Μία βραδιά μυσταγωγίας και βράβευσης για τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Βραδιά μουσικής μυσταγωγίας και τιμής στον Σταύρο Ξαρχάκο

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος σε δήλωσή του είχε πει. «Η μουσική είναι η θεϊκή επικοινωνία των ήχων».

Όντως αυτή τη θεϊκή επικοινωνία, την πρόσφερε απλόχερα ο σημαντικός δημιουργός στο πολυπληθές κοινό, το οποίο απήλαυσε, έζησε, αφουγκράστηκε, γεύτηκε μια ξεχωριστή μουσική μυσταγωγία το Σάββατο 29 Αυγούστου 2023, στο αρχαίο θέατρο Δίου υπό το βλέμμα των Ολύμπιων Θεών.

Στο θέατρο της Ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, στη συναυλία της πανδαισίας των ήχων και του φωτός, ο χρόνος έκανε το πέρασμά του με τα αγαπημένα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, ακούσματα έξι και πλέον δεκαετιών που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Αναμφίβολα η βραδιά σημάδεψε τη διαχρονική πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου. Στα πενήντα δύο ήδη χρόνια του.

Η τιμή από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Με το πέρας της παράστασης ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου σε ένδειξη ευχαριστιών, αναγνώρισης και προσφοράς του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελληνική και όχι μόνο μουσική, προέβη σε απονομή τιμητικής διάκρισης με συμβολικό χαρακτήρα. Ένα αντίγραφο της κόρης του Δίου, από τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή.

«Ω τι μοναδική βραδιά μας προσφέρατε απόψε κ. Ξαρχάκο. Αποδείξατε ότι επάξια συνεχίζετε τις ποιοτικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί τούτο το αρχαίο θέατρο, από την πρώτη παράσταση με τις Βάκχες του Ευριπίδη, ίσαμε σήμερα. Ένα θέατρο που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Από μέρους του ΟΡ.ΦΕ.Ο. δεχθείτε την τιμητική διάκριση και τις ευχαριστίες μας για το έργο και την προσφορά σας στην μουσική και ευρύτερα τέχνη.»

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Γιώργος Σαμαλής, πρόσφερε σε ανάμνηση της εκδήλωσης στους σπουδαίους ερμηνευτές, Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα, δημιουργίες από την Μακεδονική τέχνη.

Από την πλευρά τους, ο συνθέτης και οι τραγουδιστές ευχαρίστησαν για την τιμή και συνεχάρησαν το Φεστιβάλ Ολύμπου για την συμβολή του στις τέχνες και τα γράμματα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!