Μια ακόμη έκπληξη του Mike Πούγουνα πριν την επόμενη

Όταν οι New Zero God συναντούν τους Nexus και τους Flowers of Romance
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Είναι New Zero God και ξεκινάμε να παίζουμε πια τραγούδια και από Flowers of Romance και από Nexus». Η δήλωση αυτή του Mike Πούγουνα προαναγγέλλει την συναυλία –έκπληξη για όσους παρακολουθούν την πορεία του καθώς το κοινό του γκρουπ έχει νοσταλγήσει αυτή την μουσική του πλευρά.

nzg nf AN 1 OCT

Tο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, λοιπόν, οι New Zero God επιστρέφουν στο ιστορικό An Club για να παίξουν τραγούδια που έγραψε ο ίδιος τόσο μαζί τους, όσο και με τους Flowers of Romance και τους Nexus, δύο σημαντικά σχήματα με ιστορία και δισκογραφία. Special Guests: οι Mechanimal.

Σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά με επιλογές από τις σημαντικότερες στιγμές τριών σχημάτων του «γότθου» μουσικού από την Καλλιθέα που τον καιρό αυτό ετοιμάζει μια ακόμη έκπληξη από την παράλληλη με την μουσική πορεία του, που δεν είναι άλλη από την συγγραφική, που όμως αυτή τη φορά θα φανερώσει μια διαφορετική πτυχή της, αυτή του μουσικογράφου.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές και των σχημάτων των οποίων ηγήθηκε ο Mike Πούγουνας :

New Zero God - What'cha Gonna Do?

New Zero God - Kiss the Witch

Flowers of Romance - Studio 4

Flowers of Romance - Studio 2

Nexus - The Words That Got Away

Nexus - You and Me

Ο Mike Πούγουνας δημιούργησε τους Flowers of Romance το 1981, την εποχή της πρώτης γενιάς της Αθηναϊκής punk rock σκηνής.

Στα δεκαοκτώ χρόνια της ζωής του, το συγκρότημα εξελίχθηκε στην πρώτη Ελληνική Gothic Rock μπάντα, τα τρία άλμπουμ του κυκλοφόρησαν από ξένες εταιρείες, συνεργάστηκε με τον Wayne Hussey (Sisters of Mercy, The Mission) και εμφανίστηκε σε συναυλίες με τους Sisters of Mercy και τους New Model Army.

Mike Pougounas ZHUmhwG0

Διαλύοντας το συγκρότημα, ο Πούγουνας δημιούργησε την πρώτη industrial/goth μπάντα της Ελλάδας, τους Nexus οι οποίοι στα έξι χρόνια που διήρκεσαν κυκλοφόρησαν τέσσερα άλμπουμ και εμφανίστηκαν με τους Mission.

new zero god GvXu8ekI
Το 2005 οι Nexus διαλύθηκαν, και στην ζωή του Πούγουνα μπήκαν οι New Zero God με πιο post punk διαθέσεις οι οποίες βρήκαν μέχρι σήμερα διέξοδο σε τέσσερα άλμπουμ. Οι New Zero God έχουν εμφανιστεί στο εξωτερικό, ενώ έχουν παίξει ακόμα, με τους Christian Death, Legendary Pink Dots και Andi Sex Gang.

Παράλληλα, το 2021 οι Nexus επαναδραστηριοποιήθηκαν, κυκλοφορώντας ένα πέμπτο άλμπουμ, με συμμετοχή φίλων του Πούγουνα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Γιάννης Ντρενογιάννης (Anti Troppeau Coucil, Yeah) MGT (Peter Murphy, Gary Numan, The Mission) John Fryer (This Mortal Coil, Nine Inch Nails, Depeche Mode) και άλλοι.

Η σύνθεση των New Zero God είναι:

Mike Πούγουνας – φωνή
Άκης Νικολαΐδης – κιθάρα
Γιάννης Ψιμόπουλος – τύμπανα
Μιχάλης Σεμερτζόγλου – μπάσο

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!