Κλεμμένο το διάσημο «Dark Horse» της Κέιτι Πέρι

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε ένοχη την ίδια, τους δημιουργούς, παραγωγούς και την δισκογραφία εταιρεία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/08/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πασίγνωστο «Dark Horse» από το άλμπουμ «Prism» που κυκλοφόρησε η Κέιτι Πέρι το 2013 είναι αντιγραφή του κομματιού «Joyful Noise» του Flame.

Αυτό έκρινε το δικαστήριο της Καλιφόρνια μετά από δίκη που διήρκεσε επτά ημέρες στην οποία κατέθεσαν ειδικοί και μουσικολόγοι.

Εκτός από την Κέιτι Πέρι, το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τραγούδι, δηλαδή παραγωγούς, δημιουργούς και τη δισκογραφική εταιρεία.

Ο δικαστής μένει να ορίσει την αμοιβή που πρέπει να καταβάλει η τραγουδίστρια και η εταιρεία στον Flame ως αποζημίωση για την κλοπή του τραγουδιού του.

Ο Flame, κατά κόσμον Μάρκους Γκρέι, είχε κάνει μήνυση εναντίον της Πέρι και των συνεργατών της το 2014 υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήσαν το ρυθμό του δικού του τραγουδιού χωρίς να ζητήσουν την άδειά του. Το «Joyful Noise» περιλαμβάνεται στο gospel άλμπουμ του «Our World: Redeemed» το οποίο ήταν υποψήφιο για Grammy.

Παράλληλα ο Flame είχε κατηγορήσει και το βίντεο του «Dark Horse» για μαύρη μαγεία, παγανισμό και αντιχριστιανικές πεποιθήσεις, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλεται η φήμη του ως gospel καλλιτέχνης. Θυμίζουμε
Σύμφωνα με το Billboard η Πέρι υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι δεν είχε ακούσει ποτέ πριν το τραγούδι του Flame. Εσείς τι λέτε;

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!