Οι Iron Maiden είναι πώρωση!

Τα τελευταία νέα, τι εισιτήρια απέμειναν, το πρόγραμμα της συναυλίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Iron Maiden αποτελούν πραγματικά ένα μουσικό φαινόμενο. Η εξήγησή του χαρακτηρισμού αυτού δεν είναι απλή, αλλά είναι κατανοητή για όσους κινούνται στη σφαίρα του ροκ. Το συγκρότημα αυτό μπορεί να είναι στην κορυφή του Heavy Metal όμως έχουν κερδίσει με τον τρόπο τους την εκτίμηση και των ροκάδων αν και είναι αμιγώς μέταλ σχήμα. Δεν ανήκουν για παράδειγμα στην περίπτωση των Black Sabbath ή των Motorhead που ήταν με το ένα πόδι στο hard rock και το άλλο στο heavy metal.

Ο λόγος που τα καταφέρνουν εδώ οι Iron Maiden είναι η αυθεντικότητά τους και η αξία που έχουν στο χώρο τους κρατώντας την ποιότητα τους σε υψηλά επίπεδα παρά το ότι διανύουν την πέμπτη δεκαετία από την ίδρυσή τους το 1975.
Iron Maiden ΟΑΚΑ 2022
To πιο πρόσφατο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε πέρυσι στις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Το Senjutsu είναι το 17ο στούντιο άλμπουμ τους σε παραγωγή Kevin Shirley και συν-παραγωγό τον Steve Harris, ιδρυτικό μέλος του γκρουπ και μπασίστα τους. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 2019 στο διάλειμμα της περιοδείας Legacy και κάποια δείγμα τα αναμένεται να παίξουν και στο επερχόμενο live τους το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ένα άλμπουμ που ικανοποίησε τους οπαδούς τους.

Η γήρανση στο Rock είναι αναπόφευκτη, τουλάχιστον ηλικιακά. Ωστόσο στα σόου των Iron Maiden δεν έχουν εμφανιστεί έως τώρα τέτοια δείγματα. Όσοι ήταν στην τελευταία τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, στην Μαλακάσα, θα θυμούνται ένα live σαν επανάσταση.

Οι ίδιες όμως κριτικές συντροφεύουν το συγκρότημα και στις πρόσφατες εμφανίσεις στο εξωτερικό στην επικείμενη παγκόσμια περιοδεία τους : Legacy Of The Beast World Tour ’22 που τους φέρνει και στην Αθήνα.
Για τον 64χρονο Μπρους Ντίκινσον, τη φωνή των Iron Maiden από το 1981, η συνταξιοδότηση δεν είναι επιλογή γιατί δεν θέλει ποτέ να αφήσει το μικρόφωνο. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα άλλο που θα ήθελε να κάνει στη ζωή του.
Bruce Iron Maiden tour 2022
Ο Ντίκινσον εξακολουθεί να προκαλεί τον ίδιο πάταγο με την ερμηνεία του στο κοινό όπως όταν εντάχθηκε για πρώτη φορά στους Maiden και τα δίνει όλα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Είναι το μόνο για το οποίο είναι γνωστός σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή του και ο ίδιος θέλει να παραμείνει τραγουδιστής μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η απόσυρση στο ροκ είναι ένα περίεργο φαινόμενο γιατί δεν είναι μια παραδοσιακή δουλειά και η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών ασχολείται αποκλειστικά με την αγάπη της τέχνης αυτής. Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως οι Phil Collins, Tina Turner αλλά και ο David Bowie που μας έχει αποχαιρετήσει άλλαξαν τα σχέδια τους όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν όπως ξέρουν και μπορούν την τέχνη τους.

Όσο η υγεία τους είναι σταθερή, οι περισσότεροι μουσικοί θα συνεχίσουν να εργάζονται στο στούντιο και να κάνουν περιοδείες μέχρι να μην μπορούν πλέον, να δουλεύουν με μειωμένο, πιο ελαφρύ πρόγραμμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι στην ατζέντα του Μπρους Ντίκινσον που πιστεύει ότι οι Iron Maiden δεν θα πεθάνουν ποτέ.

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε ποτέ να αποσυρθούμε», εξήγησε κάποτε ο Ντίκινσον. «Ως πιλότος αεροπορικής εταιρείας, πάντα μου έλεγαν ότι κανείς δεν πέθανε ποτέ σε ένα αεροπλάνο. Ακόμα κι αν το κεφάλι του άντρα έχει αποκοπεί από το σώμα του, δεν είναι νεκρός μέχρι να πει κάποιος νομικά ότι είναι νεκρός».

«Λοιπόν, κανείς δεν πεθαίνει μέχρι να σηκωθεί κάποιος και να πει: «Ναι. Είναι σίγουρα νεκρός…Χα! Τότε είσαι υπεύθυνος. Τον σκότωσες». Το ίδιο συμβαίνει και με τα ροκ εν ρολ συγκροτήματα. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ. Ακόμα κι αν είμαστε πραγματικά νεκροί, δεν θα πεθάνουμε ποτέ».

Ο Ντίκινσον επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς το 2022 όταν παραδέχτηκε ότι μπορούσε να προβλέψει ένα σενάριο όπου το συγκρότημα πέθαινε κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια μιας παράστασης, κάτι που θα ήταν ένας θεαματικός και κατάλληλος τρόπος για να τελειώσει τους Iron Maiden. Ωστόσο, ας ελπίσουμε ότι αυτή η τρομακτική στιγμή δεν θα συμβεί σύντομα.
bruce sq
«Δεν σκοπεύουμε να συνταξιοδοτηθούμε ποτέ», είπε ο Μπρους. «Πιστεύω ότι πιθανότατα θα πέσουμε νεκροί στη σκηνή. Μπορώ να σκεφτώ χειρότερα μέρη για να πεθάνω. Αλλά όχι, δεν σκοπεύουμε να αποσυρθούμε. Όλοι εξακολουθούμε να πυροβολούμε με πολλή ενέργεια και πολύ ενθουσιασμό, οπότε ανυπομονώ να βρεθούμε ξανά μαζί με τα άλλα παιδιά για να ξεκινήσουμε τις πρόβες για την επερχόμενη περιοδεία».

Ο Ντίκινσον έχει ακόμη χρόνια μπροστά του που μπορεί να παρελαύνει δυναμικά στη σκηνή και στα 64 του, είναι ακμαίος σε σύγκριση με μερικούς από τους συνομηλίκους του στη μουσική βιομηχανία. Δεν είναι πλέον το παιχνίδι αποκλειστικά για νέους καθώς ο Μπρος Ντίκινσον μαζί με τον Μικ Τζάγκερ, αποδεικνύουν ότι η ηλικίας είναι απλώς ένας αριθμός.

Iron Maiden – The Writing On The Wall (Official Video)


Το πρόγραμμα της συναυλίας :

Η μεγάλη ώρα έφτασε: Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα για τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 16 Ιουλίου!
Ακολουθούν οι ώρες εμφάνισης στη σκηνή και πληροφορίες για parking, είσοδο στο συναυλιακό χώρο και εισιτήρια.
Οι πόρτες ανοίγουν από τις 3 μ.μ.
Οι Lord Of The Lost στην σκηνή : 6.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Οι Airbourne στην σκηνή : 7.30 μ.μ. – 8.15 μ.μ.
Οι Iron Maiden στην σκηνή : 9 μ.μ.

Εισιτήρια

Με μεγάλο μέρος των εισιτηρίων να έχει ήδη πωληθεί (για αρκετά σημεία του σταδίου, συμπεριλαμβανομένου του χώρου μπροστά στη σκηνή, έχουν εξαντληθεί), η προσέλευση του κόσμου προβλέπεται αρκετά μεγάλη.
Τα Online Standing A εισιτήρια για τη μεγαλειώδη συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16 Ιουλίου, εξαντλήθηκαν, με ελάχιστα hardcopy να απομένουν στα φυσικά σημεία προπώλησης.
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση του κοινού στις κατηγορίες Standing A και Standing B.
* Για τους κατόχους εισιτηρίων STANDING A & STANDING B, η πρόσβαση στο στάδιο γίνεται από όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου, εκτός από τις πύλες της Σπύρου Λούη.
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση του κοινού στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου.
* Για τους κατόχους εισιτηρίων καθήμενων, η πρόσβαση στο στάδιο γίνεται από όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου, εκτός από τις πύλες της Σπύρου Λούη.
Τα Online Standing A εισιτήρια για τη μεγαλειώδη συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 16 Ιουλίου, εξαντλήθηκαν, με ελάχιστα hardcopy να απομένουν στα φυσικά σημεία προπώλησης.

Ακολουθεί η λίστα με τα φυσικά σημεία προπώλησης:

Αθήνα:
Reload Stores (Ακαδημίας 81, τηλ. 2103801464)
Monsterville ( Αγίας Ειρήνης 13, τηλ. 210364 8180)
Θεσσαλονίκη:
Entopica bakaleria (Καστριτσίου 15 , τηλ.: 231 130 1187)
Ιωάννινα:
Rock Indian Café (Ανεξαρτησίας 14, τηλ.: 2651 073190)
Λάρισα:
Snuff (Παπασταύρου 4, τηλ.: 2410258618)
Βόλος:
Μουσικός Οίκος Κεχαΐδης (Κουταρέλια 29 με Δημητριάδος τηλ.: 2421 037891)
Χαλκίδα:
Γαλατικό Χωριό BeerHall (Μητροπολίτου Βασιλείου 58 τηλ.: 2221 083556)
Πάτρα:
Joe Records (Καραϊσκάκη 134, τηλ.: 261 062 0673)
Κρήτη:
Monsterville – Χανιά ( Ποτιέ 17, τηλ. 2821041276)
Monsterville – Ηράκλειο ( Οδός 1866 – 55 Ηράκλειο, τηλ. 2810 227033 )
Περισσότερες πληροφορίες
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η προπώληση για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισιτηρίων συνεχίζεται κανονικά μέσω του δικτύου της Ticketmaster.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Αγοράστε τα εισιτήριά σας εδώ 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!