Μια ιδιαίτερη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου γεμάτη ποίηση

(PHOTOS) Η μελοποιημένη ποίηση αντήχησε στο Ζάππειο.
Μια ιδιαίτερη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου γεμάτη ποίηση Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μελοποίηση ποιημάτων από το συνθέτη Γιώργο Ανδρέου, απόλαυσαν οι θεατές που παραβρέθηκαν στο Ζάππειο το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Για το έργο του Γιώργου Ανδρέου μίλησαν οι ποιητές Γιώργος Χρονάς, Διονύσης Καρατζάς, Παρασκευάς Καρασούλος και Σπύρος Αραβανής, ενώ διαβάστηκε και κείμενο του Θοδωρή Γκόνη. Χαρακτηριστική υπήρξε η παρουσία του Στέλιου Μάινα, στην ανάγνωση ποιητικών κειμένων.

Τραγούδησαν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας και Κορίνα Λεγάκη, δίνοντας εξαιρετικές ερμηνείες στο λόγο σημαντικών ποιητών.

Ο Γιώργος Ανδρέου παρουσίασε τραγούδια (δισκογραφημένα και ανέκδοτα ακόμη) με μελοποιημένα ποιήματα και στίχους που συνομιλούν με τον ποιητικό λόγο. Ανάμεσα τους δύο καινούργια τραγούδια, σε ποίηση Κικής Δημουλά και Μάνου Ελευθερίου, που περιλαμβάνονται στην (υπό έκδοση) νέα του δισκογραφική δουλειά, σε συνεργασία με το Νίκο Ξυδάκη και ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη.
IMG 1223 mikri
Η συναυλία στο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου και της ανάδειξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates