Οι προτάσεις της εβδομάδας (27/6 - 3/7)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις και οι συναυλίες έχουν συνεχίζονται δυναμικά.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ο Θάνος Μικρούτσικος με Νίκο Καββαδία στο Ηρώδειο

mikroutsikos7
Τα έργα «Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων» σε μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά.

Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Πιάνο Ι: Θοδωρής Οικονόμου
Πιάνο ΙΙ: Μάξιμος Δράκος
Πιάνο ΙΙΙ: Θάνος Μικρούτσικος
Πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος

Συνεύρεση, συγκίνηση και μέθεξη: αυτές είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις δύο συναυλίες που πραγματοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο Μουσικής. Μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» κράτησε την ανάσα της για περίπου δύο ώρες, απόλαυσε την ολοκληρωμένη δουλειά «Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων» πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία και καταχειροκρότησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Μετά από απαίτηση του κόσμου που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση σε αυτές τις δύο μοναδικές συναυλίες του και μετά από επιθυμία του ίδιου, προστίθεται μία ακόμα συναυλία, με τους ίδιους συντελεστές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αυτή τη φορά, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 29 Ιουνίου.

«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία»

Στον Θάνο Μικρούτσικο και τη μελοποίησή του χρωστάμε την αγάπη μας για τον Νίκο Καββαδία, τη βαθύτερη κατανόηση της ποίησής του. Μας έμαθε ότι ο Καββαδίας δεν είναι απλώς ο ποιητής της θάλασσας και των ναυτικών, αλλά ένας ποιητής που μίλησε για την ελευθερία, την αξία της ανατροπής, τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις. Αυτά τα επίπεδα ανέδειξε ο μουσικοσυνθέτης με τη μελοποίησή του και δικαιώθηκε, καθώς αυτά τα τραγούδια έγιναν πολύ αγαπητά, κυρίως στη νεολαία, έχουν ήδη περάσει σε μια τρίτη γενιά και είναι πλέον διαχρονικά.

Ο πρώτος του δίσκος πάνω στον Καββαδία, ο «Σταυρός του Νότου», που γιορτάζει τα σαράντα του χρόνια φέτος (κυκλοφόρησε το 1979) με περισσότερες από 2 εκατομμύρια πωλήσεις, θεωρείται και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Σε αυτόν είχαν τραγουδήσει οι Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Αιμιλία Σαρρή.

Οι «Γραμμές των Οριζόντων», που κυκλοφόρησαν δώδεκα χρόνια μετά, το 1991, αποτύπωσαν με έναν πολύ δυνατό τρόπο τον βαθύτερο δεσμό του συνθέτη με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, και τα τραγούδια είχαν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Θάνος Μικρούτσικος.

Το 2005 εκδόθηκε η τρίτη εκδοχή αυτής της εργασίας με τίτλο «Live στο Μέγαρο» με ερμηνευτές τους Γιάννη Κότσιρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Κούτρα.

Η μορφή με την οποία παρουσιάζονται τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου στη συναυλία του Μεγάρου είναι η τελευταία προσέγγιση του συνθέτη και απαιτεί από τους μουσικούς μεγάλη πειθαρχία, δυνατότητες αυτοσχεδιασμού και υψηλές δεξιοτεχνικές ικανότητες. Είναι η κατάληξη των συνεχών αναζητήσεων του συνθέτη όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη σύνθεση των τραγουδιών μέχρι σήμερα.

Παραγωγή: Cricos productions
Τεχνικοί ήχου: Γιώργος Κορρές - Γιώργος Κολεβέντης
Φωτισμοί: Ανδρέας Κούρτης

Info:


Σάββατο 29 Ιουνίου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές Εισιτηρίων

Διακεκριμένη Ζώνη: 65€ κανονικό
Ζώνη Α: 45€ κανονικό
Ζώνη Β: 35€ κανονικό
Ζώνη Γ: 25€ κανονικό
Άνω Διάζωμα - θέσεις χωρίς αρίθμηση: 15€ κανονικό | 12€ φοιτητικό, ανέργων (διαθέσιμα μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ - Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)
ΑμεΑ: 12€ κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ομαδικές κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη & Ορχήστρα ΡΥΘΜΟΣ στη Βάρκιζα

VARKIZA
Η Ορχήστρα «Ρυθμός» σε συνεργασία με την Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει την επιτυχημένη της συναυλιακή πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττοντας αυτή τη φορά με τον κορυφαίο μελωδό της γενιάς του, Ορφέα Περίδη και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη και Θάνο Ματζίλη, παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Αλλάζω τους ρυθμούς τους ήχους».

Ο Ορφέας Περίδης συνεργαζόμενος για πρώτη φορά, στα πλαίσια της παράστασης «Αλλάζω τους ρυθμούς τους ήχους», με την καταξιωμένη ορχήστρα «Ρυθμός», που διευθύνει ο προικισμένος μαέστρος Νίκος Χιώτογλου και την πολυμελή πανεπιστημιακή χορωδία, έχει τη δυνατότητα και τα υλικά να συνθέσει ένα πρωτότυπο μουσικό αφήγημα. Μεγάλες επιτυχίες του, που σφράγισαν την παρουσία του στη μουσική σκηνή των τριών τελευταίων δεκαετιών θα ακουστούν με νέο απρόβλεπτο τρόπο, «πειραγμένες» ευφάνταστα από τον ίδιο τον δημιουργό τους.

Η αέρινη φωνή της Μελίνας Κανά που ερμήνευσε μερικά από τα πιο μεγάλα τραγούδια της «Σχολής της Θεσσαλονίκης» και έγινε η πιο αγαπημένη εκπρόσωπός της, η παρουσία επί σκηνής της χαρισματικής Λιζέτας Καλημέρη και του νέου γνήσια λαϊκού ερμηνευτή Θάνου Ματζίλη, αλλά και η συνύπαρξη των καλλιτεχνών επί σκηνής διαμορφώνουν ένα στιβαρό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει και θα σεβαστεί τους ακροατές του.

Η Ορχήστρα «Ρυθμός» δημιουργήθηκε το 2012 στη πόλη του Βόλου από τον Μαέστρο Νίκο Χιώτογλου και μια παρέα μουσικών και σε συνεργασία με την Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τους: Κώστα Μακεδόνα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Διονύση Σαββόπουλο, Γλυκερία, Έλλη Πασπαλά, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη κ.ά. Αποτελείται από 15 μουσικούς ποικίλων οργάνων (μπουζούκια, πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες, καβάλ, κανονάκι, κρουστά, μπάσο, βιολί, ντραμς, ακορντεόν, φλάουτο).

Η παράσταση με τίτλο «Αλλάζω τους ρυθμούς τους ήχους» είναι μια μουσική πρόταση που θα μας χαρίσει όμορφα καλοκαιρινά βράδια.

Info:

Σάββατο 29 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Παραλία - Λιμάνι Βάρκιζας
Είσοδος ελεύθερη

Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου στον Κήπο του Μεγάρου

62265317 689918811448091 3029845775149432832 n
«Όπου με πας, σε πάω…»


Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου σε μια κορυφαία συνάντηση επί σκηνής στον Κήπο του Μεγάρου την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Οι δύο χαρισματικές ερμηνεύτριες θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και με αγαπημένα τραγούδια - σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, ενώ ετοίμασαν και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη, έναν από τους κορυφαίους λαϊκούς μας συνθέτες και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Η Γλυκερία, που έχει χαράξει σημαντική καλλιτεχνική πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια στο εξωτερικό τον χαρακτηρισμό «η φωνή της Ελλάδας». Παραμένει για πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού ρεπερτορίου, ενώ, με τις επιτυχίες της («Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Πάρε με απόψε», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» κ.ά.), δίνει μοναδικό παλμό στις ζωντανές εμφανίσεις της ενθουσιάζοντας το κοινό.

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής της μαγεύει, τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Το λάθος», «Καλοκαίρι αγκαλιά μου», «Τι σου ’κανα και πίνεις», «Τετάρτη βράδυ», «Δεν έχω διεύθυνση»). Έχει ξεχωρίσει για τις αξιόλογες συνεργασίες της, ενώ οι συναυλίες της αποτελούν πάντα πόλο έλξης για το κοινό εντός και εκτός Ελλάδος. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική, και η επικοινωνία της με τον κόσμο, μοναδική.

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου ενώνουν τις φωνές τους, το φετινό καλοκαίρι, για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης

Info:


Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Πέμπτη 27 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (προπώληση), 12€ (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Γιάννης Μαρκόπουλος: Η γιορτή για τα 80 χρόνια του συνθέτη

Markopoulos Poster
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα γιορτάσει τα 80 του χρόνια με μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Με μια ζωή σαν παραμύθι, με ένα έργο 60 σχεδόν χρόνων που απλώνεται από τραγούδια έως συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα και από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική έως την όπερα και τα Ορατόρια θα επιλέξει για την εορταστική αυτή βραδιά τα μεγάλα τραγούδια του από την Ιθαγένεια, τη Θητεία, το Χρονικό κ.λπ. και διάσημα ορχηστρικά, αυτά που του χάρισαν την απόλυτη αποδοχή και που συνεχίζουν να περνούν από γενιά σε γενιά να συγκινούν και να κινητοποιούν το συλλογικό αίσθημα.

Προσκάλεσε με πολλή αγάπη τους ιδανικούς ερμηνευτές για να επικοινωνήσουν το έργο του, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Γιάννη Χαρούλη, συντοπίτη του στη ψυχή και στη καταγωγή, δύο εξέχοντες καλλιτέχνες της νέας μουσικής σκηνής με ερμηνευτική δεινότητα και σεβασμό στο κλασσικό ρεπερτόριο, να μοιραστούν μαζί του τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος με το μουσικό του κίνημα «Επιστροφή στις Ρίζες», το οποίο έχει ορίσει ως σχεδιασμό του μέλλοντος, με στοιχεία από άφθαρτες πηγές της ζωντανής μας παράδοσης, σε συνδυασμό με επιλεγμένες σύγχρονες πληροφορίες τέχνης, δημιούργησε μία δική του σχολή στην ελληνική μουσική, ενώ τα συμφωνικά του έργα όπου συναντώνται τα ελληνικά τοπικά όργανα όπως η λύρα και το σαντούρι με εκείνα της συμφωνικής ορχήστρας, αποτέλεσαν νέα πρόταση για τη παγκόσμια κλασική μουσική.

Έτσι πορεύτηκε, με τα έργα του να έχουν ένα λυγμό Ελληνισμού και συνεχίζει παραδίδοντας και διδάσκοντας παράλληλα το έργο του σε άξιους νέους καλλιτέχνες.

Τραγουδούν: Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Γιάννης Χαρούλης

Συμμετέχει η 24μελής ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και χορωδιακό σύνολο

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Συνθέτης

Info:


Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Παρασκευή 28 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτήριων:

Ηλεκτρονική αγορά: www.greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr
Εισιτήρια ΑμεΑ στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κεντρικά εκδοτήρια Εισιτηρίων Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου:
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Δε – Πα 10:00 – 16:00, Σα 10:00 – 15:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού Δε – Κυ 10:00 – 14:00 (και 18:00 – 21:00 για τις ημέρες των παραστάσεων)

Σημεία Πώλησης Ticketmaster: Βιβλιοπωλεία Public

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου με Νταλάρα, Πασχαλίδη, Στρατηγού

62610476 1377215535753011 4701583042597093376 n
Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων.

Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του «Λιπάσματα 2019 - Φεστιβάλ στη θάλασσα»

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν εννέα εξαιρετικοί μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.

Info:


Τετάρτη 3 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Γρ. Λαμπράκη & Σφαγείων, Δραπετσώνα

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Βράχων

malamas 2019 vraxon
Αν είστε από αυτούς που τους αρέσουν τα παραμύθια και τα κάτοπτρα, αν έχετε ταξιδέψει με χάρτη ή χωρίς, σε ασύλληπτους λαβυρίνθους του νου και σε ασπρόμαυρες ιστορίες, αν βάζετε στο repeat #tasketa αν σας αρέσει να τραγουδάτε μαζί με το πλήθος σε γεμάτα θέατρα για 4 ώρες, τότε δεν γίνεται να λείπετε από τις φετινές συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα.

Ο Σωκράτης επιστρέφει στο Θέατρο Βράχων για δύο συναυλίες, κατακαλόκαιρο και υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερά του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι. Παρέα με την εκλεκτή μπάντα του και το χαμογελαστό ταλαντούχο κορίτσι που τον συνοδεύει τα δύο τελευταία χρόνια, την Ιουλία Καραπατάκη.

Μαζί του επί σκηνής:

Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι
Δημήτρης Λάππας: Κιθάρες, τζουράς, μπουζούκι
Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου: Μπάσο
Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, τραγούδι
Κυριάκος Ταπάκης: Λαούτο, μπουζούκι
Νίκος Παραουλάκης: Νέυ

Τίτος Καργιωτάκης & Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Ηχοληψία
Χρήστος Λαζαρίδης: Σχεδιασμός φώτων
Δημήτρης Κατέβας: Τεχνικός σκηνής

Info:


Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Ιουλίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση, φοιτητικό, ανέργων: 12€
Ταμείο: 14€

Η Beth Hart στο Θέατρο Βράχων

beth hart αφισα
Opening Act: The Big Nose Attack


Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, η απόλυτη rock star Beth Hart επιστρέφει τον Ιούνιο του 2019 στην Αθήνα, για μία μεγάλη blues rock συναυλία στο Θέατρο Βράχων!

H Beth Hart, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή, τη δυναμική σκηνική παρουσία, τις διαδοχικές sold out συναυλίες σε Αμερική, Ασία, Αυστραλία και Ευρώπη, τα επιτυχημένα άλμπουμ και τις συνεργασίες με τεράστια μουσικά ονόματα, διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας της.

Μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, η Beth Hart έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ και έναν ακόμη δίσκο με διασκευές, το «Black Coffee» (Ιανουάριος 2018) στον οποίο τραγουδάει στο πλευρό του Joe Bonamassa, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το καινούργιο διπλό album της, «Beth Hart live at The Royal Albert Hall».

Περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Beth Hart καθηλώνει το κοινό σε κάθε της εμφάνιση. Στη μακρόχρονη πορεία της μετράει ήδη πολυάριθμες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τρία βραβεία από την Blues Music Awards (δύο βραβεία Female Blues Artist και ένα Instrumentalist - Vocals). Έχει προταθεί για βραβείο Grammy ενώ κιθαρίστες - θρύλοι, όπως οι Jeff Beck, Slash, Joe Bonamassa και Buddy Guy, έχουν μοιραστεί μαζί της τη σκηνή και έχουν μεταφέρει τη συνεργασία τους και στο studio.

Τη συναυλία της Beth Hart στο Θέατρο Βράχων θα ανοίξουν οι The Big Nose Attack. Γνωστοί για τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει τις blues επιρροές τους με τα «αδάμαστα» rock στοιχεία του '70 και με πολυάριθμες εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έρχονται για να ροκάρουν και στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων!

Info:


Θέατρο Βράχων
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές Εισιτηρίων

Προπώληση: 32€
Ταμείο: 37€
Προπώληση: ticketservices.gr, public.gr

Μίμης Πλέσσας - 70 χρόνια δημιουργίας στο Βεάκειο

mimis plessas veakeio afisa
Ένα όνομα, μια ιστορία· 70 χρόνια δημιουργίας! Μια μουσική παρακαταθήκη που μεγάλωσε 3 γενιές και παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας.

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τον κορυφαίο δημιουργό να αγγίζει τα πλήκτρα του πιάνου με τον μοναδικό και μαγευτικό του τρόπο· να θυμηθεί, να αισθανθεί, να νοσταλγήσει και να σιγοτραγουδήσει ταξιδεύοντας μελωδικά με τις μεγάλες επιτυχίες του.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι του Μίμη Πλέσσα 20 αγαπημένοι ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Συμμετέχουν αλφαβητικά οι Λένα Αλκαίου, Χάρης Βαρθακούρης, Σοφία Βόσσου, Νέλλη Γκίνη, Δάκης, Κυριακή Δερέμπεη, Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Σπύρος Κλείσσας, Αντώνης Λουδάρος, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Θάνος Ολύμπιος, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Πετρόπουλος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Δημήτρης Σαββαΐδης, Κατερίνα Στικούδη, Ελένη Φιλίνη, Χρύσπα.

Μία μεγάλη συναυλία ενορχηστρωμένη από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, ο οποίος θα συστήσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων δημιουργίας του σπουδαίου συνθέτη.

Σε αυτή την ξεχωριστή και ιδιαίτερη συναυλία, τα ηχοχρώματα από πιάνο, ακορντεόν, φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρινέτο, τρομπέτα, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κρουστά, κιθάρα, μπουζούκι, και drums αλλά και ο συνδυασμός πρωτότυπων και διασκευασμένων τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα θα συντελέσουν στην αρμονική συνύπαρξη και τον διάλογο μεταξύ του μουσικού παρελθόντος και του παρόντος, αποδεικνύοντας τη μεγαλοσύνη της μουσικής τέχνης.

Συντελεστές Παράστασης

Πιάνο: Μίμης Πλέσσας

Ερμηνεύουν αλφαβητικά: Λένα Αλκαίου, Χάρης Βαρθακούρης, Σοφία Βόσσου, Νέλλη Γκίνη, Δάκης, Κυριακή Δερέμπεη, Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Σπύρος Κλείσσας, Αντώνης Λουδάρος, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Θάνος Ολύμπιος, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Πετρόπουλος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Δημήτρης Σαββαΐδης, Κατερίνα Στικούδη, Ελένη Φιλίνη, Χρύσπα.

Ενορχήστρωση - Μουσική διεύθυνση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συνοδεύει η Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας»
Επιμέλεια κειμένων - προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα
Παρουσίαση: Χριστίνα Λαμπίρη
Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Αναστάσης Δεληγιάννης
Παραγωγή - Οργάνωση: Music & Drama Productions / Μαυρίκιος Μαυρικίου

Info:


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος - Προπώληση: € 17 (Τα πρώτα 100 εισιτήρια €15)
Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, Παιδιά, Συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ): € 15
Είσοδος στο ταμείο την ημέρα της παράστασης: € 18

Προπώληση: viva.gr

Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς
Δευτέρα - Παρασκευή ώρες: 10:00 - 14:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιάς
Τηλέφωνο θεάτρου: 210 4226330

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με ελεύθερη είσοδο

mitropanos lipasmata
Τραγουδούν: Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του Λιπάσματα 2019 - Φεστιβάλ στη θάλασσα.

Μια βραδιά γεμάτη με τα τραγούδια που ερμήνευσε και θα μας ταξιδέψει με συνθέσεις σημαντικών δημιουργών που έχουν ταυτιστεί με την κρυστάλλινη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου.

Τραγούδι: Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τριανταφυλλίδης

Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Info:


Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Γρ. Λαμπράκη & Σφαγείων, Δραπετσώνα

Angelika Dusk & Ίαν Στρατής: «Ι Need a Hero» στον Κήπο του Μεγάρου

dust stratis
H Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής ανοίγουν την πόρτα των εφηβικών τους δωματίων και μας προσκαλούν στον Κήπο του Μεγάρου να μοιραστούμε μαζί τους τις στιγμές ξεγνοιασιάς και ενθουσιασμού που περνούσαν ακούγοντας ατελείωτες ώρες τους αγαπημένους τους μουσικούς ήρωες.

Michael Jackson, Beatles, Queen, Madonna, Justin Timberlake αλλά και Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αλκίνοος Ιωαννίδης και Ξύλινα Σπαθιά είναι κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του playlist εκείνων των χρόνων. Σε μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και ενέργεια, η Angelika της γενιάς των ’80s -«ροκάκι από μικρή», όπως δηλώνει- και ο Ίαν των ’90s, με ροκ επιρροές, μας καλούν σε μια «ηρωική» συναυλία στην καρδιά της πόλης και του καλοκαιριού, όπου θα βγάλουν από το συρτάρι τα τραγούδια της παιδικής τους ηλικίας, και όλοι μαζί θα κάνουμε ένα αξέχαστο πάρτι όπως τότε!

Το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουλίου στις 9 μ.μ. η Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής αναπολούν τραγουδιστές και συγκροτήματα - ήρωές τους και φέρνουν στον Κήπο εκρηκτικά χιτ των ’80s και funky «ύμνους» των ’90s. Κι εμείς θα είμαστε εκεί, because we all need a hero!

Συντελεστές:

Πέτρος Βασιλειάδης | μπάσο
Κώστας Γιαξόγλου, Γιώργος Κουρέλης | πλήκτρα
Πάνος Καλκανάς | κιθάρα
Φωτεινή Κωστοπούλου | φωνητικά
Ντένης Παναγιωτίδης | τύμπανα
Μάριος Παπούλιας | βιολί, φωνή

Άννα Αθανασιάδη | κινησιολογική επιμέλεια
Φώτης Λυμπέρης, Γιάννης Παξεβάνης | ηχοληψία
Μενέλαος Ορφανός | φωτισμοί
Πέτρος Βασιλειάδης, Γιώργος Κουρέλης | ενορχηστρώσεις

Info:


Κήπος του Μεγάρου

Τρίτη 2 Ιουλίου
Ώρα Έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (προπώληση), 12€ (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr

Ο Ερωτόκριτος του Κορνάρου στο Κηποθέατρο Παπάγου από τους Χαΐνηδες - κι όμΩς κινείται

Erotokritos poster fb 01 web
Οι Χαΐνηδες και η ομάδα χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται» παρουσιάζουν την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου και στο πλαίσιο μιας περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Ιούνιο του 2014, στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, ως παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών.

«Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιον απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο - αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους. Για μας, δεν είναι συγκινητικό μόνο το παρελθόν του. Η επαναστατική του πίστη, στον άνθρωπο που αλλάζει τη μοίρα του, η βαθειά διαλεκτική του λόγου των προσώπων του, η μουσική του φόρμα και η μορφή του γλώσσας του, είναι συγκινητικά στο παρόν.

Ο Ερωτόκριτος εκδιώχτηκε από τα χωριά της Κρήτης. Τη θέση του πήραν το δελτίο των 8 στην τηλεόραση, το facebook, ο αυτισμός των sms και ο θόρυβος από την εκβιομηχάνηση της γεωργικής εργασίας. Συνήθως τον συναντάμε στα χείλη τραγουδιστών, που του αφιερώνουν ένα τρίλεπτο γλυκερής και αυτάρεσκης ευαισθησίας και σε θεατρικές παραστάσεις ως φολκλόρ ή ως φολκλόρ «πειραγμένο». Ο λόγος της αποτυχίας των προσπαθειών αυτών είναι, όπως προανέφερα, ότι ο Ερωτόκριτος καθώς δεν είναι ούτε ποίημα, ούτε τραγούδι, ούτε θεατρικό έργο, απαιτεί άλλη στάση, άλλη ευθύνη, άλλη απεύθυνση, άλλη πίστη και, εν τέλει, άλλη αναπαράσταση. [...]

Η διαλεκτική της τραγουδαφήγησης από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνές, συμπληρώνεται και διαχέεται στη θεατρική πτυχή του έργου από τη στικτική ή αντιστικτική παρουσία της ομάδας κι όμΩς κινείται.

Η ανάγκη που μας οδήγησε στην παρουσία του χορού, είναι η άμεση και καθαρή σχέση του με τη ρυθμολογία και την εκστατική υπόσταση του έπους, μια σχέση απαλλαγμένη από τη θεατρική του αναπαράσταση.»

Δ. Αποστολάκης - Χαΐνηδες

***Το 2019 έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Ερωτόκριτου» από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μουσική: Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι, κιθάρα
Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι
Τάκης Κανέλλος: κρουστά
Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο
Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο
Γιάννης Νόνης: μπάσο

Κίνηση: Κι όμως κινείται
Χορός - Ακροβασία: Αλέξανδρος Λασκαράτος, Βασίλης Δημάς, Χριστόφορος Μακατσώρης, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη, Αγγελική Μερντίτη, Χρόνης Τόμπορης

Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία
Σκηνικός χώρος: Κι όμΩς κινείται
Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας

Info:


Τετάρτη 3 Ιουλίου
Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00 | Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση, φοιτητικό, ανέργων: 12 ευρώ | Ταμείο: 15 ευρώ

Κηποθέατρο Παπάγου - Χολαργού
Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Τηλ.: 213 202 7185

Τάκης Σούκας με Λένα Αλκαίου και Χάρη Μακρή στο Ίχνος

CEB98CC5 897D 44E3 8BC0 44DE8DCFD044
Το Σάββατο 29 Ιουνίου μια ξεχωριστή βραδιά με σπουδαία τραγούδια.

Ένας σπουδαίος σολίστας και δημιουργός συναντά μια καταξιωμένη ερμηνεύτρια κι έναν πολλά υποσχόμενο ερμηνευτή.

Ο Τούκας Σούκας έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι τόσο σαν δεξιοτέχνης στο ακορντεόν και το σαντούρι όσο και σαν συνθέτης τραγουδιών που νίκησαν τη μάχη με το χρόνο και αγαπήθηκαν από τον κόσμο: Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Υποκρίνεσαι, Άκου βρε φίλε, Έρωτα μου αγιάτρευτε, Ποιος σου είπε για τους μάγκες, Ταχεία, Βάρα μου το ντέφι, Ανοίχτε τα τρελλάδικα, Λείπεις εσύ, Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Στον καθρέφτη σου κοιτιέσαι, Ποιο δρόμο να πάρω, Βροχή τα παράπονα, Με λες αγάπη, Συλλογίσου, Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι, Τα χάρτινα, Αερικό, Αψέντι, Τραγουδώ, Ανήμπορος, Έι καπετάνιε… που ερμήνευσαν πρωτομάστορες.

Η Λένα Αλκαίου με τη σειρά της χαράζει εδώ και χρόνια με εκλεκτικότητα και αξιώσεις τα δικά της ιδιαίτερα «Ίχνη» στο τραγούδι μας. Μάλιστα έχουν συνεργαστεί με τον Τάκη Σούκα και δισκογραφικά με εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Αναλόγως ο Χάρης Μακρής, με σημαντική θητεία κι ένα νέο δίσκο όπου ερμηνεύει πηγαίους δημιουργούς κινείται με σταθερή πλεύση στα ποιοτικά μονοπάτια της τέχνης του.

Όλα αυτά συνηγορούν σε μια μοναδική βραδιά με συγκινήσεις και εκπλήξεις.

Info:


Σάββατο 29 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Ίχνος
Κολοκοτρώνη 30, Πειραιάς
Τηλ.: 211 7900 711 & 6945 1234 75

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!