O «μαύρος» δίσκος έγινε 25 φορές πλατινένιος

Όπως ανακοίνωσε η RIAA (Recording Industry Association of America).
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τo «Back in Black» των AC/DC κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου του 1980. Ήταν ο πρώτος δίσκος των Αυστραλών χωρίς τον Μπον Σκοτ, μετά τον άδοξο χαμό του, με αντικαταστάτη του τον επίσης «πολύ» Μπράιαν Τζόνσον.

Επρόκειτο για το 7ο στούντιο άλμπουμ της μπάντας και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πέρα από τις εξαιρετικές κριτικές το πόνημα της παρέας των Angus και Malcolm Young, ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 50 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη. Μιλάμε για έναν από τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών.

Όπως ανακοίνωσε η RIAA, στις 9 Δεκεμβρίου, (Recording Industry Association of America), το «Back in Black» είναι πλέον 25 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ (25 εκ. αντίτυπα).

Οι AC/DC είναι μόλις οι τρίτοι καλλιτέχνες που πετυχαίνουν κάτι ανάλογο μετά την συλλογή των Eagles «Their Greatest Hits: 1971 – 1975» που έχει γίνει 38 φορές πλατινένια και το διάσημο «Hotel California» που είναι ντυμένο με πλατίνα με 26 φορές.

Ενδιάμεσα βρίσκεται ο Μάικλ Τζάκσον με το 33 φορές πλατινένιο «Thriller».

Ακολουθούν σπουδαίες στιγμές, όπως μεταξύ άλλων, το «White Album» των Beatles, το «Greatest Hits Volume I & Volume II» του Μπίλι Τζόελ, το «Led Zeppelin IV» των Led Zeppelin και το «The Wall» των Pink Floyd.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!