Οι Pretty Things κυκλοφορούν vinyl-box με όλη τη δισκογραφία τους

Θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε ένα συλλεκτικό κουτί 1000 αριθμημένων αντιτύπων παγκοσμίως θα χωρέσουν οι Pretty Things όλη την πορεία τους συγκεντρωμένη σε 13 δίσκους βινυλίου. Το “The Pretty Things - The Complete Studio Albums: 1965 – 2020” που θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου θα περιλαμβάνει κάθε στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το εμβληματικό συγκρότημα εδώ και πέντε δεκαετίες.

The Pretty Things The Complete Studio Albums 1965 2020 13LP Box Set

Το βρετανικό συγκρότημα The Pretty Things θα γιορτάσει την καριέρα του μέσω της Madfish Records, η οποία έχει επίσης κυκλοφορήσει πρόσφατα εκτεταμένα box set των Horslips, Al Stewart, Gentle Giant και άλλους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο τρέιλερ για το νέο σετ παρακάτω.
COMPLETE
Το περιορισμένο σε 1000 αντίτυπα σετ θα περιέχει τους 13 δίσκους τους μέσα σε ένα πολυτελές κουτί σε στυλ slipcase. Και τα 13 άλμπουμ έχουν γίνει remaster για κυκλοφορία βινυλίου, με τα αυθεντικά εξώφυλλά τους. Κάθε άλμπουμ συνοδεύεται από ένα ατομικό, δισκογραφικό ένθετο τεσσάρων σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες, αυθεντικά εξώφυλλα και εσώφυλλα και πληροφορίες από τα μέλη της μπάντας Dick Taylor, Mike Stax και του μάνατζερ Mark St. John, καθώς και μια αποκλειστική, υψηλής ποιότητας pull-out εκτύπωση της μπάντας στην ακμή τους. Η τιμή του στην προπαραγγελία είναι 275 λίρες.

The Pretty Things - The Complete Studio Albums: 1965-2020 (13LP Box Set trailer)


Η ιστορία των Pretty Things ξεκινά το φθινόπωρο του 1963 όταν ο πρώτος μπασίστας των Rolling Stones, Ντικ Τέιλορ και ο Φιλ Μέι σχημάτισαν το γκρουπ. Ο ήχος τους βασίστηκε στο Bo Diddley R&B που έπαιζαν και οι Rolling Stones κάτι που τους έκανε να μοιάζουν σαν φτωχοί συγγενείς τους. Με τον Τέιλορ σαν πρώτο κιθαρίστα και τους Μέι (φωνητικά, φυσαρμόνικα), Μπράιαν Πέντλετον (ρυθμική κιθάρα), Τζον Σταξ (μπάσο, φυσαρμόνικα) και Βιβ Πρινς (ντραμς) υπέγραψαν γρήγορα συμβόλαιο με την Fontana μέσα στην έκρηξη του R&B στην Μεγάλη Βρετανία.
Pretty Things
Μετά τις πρώτες επιτυχίες τους “Big Boss Man/Roselyn” (Μάιος 1964), “Don’t Bring Me Down” (Νοέμβριος 1964) και “Honey I Need” (Μάρτιος 1965) δεν κατάφεραν να διαφοροποιηθούν από τον ήχο των Rolling Stones ώσπου οι Τέιλορ και Μέι με μια ανανεωμένη σύνθεση του γκρουπ έγραψαν το βιογραφικό άλμπουμ “S.F. Sorrow” (Harvest, 1968), η πρώτη ροκ όπερα που υποτίθεται ότι υπήρξε μια ενθάρρυνση – αν όχι και επιρροή – για το θρυλικό “Tommy” του Πιτ Τάουνσεντ για τους Who.
S.F. Sorrow
Μετά την αποχώρηση του Τέιλορ και την αποτυχία του πολύ καλού και προσεγμένου άλμπουμ τους “Parachute” το 1969, οι Pretty Things διαλύθηκαν για ένα διάστημα και ξαναβρέθηκαν για να ηχογραφήσουν ντο δίσκο “Freeway Madness” (Warner Bros, 1972). Το 1974 οι Μέι,May, Πίτερ Τόλσον (κιθάρα), Τζον Ποβέι (κήμπορντς) και Σκιπ Άλαν (ντραμς) που ήταν μαζί από την εποχή του “Parachute” συν οι Τζακ Γκριν (φωνητικά) και Γκόρντον Έντουαρντς (μπάσο), υπέγραψαν με την εταιρία των Led Zeppelin, Swan Song και ηχογράφησαν το «Silk Torpedo”. Έκτοτε το γκρουπ γνώρισε διάφορες διακυμάνσεις, επανενώσεις και ηχογραφήσεις. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους που περιλαμβάνει το επερχόμενο vinyl-box τους είναι το ακουστικό “Bare As Bone, Bright As Blood” που κυκλοφόρησε το 2020 από την Madifish που θα βγάλει και το “κουτί” τους με τους 13 δίσκους συνολικά της πορείας τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!