Ο Στηβ Άντερσον πουλά με βαριά καρδιά την τεράστια συλλογή βινυλίων του

Ο ιδιοκτήτης του Stevie Ray Vinyl κατέχει περισσότερους από 100.000 δίσκους και πουλά την επιχείρησή του για λόγους υγείας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Η ζωή είναι μικρή. Κάνε ότι σου αρέσει». Αυτό μας συμβουλεύει ο Στήβ Άντερσον, ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων βινυλίου στον κόσμο πουλά την συλλογή του για λόγους υγείας!

Στη σελίδα του Facebook : Stevie Ray Vinyl (@stevierayvinyl), ο πωλητής δίσκων Steve Anderson αναφέρεται στη συλλογή περισσότερων από 113.000 δίσκων βινυλίου και singles που είναι πια προς αναγκαστική πώληση…

Ο 65χρονος κάτοικος του Lakehills στο Σαν Αντόνιο της Αμερικής ανακοίνωσε στις 20 Ιουλίου στο Facebook ότι πουλάει το απόθεμα του Stevie Ray Vinyl επειδή έχει διαγνωστεί με τελική ηπατική νόσο. Αυτός και η σύζυγός του Suzi διευθύνουν την επιχείρηση, αλλά δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς να μπορεί να εργάζεται με πλήρη απασχόληση.

Αρκετοί συλλέκτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν τη συλλογή του Άντερσον. Αλλά μετά από αρκετές δεκαετίες και τόσα εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν σε όλους αυτούς τους δίσκους, θα προτιμούσε έναν αγοραστή του οποίου η αγάπη για το βινύλιο είναι τόσο μεγάλη όσο η τιμή που του ζητά - περίπου ένα δολάριο σε δίσκο.

«Θα ήθελα να δω κάποιον να παίρνει την επιχείρηση και το πάθος και να συνεχίσει το όνειρό μου με αυτό. Αυτός είναι ο τέλειος κόσμος», είπε ο Άντερσον.
«Άρχισα να μαζεύω και ξεπέρασε τον έλεγχο. Αυτό το πάθος αψηφά τόσο τη λογική όσο και την τσέπη. Ερωτεύτηκα το βινύλιο στα 16 μου χρόνια», είπε ο Άντερσον.

Ένας καλός αριθμός 80.000 μεγάλων δίσκων γεμίζει τα ράφια μέχρι ψηλά στην αυτοσχέδια αποθήκη του σπιτιού του. Άλλοι 30.000 δίσκοι κάθονται σε κιβώτια κάτω από ένα κοντινό carport περιμένοντας να απογραφούν.

Steve Anderson COLLECTION Steve Anderson COLLECTION Μερικοί από τους 80.000 δίσκους του Steve Anderson στην αποθήκη του. Ο 65χρονος ερωτεύτηκε για πρώτη φορά το βινύλιο όταν ήταν 16 ετών.

Αυτά τα άλμπουμ αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του Stevie Ray Vinyl, το οποίο διαχειρίζεται ο Άντερσον μέσω της διαδικτυακής αγοράς μουσικής Discogs. Άλλοι 5.000 δίσκοι καλωσορίζουν τους αγοραστές στο κατάστημα του Bandera στο The Shops of Bandera στην κεντρική οδό της πόλης.

Ο Άντερσον συλλέγει όλα τα είδη μουσικής, αλλά έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και στο πικάπ του για τα μπλουζ. Η αδυναμία του είναι ο θρυλικός blues rocker Stevie Ray Vaughan.

«Το όνομά μου είναι Steven Ray Anderson», είπε. «Γιατί όχι; Δεν είναι σαν να παίρνω το όνομα κάποιου. Είναι το δικό μου όνομα»
«Αυτό που είναι αστείο είναι, είναι το πάθος του, δεν το συναντάει έτσι σε άλλον», δήλωσε ο φίλος Kirk Swinney, ειδικός υποστήριξης για εικονικές δημοπρασίες που βοηθά στις τιμές και τη λίστα των αρχείων του Anderson στο διαδίκτυο.

Ο Swinney γνώρισε για πρώτη φορά τον Άντερσον πριν από οκτώ χρόνια, όταν ο Άντερσον ζούσε σε ένα διώροφο σπίτι στο Σαν Αντόνιο με τον τελευταίο όροφο γεμάτο με περίπου 9.000 δίσκους. Αφού ο Άντερσον μετακόμισε στο Lakehills πριν από έξι χρόνια, ο Swinney βοήθησε στην κατασκευή της αποθήκης του.
«Έχει αγάπη για τη μουσική», είπε. «Θα έλεγα ότι η αγάπη του αφορά περισσότερο από κάθε τι άλλο το βινύλιο»

Ο Άντερσον είπε ότι ερωτεύτηκε για πρώτη φορά το βινύλιο ως έφηβος το 1970 στο Κάνσας, όπου πέρασε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του και «έφαγε» τον μισθό του στο εστιατόριο του Shawnee, ένα προάστιο της πόλης του Κάνσας.

«Απλώς ερωτεύτηκα τους δίσκους βινυλίου », είπε ο Άντερσον. «Έτσι, όταν άρχισα να μαζεύω, παθιάστηκα. Κάθε ελεύθερη στιγμή της ημέρας απλά έβγαινα για αναζήτηση δίσκων»
Αυτό το πάθος ξεθώριασε για λίγο όταν ο Άντερσον στα 20 του παντρεύτηκε την Σούζι. Στη συνέχεια, το μόνο παιδί τους, ένα καλοκαίρι, όταν έγινε 14 ετών, βρήκε μερικά από τα παλιά αρχεία δίσκων του μπαμπά του στο γκαράζ. Η ανακάλυψη προκάλεσε το δικό του ενδιαφέρον για τη μουσική και αναζωπύρωσε την αγάπη του πατέρα της για το βινύλιο.
«Πήγαμε στο γκαράζ και αρχίσαμε ν’ ακούμε δίσκους, μετά μανίας και απογειώθηκαμε!», λέει σήμερα ο 36χρονος Summer

Ο Άντερσον μπήκε στη συλλογή αρχείων που προχώρησε από τις πωλήσεις ακινήτων και γκαράζ σε ρευστοποιήσεις καταστημάτων, αποκτώντας μερικές φορές 8.000 έως 10.000 δίσκους κάθε φορά. Έκανε ρεκόρ πωλήσεων με μια επιχείρηση πλήρους απασχόλησης πριν από επτά χρόνια μετά από περισσότερες από μια δεκαετία σε πωλήσεις με μια υπηρεσία αποτέφρωσης στο Σαν Αντόνιο.

Ο Άντερσον πωλεί το μεγαλύτερο μέρος των δίσκων του στο διαδίκτυο με λιγότερα από 5 δολάρια το καθένα, αν και μερικές σπάνιες τιμές κοστίζουν περίπου 170 δολάρια, όπως το single 7 ιντσών " With a No, No, No That Sounds Like Yes” της 50s τραγουδίστριας Roberta Lee και ένα δίσκο του 1969 “Soy Un Vagabundo” του Humberto Torres, στην ετικέτα Impacto του McAllen.

Οι δίσκοι στο κατάστημά του στο Bandera ξεκινούν από 4 δολάρια, ενώ πιο αξιοσημείωτες κυκλοφορίες όπως το "Like a Virgin" της Madonna και το "Iron Fist" της Motorhead πωλούνται για 20 δολάρια το καθένα.


Steve Anderson 1Ο Steve Anderson αλλάζει το δίσκο στο πικάπ στο The Shops of Bandera. Το ηλεκτρονικό κατάστημα του έχει περίπου 80.000 δίσκους. Ο Άντερσον ανακοίνωσε στις 20 Ιουλίου ότι πουλάει την επιχείρηση για λόγους υγείας.

Αγόρασε κάποτε ένα αντίγραφο του σπάνιου σινγκλ "A Man of My Word" του 1969 των Salt & Pepper για λιγότερο από ένα τέταρτο του δολαρίου και στη συνέχεια το πούλησε για 3.200 δολάρια ! Και δύο φορές έπεσε τα χέρια του σε ένα περιορισμένο EP της δεκαετίας του 1980 του heavy metal συγκροτήματος του Σαν Αντόνιο Wyzard, που το πωλούσε κάθε φορά για περίπου 1.000 δολάρια.
Στη συνέχεια, υπάρχει το πολυπόθητο αντίγραφο των Beatles "Yesterday and Today" στην Capitol Records του 1966 με εξώφυλλο σε κρεοπωλεία με κομμάτια από ωμό κρέας και κομμάτια μωρών. Μετά από δημόσια κατακραυγή κυκλοφόρησε με άλλο εξώφυλλο ο δίσκος αυτός με μια πιο μέτρια φωτογραφία εξωφύλλου επικολλημένη πάνω από το πρωτότυπο. Ο Άντερσον βρήκε μια έκδοση που αγόρασε 50 σεντ και την πούλησε 800 δολάρια.

Η επιτυχία των πωλήσεων δίσκων του Άντερσον στο Διαδίκτυο τον ενέπνευσε να ανοίξει την εκδοχή του Stevie Ray Vinyl στο Bandera στα τέλη του περασμένου έτους. Στη συνέχεια, την άνοιξη, οι επιπλοκές από μια συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση της χοληδόχου κύστης οδήγησαν σε διάγνωση κίρρωσης του σταδίου 4.
«Έκλαψα. Ήταν τρομερό », είπε ο Άντερσον, «όταν συνειδητοποίησα για πρώτη φορά πριν από αρκετές εβδομάδες ότι δεν μπορούσα πλέον να βγει έξω και να συλλέξω δίσκους όπως συνήθιζα».

Ο Άντερσον έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές με απώλεια μνήμης, μια παρενέργεια των υψηλών επιπέδων αμμωνίας λόγω της ηπατικής του νόσου. Η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Οι γιατροί του δίνουν ένα διετές προσδόκιμο ζωής.
«Πνευματικά είμαι ειρηνικός», είπε. «Έχω αποδεχτεί το γεγονός αυτού που έχω. Και το αγκαλιάζω ως το επόμενο βήμα της ζωής μου στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων»

Εν τω μεταξύ, ο Άντερσον επικεντρώνεται στα άλλα πάθη του: οικογένεια και ψάρεμα. Βλέπει ένα ταξίδι στο Πορτ Μάνσφιλντ στο εγγύς μέλλον του, πιθανότατα με την Σουζί να ψαρεύει δίπλα του.

Και ενώ η εύρεση του τέλειου αγοραστή για τη συλλογή του βινυλίου μπορεί να ακούγεται αδύνατη, ο Άντερσον έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει σπάνια διαμάντια στη μουσική. Και αν το πάθος του εμπνέει τους άλλους να ακολουθήσουν το δικό του, ακόμα καλύτερα.

«Η ζωή είναι σύντομη», είπε. «Κάνε ό, τι σου αρέσει.»

*Οι πληροφορίες είναι από το San Antonio Express News

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!