Οι James με συμφωνική ορχήστρα στην Αθήνα

σε μια μαγική βραδιά τη Δευτέρα 10 Ιουλίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/04/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To 1982 μια ομάδα μουσικών συναντήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, με σκοπό τη σύσταση μιας μπάντας. Ονόμασαν τους εαυτούς τους Τζέιμς, από το όνομα του τραγουδιστή τους, Tim Booth-James, και γρήγορα άρχισαν να κερδίζουν θαυμαστές για τον μοναδικό ήχο τους και τις δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις τους.

Τις πρώτες μέρες, οι Τζέιμς επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη μουσική σκηνή του Μάντσεστερ, η οποία γνώρισε μια αληθινή έκρηξη στη δεκαετία του ’80. Έπαιξαν live σε μικρά κλαμπ και χώρους σε όλη την πόλη, δημιουργώντας σιγά- σιγά μια βάση πιστών θαυμαστών που εκτιμούσαν το μείγμα ροκ, φανκ και ποπ.

james athens 1
Μία από τις σημαντικές στιγμές του συγκροτήματος ήρθε το 1988, όταν κυκλοφόρησε το τρίτο τους άλμπουμ, "Strip-mine". Το άλμπουμ περιείχε το επιτυχημένο σινγκλ "What's The World", το οποίο έγινε ύμνος για την αυξανόμενη βάση θαυμαστών του συγκροτήματος. Από εκεί, οι Τζέιμς άρχισαν να περιοδεύει εκτενέστερα, δίνοντας συναυλίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη και χτίζοντας μια φήμη ως μια ζωντανή παράσταση που πρέπει να δείτε.

Με τα χρόνια, οι James συνέχισαν να εξελίσσουν τον ήχο και το στυλ τους, πειραματιζόμενοι με διαφορετικά μουσικά είδη και ενσωματώνοντας στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και χορού στη δουλειά τους. Κυκλοφόρησαν μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συμπεριλαμβανομένων των "Seven", "Laid" και "Millionaires".

Παρά την επιτυχία του συγκροτήματος, αντιμετώπισαν τις δοκιμασίες που περνά πολλές φορές αναπόφευκτα ένα γκρουπ. Η σύνθεσή τους άλλαξε με μέλη που έρχονταν κι έφευγαν, ενώ υπήρχαν και δημιουργικές διαφορές που μερικές φορές απειλούσαν να διαλύσουν την ομάδα. Αλλά μέσα από όλα αυτά, οι James επέμεναν, καθοδηγούμενοι από την αγάπη τους για τη μουσική και την επιθυμία τους να επικοινωνήσουν με κοινό σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, οι James συνεχίζουν να είναι δυνατοί, με μια αφοσιωμένη βάση θαυμαστών που συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 16 στούντιο άλμπουμ και η μουσική τους έχει επηρεάσει αμέτρητους άλλους μουσικούς όλα αυτά τα χρόνια και η μουσική κληρονομιά τους είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η συναυλία τους στην Αθήνα με την σύμπραξη της Orca22 Symphony Orchestra αναμένεται να είναι ένα ενδιαφέρον μουσικό γεγονός.

Η διοργανώτρια High Priority Promotions ενημερώνει σχετικά :

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται για να γιορτάσουν την 40ή επέτειό τους ως συγκρότημα σε μια μαγική βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour - 40th Anniversary.

James Hrodeion
Στο Ηρώδειο, οι James, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα συμπράξουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία για ένα setlist που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την ως τώρα πορεία τους.

Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 16 άλμπουμ, από το “Stutter” (1986) μέχρι το πιο πρόσφατο “All the colors of you” (2021) και έχοντας πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διαχρονικά success stories της indie μουσικής σκηνής της Βρετανίας. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τα εισιτήρια για το βρετανικό σκέλος της περιοδείας «James Lasted» εξαντλήθηκαν σε χρονικό διάστημα 6 ωρών.

Από το ξεκίνημά τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στο Manchester, οι James ξεχώρισαν, βασιζόμενοι όχι μόνο στα φωνητικά του Tim Booth αλλά κυρίως στην διαμόρφωση μιας χαρακτηριστικής μουσικής ταυτότητας. Γρήγορα απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό, κριτική αποδοχή αλλά και διάσημους φίλους, όπως ο Morrissey, o Johnny Marr και ο περίφημος Brian Eno που αργότερα έμελλε να αναλάβει την παραγωγή στις γνωστότερες κυκλοφορίες τους. Sit Down, Laid, She’s a Star, Sometimes, Senorita, Getting away with it (All Messed Up) είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες που κουβαλούν στις αποσκευές τους.

Ελάχιστες μπάντες έχουν αγαπηθεί στη χώρα μας όσο οι James. Από την πρώτη τους συναυλία το 2001 στο θέατρο Λυκαβηττού μέχρι σήμερα, μας έχουν χαρίσει αξέχαστες εμφανίσεις. Αυτή την ακατάλυτη σχέση αγάπης με την Ελλάδα, θα επιβεβαιώσουν ξανά το βράδυ της 10ης Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.

«Φέρτε τα φτερά σας και ελάτε έτοιμοι να πετάξετε»
Tim Booth – James

Πληροφορίες:

Η προπώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει τη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 12:00

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!