Ο «Δρόμος» των Πλέσσα - Παπαδόπουλου στην OPAP Arena

Ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού κοσμεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα εκ των δύο μουσείων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα στεγάσει στα «σπλάχνα» του το δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, το «Δρόμο» των Μίμη Πλέσσα – Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του ατσάλινου αετού, όταν και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

diskos-2.jpg

Τα εκθέματα που «διηγούνται» την ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού και φυσικά των ριζών του συλλόγου, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό «Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού» που συνοδεύει το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Όποιος θα επισκέπτεται το μουσείο, θα φεύγει με δάκρυα στα μάτια», είχε δηλώσει επίσης ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» και οραματιστής του εν λόγω έργου, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού:



Πότε κυκλοφόρησε «Ο Δρόμος»

Ο «Ο Δρόμος» είναι τίτλος άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από τη Lyra. Θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, μόνο σαν δίσκος βινιλίου, ενώ κυκλοφορεί και σε άλλες εκδόσεις. 

diskos-3.jpg

Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική ο Μίμης Πλέσσας. «Ο Δρόμος» έχει σαν κύριο ερμηνευτή το Γιάννη Πουλόπουλο, ενώ συμμετέχουν, επίσης, η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο της Columbia με ηχολήπτη τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!