O Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Ρεματιά

Με τη «Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα» του Δήμου Χαλανδρίου. Τραγουδούν: Β.Δαβάκη, Π. Παπαϊωάννου, Γ. Φλωράκης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στο «Θέατρο της Ρεματιάς» του Δήμου Χαλανδρίου, παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό αφιέρωμα στο συνολικό έργο του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Οι μέχρι σήμερα παραστάσεις και αφιερώματα στον συνθέτη είναι είτε τραγουδιστικά είτε θεατρικά-κινηματογραφικά είτε αμιγώς συμφωνικά έργα του. Στην παράσταση αυτή, θα εκτελεσθεί ένα πρόγραμμα σύνθετο και πολυσχιδές όσο και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πρόγραμμα που οργάνωσε, προετοίμασε και παρουσιάζει στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου η Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Κώστας Ιωαννίδης, και μάλιστα με την συνεργασία και συμμετοχή και τού ίδιου του συνθέτη αλλά και της καλλιτεχνικής του ομάδας. Με αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται η ενότητα και η άρρηκτη σύνδεση των ειδών αυτών στο μουσικό ιδίωμα του.

Έτσι, θα ακουστούν μέρη από συμφωνικά του έργα, από την σκηνική και κινηματογραφική μουσική αλλά και αρκετές από τις πολύ μεγάλες του τραγουδιστικές επιτυχίες, παλαιές αλλά και πρόσφατες.

Ανάμεσα στα τραγουδιστικά του έργα θα ακουστούν μέρη από τα «Τραγούδια γιά του Μήνες», τον «Καβάφη» του («...που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός») τον «Μεγάλο Αιρετικό Γ» , από τα Soundtracks «Λόγω τιμής», «Ο Τσαλαπετεινός του Ουαϊόμιγκ».

Από τα Συμφωνικά έργα του θα ακουστούν μέρη από δύο σχετικά πρόσφατα καταθέσεις του: «Το Χρονικό Ενός Πρώιμου Φθινοπώρου», «Οι Πλανόδιοι των Ονείρων» (Συμφωνικές Μινιατούρες). Οι ενορχηστρώσεις τους θα είναι οι πρωτότυπες αφού όλα τα μουσικά μέρη των έργων θα αντιπροσωπεύονται από ένα σολίστ της ορχήστρας μας ανά πεντάγραμμο πρωτότυπης ενορχήστρωσης.

Το podium θα το μοιρασθούν ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου Κώστας Ιωαννίδης, με τον ίδιο τον συνθέτη.
veronika
Στο μικρόφωνο η πολύ επιτυχημένη τριάδα συνεργατών του των τελευταίων χρόνων:

Βερόνικα Δαβάκη («Πάμε να Βρούμε Λίγη Θάλασσα», «Λόγω Τιμής 20 Χρόνια μετά») , Πάνος Παπαϊωάννου «Λόγω Τιμής 20 Χρόνια μετά» και ο μόνιμος επί δεκαετίες πρώτος ερμηνευτής μεγάλου μέρους του λόγιου έργου του Γιώργος Φλωράκης («Μπαλάντες της Οδού Ατθίδων», «...που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός», «Βίος Ελληνικός» κ.α.)
panos papaioannou 4282228
Με τους τρείς αυτούς τραγουδιστές μαζί ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσίασε και ηχογράφησε στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» επί τριετία τα διαδοχικά μέρη του κεντρικού του έργου «Ο Μεγάλος Αιρετικός».

Υπεύθυνη για το εγχείρημα η δεκαπενταμελής, νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη «Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα» του Δήμου Χαλανδρίου με την προσθήκη μικρής ομάδας εγχόρδων, συνεργατών του συνθέτη.

Η διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται στα 100 λεπτά, με ολιγόλεπτο διάλειμμα.
Giorgos Florakis s
Διεύθυνση: Δημήτρης Παπαδημητρίου – Κώστας Ιωαννίδης
Τραγουδούν: Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9.00 μμ.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία μέσω viva.gr

Θέατρο της Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, τηλ. 210 6855898, 210 6820464

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!