Ο Βασίλης Λέκκας στον «Πειραιά της καρδιάς μας» στους 90,4 fm (19/11)

Ο Βασίλης Λέκκας είναι προσκεκλημένος στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη που μεταδίδεται κάθε Τρίτη από τις 7 το απόγευμα έως και…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

τις 9 το βράδυ στο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4 fm . Ο ερμηνευτής Λέκκας συνδέεται με το συγγραφέα, μουσικό παραγωγό και διευθυντή του Ogdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη με την παράσταση «Λόγος Λαϊκός» (ένα πρόγραμμα με άξονα τους στιχουργούς και την διαδρομή – εξέλιξη του λόγου στο λαϊκό τραγούδι) που ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις της αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές και θερμή υποδοχή. Αναμένεται λοιπόν να μας φιλέψουν με πολλές «εκπλήξεις» αλλά και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις. Θα σταθούν δε και στα επόμενα σχέδια τους πάντα με «λαϊκοκεντρική» οπτική και ευρηματική ματιά. Και βέβαια θα μιλήσουν για «λιμάνια» και «μπάρκα» που ενώνουν τον Πειραιά (τόπος και πυρήνας της εκπομπής) με τη Σαλονίκη («τόπος» του ερμηνευτή που γεννήθηκε στις Σέρρες ).

Άλλωστε «Ο Πειραιάς της καρδιάς μας» σκιαγραφεί την ανθρωπογεωγραφία και ψυχή του «μεγάλου λιμανιού» και των «πέριξ», ανατρέχει στην ταυτότητα της κάθε συνοικίας και γειτονιάς, στους χαρακτήρες των γνωστών και άγνωστων πρωταγωνιστών της πόλης, των επιφανών αλλά και των καθημερινών ανθρώπων, όλων αυτών που σημάδεψαν το «σαλπάρισμά» της στο διάβα των καιρών. Τραγούδια, θύμησες, μαρτυρίες, καταγραφές, αρχεία, μεγάλες και μικρές ιστορίες σε μια εκπομπή που παντρεύει αρμονικά την έρευνα με την ψυχαγωγία.

Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε και μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση kanaliena.gr ενώ αναμεταδίδεται σε επανάληψη και την Κυριακή.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!