synthesizer, φωνή
Νίκος Τσώλης, κιθάρα, μπουζούκι

Ηχοληψία: Μάνος Γεωργακόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης
Επιμέλεια παραγωγής: Φόρμιγγα Art
Φωτογραφία: Eirini Papavasileiou

Info:


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης 20.30

Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Εισιτήρια: 15€
Εισιτήρια για B&E Members: 12€

Περισσότερες πληροφορίες στο goulandris.gr
Διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο viva.gr

The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών

947 X 288 1
Φαντασμαγορική γιορτή εγκαινίων το Σάββατο 30 Νοεμβρίου!

Στις 30 Νοεμβρίου το πιο αγαπημένο θεματικό πάρκο όλων των παιδιών και των μεγάλων, το The Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στην καρδιά της πόλης, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ένα μεγάλο party εγκαινίων!

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, έτσι και φέτος, η διοργανώτρια εταιρεία Dreamstar σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή-Ελλάδος) θα πραγματοποιήσουν εορταστική φιλανθρωπική παρέλαση η οποία με αφετηρία τον χώρο του Christmas Factory, αφού περάσει από την περιοχή του Θησείου, θα επιστρέψει σε αυτό για να ανάψουμε όλοι μαζι το λαμπερό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει στο κέντρο του! Μαζί με την αγαπημένη παρουσιάστρια και πρέσβειρα του οργανισμού Φαίη Σκορδά θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη της ωραιότερης εποχής του χρόνου και το επίσημο opening του πιο εορταστικού προορισμού. Η συμμετοχή και φέτος εξασφαλίζεται με την αγορά του μπλε σκούφου που αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παρέλασης, τα έσοδα από την πώληση του οποίου, διατίθενται εξ ολοκλήρου στο Make-a-Wish (Κάνε-μια-Ευχή-Ελλάδος) για να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες ευχές μικρών παιδιών!

Οι ξεχωριστοί και ταλαντούχοι παρουσιαστές που ήταν και πέρυσι οι οικοδεσπότες της γιορτής, η Κατερίνα Ζαρίφη και Γιώργος Αγγελόπουλος, θα μας υποδεχθούν και φέτος από την κεντρική σκηνή που βρίσκεται εντός του Christmas Factory, στις 16.30 ακριβώς και μαζί με την δυναμική ομάδα των Batala θα ξεκινήσουμε την μεγαλύτερη Ξωτικοπαρέλαση που έχει γίνει ποτέ. Με την επιστροφή μας στον χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, μαζί με την Φαίη Σκορδά, ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και βάζουμε μπρος τα εργοστάσια και τα εργαστήρια του Christmas Factory που για τις επόμενες 36 ημέρες θα μας χαρίζουν καθημερινά αμέτρητες στιγμές χαράς, απόλαυσης και ξεγνοιασιάς όπως κάθε χρόνο!

Ακολουθεί μεγάλη συναυλία με καλλιτέχνες έκπληξη που θα ξεσηκώσουν τους μικρούς μας φίλους! Κι όπως κάθε χρόνο, η βραδιά θα κλείσει με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον χριστουγεννιάτικο ουρανό πάνω από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το γιορτινό Christmas Factory.

Info:


Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τιμή φιλανθρωπικού σκούφου συμμετοχής: 5€
Η προπώληση έχει ανοίξει στο viva.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!