Οι Belle and Sebastian στο Rockwave Festival!

Επίσης, ο Digital 21 και ο Stefan Olsdal θα ξεδιπλώσουν live τους ηλεκτρονικούς τους ήχους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μελωδικοί και αισθαντικοί, οι Belle and Sebastian, ως γνήσιοι εκπρόσωποι της βρετανικής indie pop, θα «αφηγηθούν» ζωντανά τις μουσικές ιστορίες τους, στα 25α γενέθλια του Rockwave, στο Terravibe, το Σάββατο 27 Ιουνίου!

Το συγκρότημα από τη Γλασκώβη, 26 χρόνια μετά την ίδρυσή του (1994) από τον ανήσυχο και χαρισματικό Stuart Murdoch, έρχεται να πλουτίσει με την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής του το Rockwave Festival. Δίκαια θεωρούνται οι «μελωδοί της νέας εποχής». Η alternative indie μουσική των Belle & Sebastian -με καταγωγή στη folk-rock αλλά και στην pop των '60s- χρωματίζει ιδανικά το line up της δεύτερης μέρας του Rockwave πριν τους headliners Placebo. Με το γειωμένο ρομαντισμό και την κομψή μελωδικότητα τους θα προσφέρουν τα συστατικά του μουσικού τους σύμπαντος, χαρίζοντας πολλά και αγαπημένα τραγούδια (I want the World to Stop, I'm a Cuckoo, Fold your Hands Child, The Boy with the Arab Strap, Legal Man, Lazy Line Painter Jane, This Is Just A Modern Rock Song, If You're Feeling Sinister, Another Sunny Day, Sister Buddha, The Party Line, We Were Beautiful και τόσα άλλα).

Έχοντας εμπνευστεί το όνομά τους από μία ομότιτλη παιδική γαλλική σειρά (της δεκαετίας του '60) με ήρωες ένα αγόρι και το σκύλο του, οι Belle & Sebastian κουβαλούν στις αποσκευές τους, πάνω από δύο δεκαετίες, μικρές μουσικές ιστορίες γεμάτες ρομαντισμό και ποίηση. Ιδιότυποι storytellers, αφηγούνται στα κομμάτια τους ρεαλιστικές αλλά και λιγότερο ρεαλιστικές, σημαντικές αλλά και λιγότερο σημαντικές, ιστορίες ανθρώπων. Γιατί οι άνθρωποι είναι οι ιστορίες τους, αυτό μας λένε οι Belle and Sebastian και αυτό φανερώνουν οι τίτλοι των δέκα άλμπουμ τους που κάλλιστα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς μουσικές νουβέλες, δημοσιευμένες σε συνέχειες: Tigermilk, If You're Feeling Sinister, The Boy With The Arab Strap, Fold Your Hands Child You Walk Like A Peasant, Storytelling, Dear Catastrophe Waitress, The Life Pursuit, Belle and Sebastian Write About Love, Girls In Peacetime Want To Dance, How to Solve Our Human Problems, Parts 1,2 & 3 και Days Of The Bagnold Summer.
Belle and Sebastian poster

Επίσης…


Λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Placebo στην σκηνή του TerraVibe και του 25ου Rockwave Festival, ο Stefan Olsdal, ιδρυτικό μέλος της βρετανικής μπάντας, θα προετοιμάσει το κλίμα, παρουσιάζοντας στους Έλληνες φαν το νέο του εγχείρημα μαζί με τον πρωτοπόρο Digital 21.

Πίσω από το ψευδώνυμο Digital 21 κρύβεται η μουσική ιδιοφυία του βετεράνου πλέον, Ισπανού παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής, Miguel Lopez Mora, που εδώ και 30 χρόνια μεσουρανεί στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή.

Καταξιωμένοι ήδη και οι δυο τους μέσα από τα δικά τους σχήματα, γνωρίστηκαν στην πειραματική μουσική σκηνή της Μαδρίτης, και «έδεσαν» αμέσως. Πολυοργανίστες και οι δύο μοιράζονται ένα κοινό πάθος για την ηλεκτρονική, τη ροκ και την κλασσική μουσική, ένα πάθος που τους οδήγησε το 2017 στη δημιουργία του ντεμπούτου άλμπουμ τους με τίτλο «Inside» - ένα σύγχρονο υβρίδιο ηλεκτρονικής μουσικής, που αναμειγνύει τους ήχους των κλαμπ με αληθινά μουσικά όργανα.

Δουλεύοντας από τα στούντιο τους στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο, το άλμπουμ ωρίμασε εν μέσω πολλών ταξιδιών μπρος και πίσω: «Οι αποστάσεις έδωσαν στα τραγούδια ένα γόνιμο ταξιδιάρικο ύφος», λέει ο Stefan, «Σα να στέλνουμε τα κομμάτια σε τροχιά και ύστερα να τα τραβάμε αργά πίσω στη γη καλυμμένα από διαστημική σκόνη».

Το αποτέλεσμα κρίθηκε ως εντυπωσιακό. Το υβρίδιο της μουσικής τους, τελικά, αναπτύχθηκε τέλεια και παράλληλα άναρχα, δίνοντας πνοή και εκφράζοντας την ουσία της ψυχής των δύο μουσικών.

Ο Digital 21 και ο Stefan Olsdal θα ξεδιπλώσουν live στο Rockwave το Σάββατο 27 Ιουνίου τους ηλεκτρονικούς τους ήχους, αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις και οδηγώντας σε ένα γοητευτικό μουσικό και συνάμα συναισθηματικό ταξίδι.
Digital 21 Stefan Olsdal

Info:


Τιμές Εισιτηρίων

Στα ΦΥΣΙΚΑ σημεία

Γενική Είσοδος
1η Φάση προπώλησης: 42 ευρώ
2η Φάση προπώλησης: 45 ευρώ

Golden Standing: 80 ευρώ
VIP (A & B): 80 ευρώ

Με κάθε 3 VIP ή GOLDEN STANDING εισιτήρια παρέχεται 1 δωρεάν Θέση Στάθμευσης/Parking.

Φυσικά σημεία προπώλησης

AΘΗΝΑ
Hunter Agency: Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Τηλ.: 210 360 8366

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μusicland: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 26 4880
Stereodisc: Αριστοτέλους 4, Τηλ.: 2310 26 2912

Τιμές ONLINE

Γενική Είσοδος

1η Φάση προπώλησης: 46,20 ευρώ
2η Φάση προπώλησης: 49,50 ευρώ

Golden Standing: 88 ευρώ
VIP (A & B): 88 ευρώ

Με κάθε 3 VIP ή GOLDEN STANDING εισιτήρια παρέχεται 1 δωρεάν Θέση Στάθμευσης/Parking.

Ηλεκτρονική προπώληση: www.hunteragency.gr & www.viva.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 11876

Σημεία δικτύου viva: Στα Καταστήματα Reload, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!