Ο Βασίλης Σκουλάς ερμηνεύει «Ερωτόκριτο»

(ΑΚΟΥΣΕ) Μετά τη συνεργασία τους στο τραγούδι «Αυτή η γη έχει φωνή» ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος συμπράττει ξανά…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

με τον πηγαίο ερμηνευτή μελοποιώντας αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο». Τα 11 τραγούδια που γεννήθηκαν αποτελούν το υλικό του δίσκου που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου μέσω γνωστής εφημερίδας. Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Κώστας Αγέρης, ενώ συμμετέχουν οι μουσικοί Δρόσος Σκίλας, Τάσος Ρούσης και Λευτέρης Πουλιού.

Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής -και όχι μόνο- λογοτεχνίας. Ο μύθος του παραμένει αναλλοίωτος μέχρι και τις μέρες μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς δημιουργούς.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μετά την θητεία του στα Παιδιά από την Πάτρα έχει καταθέσει αξιόλογα έργα σαν συνθέτης, σκόρπια τραγούδια (Αρχιπέλαγος, Της αγάπης μαχαιριά, Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω κ.ά) καθώς και ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών (Ξεριζωμός) που απέδωσαν κορυφαίοι ερμηνευτές. 
Τώρα με τον «Ερωτόκριτο» βάζει τον πήχη του σε ακόμη υψηλότερα σημεία. Η παρουσία του σπουδαίου Βασίλη Σκουλά αποτελεί εχέγγυο για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. 

Θα ακούσουμε το έργο και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!