«Ο Πειραιάς της καρδιάς μας» στο Κανάλι Ένα 90,4

Κάθε Τρίτη στις 7 το απόγευμα και έως τις 9 το βράδυ, ο Κώστας Μπαλαχούτης παρουσιάζει μια νέα εκπομπή που…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

φιλοδοξεί να παντρέψει αρμονικά την έρευνα με την ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα «σεργιάνι» -όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και διευθυντής του ogdoo.gr - στον ιδιαίτερο και μαγικό κόσμο του Πειραιά από τα βάθη των αιώνων μέχρι και τις μέρες μας μέσα από τραγούδια, θύμησες μαρτυρίες, καταγραφές, αρχεία, «μεγάλες» και «μικρές» ιστορίες.

Η πόλη τα πρόσωπα, η γειτονιά, ο πολιτισμός, η ιστορία και ανθρωπογεωγραφία του μεγάλου λιμανιού και των «πέριξ», η ταυτότητα κάθε συνοικίας και γειτονιάς, οι χαρακτήρες των γνωστών και άγνωστων πρωταγωνιστών της, των επιφανών αλλά και των καθημερινών ανθρώπων, όλων αυτών που σημάδεψαν το «σαλπάρισμά» της στο διάβα των καιρών. Ο Πειραιάς των μεγάλων ναυτικών οικογενειών και της ναυσιπλοΐας που επηρέασαν καταλυτικά την οικονομία και το εμπόριο του τόπου αλλά και την ίδια ώρα ο Πειραιάς της βιοπάλης, των εργοστασίων, του ρεμπέτικου, του θρύλου, των άγραφων νόμων

Ο Πειραιάς δηλαδή του «λιμανιού» αλλά και του «σαλονιού».Εκλεκτοί καλεσμένοι, από όλα τα μήκη των τεχνών και του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, καθώς και απλοί αλλά «μεστοί» πολίτες του Πειραιά θα φιλοξενούνται και θα καταθέτουν τις απόψεις και τις μνήμες τους, τις δικές τους «αλήθειες» για το χτες, το σήμερα και το αύριο της πόλης.

Όλα αυτά και άλλα ξεχωριστά με αμεσότητα, γνώση και επάρκεια μέσα από την έγκυρη, ευρηματική και έγκριτη ματιά του Κώστα Μπαλαχούτη που στο πρόσφατο παρελθόν οι ραδιοφωνικές εκπομπές του τόσο στο Κόκκινο 105,5 όσο και στο Derti 98,6 είχαν κάνει τη «διαφορά» στην κατηγορία τους.


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!