Ξεκινά το 3o Γκρικ Jazz Festival με σημαντικά ονόματα

Από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου
 Flying Jazz Trio Flying Jazz Trio
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
To 3o Γκρικ Jazz Festival ξεκινά στο ΑΘΗΝΑ΄ Live και στο 3ήμερο από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, από τις 8.30 κάθε βράδυ, θα φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα από την χώρο της εγχώριας Jazz, αλλά και τον Gilad Atzmon που ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα με το κουαρτέτο του που αποτελούν Έλληνες μουσικοί.

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Γιώργος Φακανάς αναφέρει σχετικά:

Το ΑΘΗΝΑ΄ Live και το Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανάς, διοργανώνει πάντα μεγάλα events, με ειδικό πολιτιστικό βάρος. Συνεχίζει λοιπόν φέτος, με ένα εξαιρετικό και γεμάτο πρόγραμμα, που θα φιλοξενήσει συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου, εκθέσεις, φεστιβάλ, μιούζικαλ και πολλά άλλα δρώμενα.

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, το ΑΘΗΝΑ΄Live υποστηρίζει την συνεχώς αυξανόμενη Ελληνική σκηνή της Jazz. Έτσι, μετά την επιτυχία των προηγούμενων φεστιβάλ, διοργανώνει και φέτος το: 3ο ΓΚΡΙΚ JAZZ FESTIVAL.

Επί ένα τριήμερο θα παρελάσουν από την ιστορική σκηνή του, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα και σχήματα της Ελληνικής Jazz σκηνής. Η σκηνή αυτή παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Κάθε χρόνο έχουμε νέους ταλαντούχους μουσικούς που καταθέτουν έργο είτε με ηχογραφήσεις είτε με ζωντανές εμφανίσεις.
Γι’ αυτό και μόνιμος στόχος του ΑΘΗΝΑ΄ Live και του Ωδείου Τέχνης Φακανά, είναι κοντά στα άλλα γεγονότα να προβάλλεται η εκπληκτική Jazz μουσική , σε μεγάλους και καταξιωμένους χώρους, δίνοντάς της την αίγλη που της αρμόζει, με συνθήκες ήχου, φιλοξενίας και επαγγελματισμού, που αναδεικνύουν και σέβονται όχι μόνο το περιεχόμενό της, αλλά και τους δημιουργούς της.

Φέτος λοιπόν για άλλη μια χρονιά τα group : GILAD ATZMON QUARTET XG - LOS TRE - YIORGOS FAKANAS GROUP- FLYING JAZZ TRIO- GEORGIOS TSOLIS Trio - YIOTIS SAMARAS TRIO, έρχονται να μας παρουσιάσουν τα υψηλών προδιαγραφών πρότζεκτ τους.

Παίζουν:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/23

-GILAD ATZMON QUARTET XG: Gilad Atzmon (sax) – Βύρωνας Ντόλας (g) Γρηγόρης Θεοδωρίδης (db) – Γιάννης Παπαδούλης (d)
- LOS TRE : Αγγελος Αγγελίδης (guitar) – Βασίλης Παπασταμόπουλος (bass)- Leandros Fratnik (drums) – Αγγελος Πολυχρόνου (percussion)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/23

-YIORGOS FAKANAS GROUP : Δημήτρης Παπαδόπουλος (trumpet) - Sam Marlieri (sax) – Sami Amiri (piano) – Γιώργος Φακανάς (bass) – Μένιος Πασιαλής (drums)
-FLYING JAZZ TRIO : Γιώργος Κοντραφούρης (Hammond Organ) – Στέφανος Ανδρεάδης (g) – Δημήτρης Κλωνής (d)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11/23

-GEORGIOS TSOLIS Trio : Γιώργος Τσώλης (πιάνο-συνθέσεις) – Κίμωνας Καρούτζος (db)- Jason Wastor (d)
- YIOTIS SAMARAS TRIO : Γιώτης Σαμαράς (g) – Χάρης Χαραλάμπους (b) – Δημήτρης Κλωνής (d)

Πληροφορίες

3rd-greek-jazz-festival_1.jpg

3rd-greek-jazz-festival.jpg

3o Γκρικ Jazz Festival

Παρασκευή 24 – Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΩΡΑ:20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ελάχιστη κατανάλωση 6€)

ΑΘΗΝΑ΄ LIVE : Λεωφόρος Ποσειδώνος 3 – Παραλία Μοσχάτου – Ν. Φαλήρου
Τηλ. 2104813605

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!