Οι Kinks γιορτάζουν φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή τους

Έγιναν διάσημοι με το «You Really Got Me» και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Kinks γιορτάζουν φέτος την 60η επέτειο από την ίδρυσή τους, το 1963, με το «The Journey» που καθορίζει την καριέρα τους. Το πρώτο μέρος της ανθολογίας δύο μερών του πρωτοποριακού βρετανικού συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Δημιουργήθηκαν το 1963 από τους κιθαρίστες αδερφούς Ray και Dave Davies μαζί με τον μπασίστα Pete Quaife (1943-2010) και μαζί με τον ντράμερ Mick Avory στις αρχές του επόμενου έτους, οι Kinks σύντομα καθιερώθηκαν ως ένα από τα πιο καυτά συγκροτήματα των Swinging Sixties του Λονδίνου.
Kinks style rocks
Το πρώτο τους σινγκλ, μια διασκευή του "Long Tall Sally" των Little Richards, εμφανίστηκε στις αρχές του 1964 και ακολούθησε το "You Still Want Me" lp 7 ιντσών μερικούς μήνες αργότερα, αν και κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να μπει στο chart.

Έμελλε το τρίτο σινγκλ των Kinks, «You Really Got Me», που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του ’64 να γίνει μεγάλη επιτυχία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και να γίνει το τραγούδι που τους καθιέρωσε ως ένα από τα πιο σημαντικά γκρουπ της Βρετανικής Εισβολής (British Invasion).
Sunny Afternoon
Από τότε, οι Kinks έχουν πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως με τα streams να ξεπερνούν πλέον το ένα δισεκατομμύριο.

Στις ΗΠΑ, το συγκρότημα έχει στο Τοπ-5 δέκα σινγκλ και εννέα άλμπουμ στα Τοπ-40 άλμπουμ μέχρι σήμερα. Στην πατρίδα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Kinks έχουν συγκεντρώσει ένα εκπληκτικό σκορ με είκοσι δύο Νο1 σινγκλ/EP στο Τοπ- 20 καθώς και έξι Νο1 στο Τοπ-10 των άλμπουμ.

60 Years of The Kinks


Τώρα, για να σηματοδοτήσει την 60ή επέτειο του Rock and Roll Hall of Famers, η BMG θα κυκλοφορήσει την ανθολογία που καθορίζει την καριέρα των Kinks, The Journey, σε δύο μέρη, ξεκινώντας με το Μέρος 1 στις 24 Μαρτίου 2023.
Kinks The Journey Part 1

Το The Journey – Part 1 θα κυκλοφορήσει σε φορμά άλμπουμ 2LP,2CD, Digital και HD Digital. Οι φυσικές κυκλοφορίες περιλαμβάνουν ένα φυλλάδιο που περιέχει φωτογραφίες του συγκροτήματος συν σημειώσεις που γράφτηκαν από τους αδελφούς Davies και τον Avory.

Καλύπτοντας το προηγούμενο μέρος της καριέρας των Kinks από το 1964 έως το 1975, το The Journey – Part 1 περιλαμβάνει πρόσφατα ανανεωμένα κομμάτια που επιμελήθηκαν τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος. Αυτά περιλαμβάνουν κλασικά τραγουδια Kinks όπως «You Really Got Me», «Waterloo Sunset», «All Day and All of the Night», «Celluloid Heroes», «Supersonic Rocket Ship», «Dead End Street» και «Death of a Clown»...»
Kinks style
«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό και πιστεύω ότι είναι μια εμπνευσμένη επιλογή διαχρονικής και μαγικής μουσικής των Kinks», δήλωσε ο Dave Davies.

Περισσότερες ειδήσεις για το The Journey – Part 2 αναμένεται να ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!