Οι προτάσεις της εβδομάδας (25/10 - 31/10)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες παραστάσεις, παρουσιάσεις και live θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα σας προτείναμε αρκετές παραστάσεις που συνεχίζονται, όπως του Μανώλη Πάππου με τους Ανατολή Μαργιολά και Δημήτρη Κοντογιάννη - Στέλιο Βαμβακάρη στο Χαμάμ.

Αυτή την εβδομάδα νέοι χώροι ανοίγουν και πάλι για φέτος, ενώ τα προγράμματα των εν λειτουργία σκηνών ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Μάνος Ελευθερίου: Μεγάλο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

43663428 1522962327805169 1027541479272218624 n
Το Μέγαρο τιμά τον Μάνο Ελευθερίου που «έφυγε» από κοντά μας το καλοκαίρι, με ένα τριήμερο μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο. Ο Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος του Μάνου, ο οποίος έχει ερμηνεύσει τραγούδια σταθμούς, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύουν τα ωραιότερα τραγούδια του σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που έμειναν στη ψυχή μας και σφράγισαν τη ζωή μας. Τρεις μεγάλες συναυλίες στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Ο Νοητός λύκος, που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος του αφιερώματος σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση, είναι το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου, η δική του Νέκυια για τον φθοροποιό χρόνο, την προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο. Η θεατρική προσαρμογή του ομώνυμου ποιητικού κειμένου του Ελευθερίου και η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Ανδρέου. Αφηγητής ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος_Lighting Art
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Βοηθός Σκηνοθέτης: Αναστασία Διαμαντοπούλου

Info:


Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Δευτέρα 29 Οκτωβρίου | ώρα 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ.: 210-7282000

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15€ ● 24€ ● 30€ ● 38€ ● 46€ ● 55€
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες: 210 72 82 333 & http://www.megaron.gr


Σταμάτης Σπανουδάκης: «Ψυχή μου, μη λυγίζεις» στο Θέατρο Παλλάς

spanoudakis pallas 29 30.10.2018 ΑΦΙΣΑ small
H συναυλία «Ψυχή μου, μη λυγίζεις» θα γίνει στο Θέατρο Παλλάς τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.00 μμ.

Συμμετέχουν η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» με σολίστ τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (βιολί) και τον Δημήτρη Κοτταρίδη (βιολοντσέλο), οι Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), η τετράφωνη μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα, και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο.

Info:


Θέατρο Παλλάς
Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.00 μμ.

Διάθεση εισιτηρίων

• www.viva.gr
• Ταμεία Θεάτρου Παλλάς, τηλ. 210 3213100
• Ομαδικές κρατήσεις: τηλ. 210 3639343

Τιμές εισιτηρίων

Ζώνη Δ: 15 € (Μόνο εκπτωτικά εισιτήρια*)
Ζώνη Γ: 20 €
Ζώνη Β: 35 €
Ζώνη Α: 45 €
Διακεκριμένη Ζώνη: 55 €
VIP Ζώνη: 70 €

(*) Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται μόνο στη Ζώνη Δ σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν ΑΜΕΑ, φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών και ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.


Γιώργος Δημητριάδης - Επιστροφή στις πρίζες

DIMITRIADIS FWTO small
Παρουσίαση του album «Η σκιά που με ακολουθεί» με εκλεκτούς guests.

Ο Γιώργος Δημητριάδης επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο του ηλεκτρισμού για να επαναφέρει τις αισθήσεις στη μουσική σκηνή της Αθήνας, που «λιποθύμησε» πρόσφατα από το σύνδρομο των πολλαπλών επαναλήψεων.
Μαζί με μια μπάντα που πετάει σπίθες, μια μίξη των επιτυχιών του αλλά και τα τραγούδια του νέου album του, με τίτλο «Η σκιά που με ακολουθεί», θα βάλει στην πρίζα το κοινό του Half Note με την αστείρευτη ενέργεια ενός γνήσιου Rocker.

Οι καλεσμένοι φίλοι του είναι εκλεκτά τέκνα του ηλεκτρικού ήχου και θιασώτες της ελληνικής ανυπότακτης Rock, που έχει το θράσος να δημιουργεί με πείσμα, το παρόν και το μέλλον της. Την πρώτη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου θα ροκάρουν μαζί του οι: Παύλος Ρεμπής, Βασίλης Πάντσιος, Γιώργος Οικονόμου, Νίκος Ζιώγαλας και Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ενώ την δεύτερη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου οι: Κώστας Τηλαβερίδης, Μανώλης Φάμελλος, Sidetrack, Κώστας Μπουντούρης και Θοδωρής Μαραντίνης.

Ραντεβού στο Half Note τις Πέμπτες 25/10 και 1/11 με «Επιστροφή στις πρίζες».

Μουσικοί:

Νικος Εφεντάκης: κιθάρα, φωνητικά
Στέργιος Δήμπας: κιθάρα, φωνητικά
Μιχάλης Κεχαγιάς: πλήκτρα, φωνητικά
Βίκτωρ Κουλουμπής: μπάσο
Στέλιος Πασχάλης: τύμπανα

Info:


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) - 15 ευρώ (τραπέζι)

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310


Γιάννης Λεμπέσης, Μαρία Σταφυλοπάτη & «Λαϊκή Στράτα» «Αφήστε όλα τα ψεύτικα κι ελάτε στα Ρεμπέτικα» στις 1002 Νύχτες

lempesis low

Ο Γιάννης Λεμπέσης, η Μαρία Σταφυλοπάτη και η ορχήστρα «Λαϊκή Στράτα» σε μια αυθεντική μουσική αποτύπωση των πιο σημαντικών στιγμών του ρεμπέτικου, του παραδοσιακού και του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού.

Γιάννης Λεμπέσης: τζουράς, μπαγλαμάς, τραγούδι
Μαρία Σταφυλοπάτη: τραγούδι, ντέφι, ζήλεια
Βασίλης Μούζος: μπουζούκι
Προφύρης Κονάς: ακορντεόν
Θεόδωρος Κυδωνιεύς: κιθάρα, τραγούδι

Info:


Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: €5

Χίλιες και Δυο Νύχτες
Καραϊσκάκη 10 στου Ψυρρή
είσοδος από Ερμού 104
Τηλέφωνο 2103317293


Ελεωνόρα Ζουγανέλη: ΕΛΑ… στο Hotel Ερμού

Eleonora HOTEL Ermou sk small
Ένα πρόγραμμα με τη γοητεία που έχουν τα κλειστά δωμάτια των ξενοδοχείων που ανοίγουν για εμάς και γίνονται δικά μας για ένα ή περισσότερα βράδια, με τα μυστικά και τις ιστορίες τους. Ένα πρόγραμμα για αυτά που συμβαίνουν μέσα σε μια νύχτα και για τα άλλα που κρατάνε για μια ζωή. Για αυτά και εκείνους που ξημερώνονται μαζί μας. Για όλα όσα εξομολογούνται και όλα όσα τελικά τραγουδιούνται.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κρατάει στα χέρια της τα «δεύτερα κλειδιά» όλων των δωματίων και μας ξεναγεί από όροφο σε όροφο τραγουδώντας όλα όσα δικά της έχουμε αγαπήσει, όλο όσα άλλων έχει αγαπήσει εκείνη και όλα όσα φέρνουν τελικά μαζί την παρέα «ενοίκων» κάθε βραδιά στο Hotel Ερμού.

Μαζί της, ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Ελεωνόρας με «Αγάπη Δεμένη», αλλά και στο Hotel Ερμού, ας πούμε κάτι σαν concierge, θα έχει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Ας πούμε ότι κάποια θα συναντηθούν με την Ελεωνόρα στο piano bar για ένα πραγματικά ξεχωριστό στιγμιότυπο πιάνο φωνή.

Μαζί της επί σκηνής και σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Μιχάλης Καπηλίδης – Ντραμς, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – ακουστική και ηλεκτρική Κιθάρα, Νίκος Πασσαλίδης - Μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, ακουστική κιθάρα, Βασίλης Νησόπουλος – Μπάσο, Peter Macrae Jaques - πνευστά και Ντίνος Χατζηιορδάνου - Ακορντεόν.

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης

Info:


Από 26 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα έναρξης: 11:00 μ.μ.

Hotel Ερμού
Ερμού 152
Τηλ. Επικοινωνίας και κρατήσεων: 210.3463003


Ψαραντώνης & Νίκη Ξυλούρη: «Εκειά που σμίγουν οι καιροί»

Psarant niki
Ο θρύλος της μουσικής της Κρήτης, της Μεσογείου, του κόσμου όλου έρχεται και πάλι στο Half Note με τις ανεπανάληπτες μουσικές και την απαράμιλλη ερμηνεία του. Ο κορυφαίος εκφραστής της κρητικής παράδοσης θα μας ταξιδέψει από την Παρασκευή 26 έως τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.

Info:


Παρασκευή 26 έως Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Τη Δευτέρα 29/10 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310


Πάνος Μουζουράκης: That’s life στο Anodos

moyzoyafisa web small
Κυρίες και κύριοι και αγαπητά παιδιά That’s Life.

• Μια παράσταση για το έτσι που είναι η ζωή.
• Δηλαδή πώς έτσι;

Η ζωή είναι έτσι πάει να πει χαρές, γέλια, δάκρυα, πόνος, επιτυχίες, έρωτες, σεξ, χωρισμοί, μοναξιές, παρέες, πάρτυ, απογοητεύσεις, ποτά, ξενύχτια, εκδρομές, γιορτές, απώλειες, λεφτά, αφραγκιές, ταξίδια, ό,τι δηλαδή γίνεται τραγούδι. Η ζωή είναι έτσι σημαίνει ένα ατελείωτο πήγαινε έλα. Αλέ και ρετούρ

Όπου δηλαδή πετυχαίνουμε και τον Πάνο Μουζουράκη. Στο αλέ και στο ρετούρ. Μπαίνει και βγαίνει από τη χώρα. Με το ένα πόδι να τσαλαβουτάει ακόμα στα νερά του Mamma Mia και το άλλο στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας. L.A. - Αθήνα μια παράσταση δρόμος.

Ο Πάνος Μουζουράκης λοιπόν επιστρέφει. Κανονικά επιστρέφει γιατί είχε φύγει. Και στήνει ένα πρόγραμμα για όσα από τη ζωή του και τη ζωή μας τραγουδιούνται. Δηλαδή για όλα. Όπως μόνο εκείνος μπορεί και ξέρει να το κάνει αυτό το «όλα».

Μαζί του ξανά, γιατί κόλλησαν πέρσι και έχουν πολλά να πούνε και δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν μπορούν να τα πουν αλλού και έτσι βρήκαν που θα τα λένε ο Ζήσης Ρούμπος. Επί των κειμένων και Επί σκηνής. Μαζί του επίσης ο The Voice Άγγελος Τσιμιδάκης, γιατί ένας Άγγελος πάντα χρειάζεται στην ζωή. Δεν ξέρεις πότε θα τον χρειαστείς.

Τον συνοδεύουν οι μουσικοί Ορέστης Πλακίδης (πλήκτρα, ενορχήστρωση), Αναστάσιος Βούκης (τύμπανα), Δημήτρης Φροσίνης (μπάσο), Άγγελος Τσιμιδάκης (κιθάρα), Σπύρος Λιβάνης (κιθάρα). Στον ήχο ο Ηλίας Καρούμπαλης.

Info:


Από Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένες εμφανίσεις
Ώρα έναρξης: 23.00
Είσοδος: 15€ με ποτό

Anodos Live Stage
Πειραιώς 183, Αθήνα
τηλ. επικοινωνίας - κρατήσεις: 210-3468100


Δημήτρης Μητσοτάκης & Παναγιώτης Κατσιμάνης full band στο Σταυρό του Νότου Club

MHTSKATS POSTER 18 01 small
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και ο Παναγιώτης Κατσιμάνης ξανά μαζί στη σκηνή μετά από 17 χρόνια! Το συνθετικό δίδυμο της κλασικής περιόδου των Ενδελέχεια, που υπέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, τραγούδια όπως τα: «Τι τραγούδι να σου πω», «Βουτιά από ψηλά», «Δεν είμαι αυτός που θες» και πολλά ακόμα αγαπημένα κομμάτια ζωντανά, ξανά, στη σκηνή με ηλεκτρική μπάντα!

Ένα μουσικό πρόγραμμα που εκτός από τα παλιότερα τραγούδια των δύο δημιουργών, περιέχει και νέα κομμάτια από την τωρινή συνεργασία τους που αυτή την περίοδο μας χαρίζει τραγούδια με τη μορφή ψηφιακών σινγκλ.

Line Up:

Δημήτρης Μητσοτάκης & Παναγιώτης Κατσιμάνης: τραγούδι, κιθάρες
Παντελής Πέτρου: μπάσο
Γιάννης Πετρογιάννης : ηλ. κιθάρα
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

Info:


Σταυρός του Νότου
Θαρύπου 35- 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975 | 210 9239031

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
Ώρα Έναρξης: 22.00
Είσοδος: 12 ευρώ (Με μπύρα ή κρασί)


Ο Σταύρος Σιόλας και η Ευτυχία Μητρίτσα στη Σφίγγα

siolas afisa rythmos
Ο Σταύρος Σιόλας και η Ευτυχία Μητρίτσα, μετά τις καλοκαιρινές τους κοινές συναυλίες, όπου γεύτηκαν δυνατές στιγμές και φώτισαν όλα όσα συνδέουν τις ξεχωριστές προσωπικές τους διαδρομές, ενώνουν ξανά τις φωνές τους και τα τραγούδια τους σε μία μοναδική βραδιά στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Αυτό το φθινόπωρο τους βρίσκει παρέα, με τα νέα τους τραγούδια- που κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες: η «Βόλτα» του Σταύρου και «Τα Αφρικάνικα» της Ευτυχίας - με νέα σχέδια δημιουργικά κι ένα τραγούδι έκπληξη, που θα μοιραστούν επί σκηνής.

Μαζί τους επί σκηνής οι Ευγενία Πανταζόγλου στα πνευστά, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Στέλιος Φραγκούς στο πιάνο και Αιμίλιος Μπαριαμπάς στο μπάσο.

Info:


Σάββατο 27 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845


Ο Γιώργος Αλτής παρουσιάζει τα Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ

Laika portreta II FB small
Θα τιμηθούν για την προσφορά τους ο Γιάννης Μωραΐτης και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Συμμετέχουν δεξιοτέχνες & τραγουδιστές.

Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκαετία του ’50: Γιάννης Σταματίου - Σπόρος | Μανώλης Χιώτης

Οι Εκδόσεις Μετρονόμος & ο Γιώργος Αλτής παρουσιάζουν το βιβλίο «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ» την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Γιώργος Τσάμπρας, μουσικός ερευνητής, ραδιοφωνικός παραγωγός

Συμμετέχουν:

Οι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού: Θανάσης Βασιλάς, Νίκος Κατσίκης, Λάκης Ορφανίδης, Βαγγέλης Τρίγκας
Οι δεξιοτέχνες στην κιθάρα: Νίκος Γκόλιας, Παντελής Ντζιάλας
Οι τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Μαίρη Μαράντη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Σοφία Παπάζογλου, Λάουρα Παππά

Το σύνολο μαθητών μπουζουκιού του Νίκου Κατσίκη από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δάφνης

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Αντώνης Σίδερης, Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο), Joni Moas (κρουστά)

Για την προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι θα τιμηθούν από τις Εκδόσεις Μετρονόμος ο ιστορικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης και ο διακεκριμένος συνθέτης, πανεπιστημιακός και σολίστας του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Info:


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
Ώρα 20:30
Είσοδος 12 ευρώ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ.: 210 3418550


«Δυο σπιθαμές ακόμα» με τον Παντελή Κυραμαργιό

kyramargios kremlino small
«Δυο Σπιθαμές Ακόμα» στον δρόμο της «Αρετής» καλείται να διανύσει όποιος βρεθεί στο ανανεωμένο Kremlino την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Μια πορεία ενδοσκόπησης, ένα κοίταγμα προς τα μέσα με τη συντροφιά των στίχων, ένα ταξίδι-εξερεύνηση του εαυτού μας με οδηγό τη μουσική που μας ενώνει με την πηγή της ύπαρξής μας.

Ευτυχήτητα είναι η ικανότητα του ανθρώπου να ανακαλύπτει την ευτυχία, λέει ο Παντελής Κυραμαργιός που αναζητά συνεχώς τρόπους να κάνει στις συναυλίες του ολοένα και περισσότερους συνοδοιπόρους του δεινούς ευτυχητές, ακούραστους δηλαδή εξερευνητές της ευτυχίας.

Τραγούδια θλιμμένα μας παίρνουν απ’ το χέρι και μας εξαγνίζουν. Μας οδηγούν στην κάθαρση. Γιατί «Το νεράντζι είναι πικρό. Μα κάνει καλό γλυκό». Τραγούδια που συνήθως προσπερνάμε χωρίς να έχουμε νιώσει την ουσία τους, στέκονται μπροστά μας και γίνονται καθρέφτες. Τραγούδια του Παντελή Κυραμαργιού από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, ακυκλοφόρητες συνθέσεις του αλλά και δικές του εκδοχές σε αγαπημένα παραδοσιακά και αναπάντεχα σύγχρονα τραγούδια.

Επί σκηνής με τον Παντελή θα είναι ο Γιάννης Ταυλάς στην ηλεκτρική κιθάρα, το μεταλλόφωνο και το μπουζούκι, ο Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, ο Θανάσης Μάντζαρης στο πιάνο και ο Γιάννης Καρακατσάνης στα κρουστά.

Στη βραδιά συμμετέχουν οι Εnμπυristas, ένα νέο γκρουπ που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του έντεχνου-ροκ τραγουδιού.

Info:


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Έναρξη: 22:30
Είσοδος 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί, 10 ευρώ φοιτητικό/ανέργων

Kremlino
Χαϊδαρίου 6 & Κάστορος, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010


Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

bempo gyalino small
Σαράντα χρόνια πέρασαν από τον θάνατό της Σοφίας Βέμπο.

Σαράντα χρόνια που δεν κατάφεραν να σβήσουν από τη μνήμη μας τη μεγάλη προσφορά της στην Ελλάδα. Τα τραγούδια της γράφουν και σήμερα ιστορία.

Η Σοφία Βέμπο έγινε γνωστή και ως «τραγουδίστριας της Νίκης», για τον εμψυχωτικό ρόλο των τραγουδιών που ερμήνευσε κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

Σαράντα χρόνια μετά, η Νάντια Καραγιάννη με τη χρυσή της φωνή ετοίμασε και θα παρουσιάσει την άγνωστη αλλά και πολύ γνωστή μουσική ιστορία της Σοφίας Βέμπο.

Τα τραγούδια της Βέμπο, ύμνησαν τον έρωτα, την ομορφιά και την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για μια άλλη παρουσίαση των τραγουδιών της Βέμπο, αλλά για μια φρέσκια ματιά των κλασικών τραγουδιών με νέο ήχο.

Με το νοσταλγικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσει η Νάντια στο χρόνο, «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι» την αξία όλων αυτών των τραγουδιών που δεν μπόρεσε να φθείρει ο χρόνος.

Την Νάντια Καραγιάννη θα συνοδεύουν οι σολίστες μουσικοί:

Γιάννης Τσέρτος, πιάνο - ενορχήστρωση
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Σπύρος Νίκας, ακορντεόν

Info:


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
16 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού ανά 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600


«Έτσι είν’ η… Ζωή» με τη Ζωή Τηγανούρια και 16μελή θίασο στο El Convento Del Arte

tiganouria small
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά, την μουσικοθεατρική της παράσταση «Έτσι είν’ η… Ζωή», στον ατμοσφαιρικό χώρο του Wine Bar-Restaurant «El Convento del Arte», από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε 2η Παρασκευή.

Εμπλουτισμένη φέτος με κείμενα της Μαριάννας Κυριακάκη και 16μελή θίασο, θα απολαύσουμε ένα πληθωρικό πολύ-θέαμα σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου.

Ξεκινώντας από τις αρχές του ’30 έως την δεκαετία του’80, ακολουθούμε την ζωή ενός ζευγαριού μέσα από ιστορικά γεγονότα και κωμικοτραγικές καταστάσεις, με τις συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια να μας πλημμυρίζουν με συναισθήματα συγκίνησης αλλά και ευφορίας, αφού «Έτσι είν’ η… Ζωή»!

Συνθέσεις – Ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μάνος Αντωνίου, Παναγιώτης Βουτσινάς, Χρύσα Κοντογιώργου, Γωγώ Κωβαίου, Αντώνης Τζαμαλούκας, Ιζαμπέλα Φούλοπ
Συμμετέχουν οι ερμηνεύτριες: Πελαγία, Άννα Κατσούλη

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Ενορχηστρώσεις, κιθάρα: Γιάννης Ταυλάς
Φλάουτο: Στέφανος Χατζηαναγνώστου
Βιολί: Δημήτρης Καζάνης
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης

Συντελεστές:

Κείμενα: Μαριάνα Κυριακάκη
Βοηθός σκηνοθέτη & χορογραφίες: Καλλιόπη Χατζησταύρου
Επιμέλεια κοστουμιών: Μάγδα Καλέμη
Χορευτές: Καλλιόπη Χατζησταύρου & Ευθύμης Φιλήντρας
Φωτισμοί: Μάνος Αντωνίου
Χειριστής φώτων: Νίκος Αλμπάνης
Φωτογράφος: Δημήτριος Καρβουντζής

Info:


El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2105200602

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και κάθε 2η Παρασκευή (09 και 23 Νοεμβρίου και 7 και 21 Δεκεμβρίου)

Διάρκεια: 120’ με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
Είσοδος: 12€ για την ενίσχυση των σκοπών των ΕΝ.Π.ΑΝ.


Νίκος Τατασόπουλος - Αθηνά Λαμπίρη - Σωτήρης Παπατραγιάννης - Χαρούλα Τσαλπαρά «Όμορφες πενιές στις 1002 Νύχτες»
kathe paraskeui print NEW low

Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος, η Αθηνά Λαμπίρη (κιθάρα, φωνή), ο Σωτήρης Παπατραγιάννης (μπαγλαμάς, φωνή) και η Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), με επιλεγμένο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό ρεπερτόριο.

Info:


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: €5

Χίλιες και Δυο Νύχτες
Καραϊσκάκη 10 στου Ψυρρή
είσοδος από Ερμού 104
Τηλέφωνο 2103317293

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!