Κυκλοφορεί (επιτέλους) το τελευταίο άλμπουμ των Socrates

Οι φαν τους το περιμένουν εδώ και 13 χρόνια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/09/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο άλμπουμ των Socrates που περιμένουν εδώ και 13 χρόνια οι πιστοί φίλοι του απόλυτου rock συγκροτήματος έφθασε η ώρα να κυκλοφορήσει επίσημα από την ΕΜΙ.

Πρόκειται για την τελευταία ηχογράφηση των Socrates που έγινε την περίοδο 2009-10 αλλά έμεινε στο συρτάρι λόγω σοβαρού προβλήματος που προέκυψε με την υγεία του Αντώνη Τουρκογιώργη. Το έργο βρίσκονταν στο τελικό στάδιο, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Στην ηχογράφηση αυτή οι Socrates έπαιξαν ως τρίο, όπως τις παλιές καλές ημέρες της πρώτης περιόδου τους, με τους Αντώνη Τουρκογιώργη (φωνητικά, μπάσο), Γιάννη Σπάθα (κιθάρα) και Μάκη Γιούλη (τύμπανα). Μάλιστα τα τρία μέλη των Socrates είχαν προαναγγείλει την κυκλοφορία του την Άνοιξη του 2010 σε συνέντευξή τους στην “Ελευθεροτυπία”, αλλά τελικά δεν είχε η εξαγγελία αυτή δεν έγινε πράξη.

socrates-last-forever.jpg

Οι Socrates είχαν γράψει τα κομμάτια στο στούντιο του Κώστα Μπιγαλη, στενού φίλου και μακροχρόνιου συνεργάτη του Τουρκογιώργη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έφερε σε πέρας την ολοκλήρωση του έργου με την μεγάλη εμπειρία του, την αγάπη του στον Αντώνη και στους Socrates.

Η κυκλοφορία του άλμπουμ αυτού ήταν μεγάλη επιθυμία του Γιάννη Σπάθα που εμπιστεύτηκε το υλικό πριν το τέλος στους δικούς του ανθρώπους με σκοπό την κυκλοφορία και φυσικά έχει την συγκατάθεση του Αντώνη Τουρκογιώργη.

Το άλμπουμ αυτό που πήρε όλα αυτά τα χρόνια μυθικές διαστάσεις ανέλαβε να το κυκλοφορήσει η ΕΜΙ στις 29 Σεπτεμβρίου με τίτλο “Last Forever” και θα περιλαμβάνει 11 τραγούδια 100% Socrates.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!