«Ιωνία» με Ασλανίδου και Ανδρεάτο στο Ηρώδειο

Μαζί τους: Δείξιμος, Σταθοπούλου, Λάφης στο έργο των Θάνου Γεωργουλά και Κώστα Τερζάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
ΙΩΝΙΑ Πύλη στον Χρόνο 1922-2023 : Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Με αφορμή τη συμπλήρωση το 2022 των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ένα πρωτότυπο, σύγχρονο μουσικό – αφηγηματικό ταξίδι θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Άκης Δείξιμος και μαζί τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης ενώνουν τις φωνές τους.

Ιωνία, η αιώνια ελληνική γη. Η γη της τρωικής εκστρατείας και των Αργοναυτών, η γη των κατορθωμάτων του Μεγαλέξανδρου και αυτών του ∆ιγενή Ακρίτα. Η γη του Ομήρου και του Σεφέρη, η γη που φιλοξένησε τις ελληνικές αξίες, η προαιώνια μυθική γη με τους εκεί εγκατεστημένους από την αρχαιότητα συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς.

Αυτή η τάξη των πραγμάτων αντιστράφηκε το 1922 και αυτή η μυθική γη χάθηκε για πάντα, αμετάκλητα. «Γεγονός μοναδικό στην ιστορία του ελληνισμού» χαρακτηρίζει ο Σεφέρης την καταστροφή του 1922 (∆οκιµές Γ', 63).

Αυτό που δε χάθηκε όμως είναι ο πολιτισμός της Ιωνικής γης, λαμπρή κληρονομιά και πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους Έλληνες. Η λογοτεχνία, η προφορική παράδοση, η γαστρονομία, η λαϊκή τέχνη και πάνω απ' όλα η μουσική. Η μουσική της Μικράς Ασίας που πέρασε το Αιγαίο και μπόλιασε την ελλαδική με την πρωτοτυπία, τη φαντασία και τον πλουραλισμό της.

Με τη δύναμη των τραγουδιών και της αφήγησης, οι θεατές θα απολαύσουν μια βιωματική προσέγγιση με αφετηρία το 1922 και τελικό προορισμό το 2023.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του έργου Θάνος Γεωργουλάς και Κώστας Τερζάκης:

«Το μουσικό έργο "ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο" γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να τιμήσουμε την μνήμη, τα επιτεύγματα και την υπερηφάνεια εκατομμυρίων Ελλήνων και συγγενών μας. Μέσα από 23 ολοκαίνουργια τραγούδια και επιλεγμένα κείμενα ανάμεσά τους, θέλουμε να αφηγηθούμε ανάγλυφα την ιστορία από το 1922 έως σήμερα και να αισθανθούμε τα γεγονότα που καθόρισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Με σημερινό, μοντέρνο τρόπο, προσεγγίζουμε στιχουργικά και μουσικά, γνωστές και άγνωστες πτυχές στοχεύοντας στην ενσυναίσθηση των θεατών- ακροατών.

Το πρωτότυπο Ορατόριο "ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο" αποτελείται από τέσσερα μέρη. Ξεκινάμε από την περιγραφή της ζωής στις πόλεις της Μικρασίας, το όραμα της Μεγάλης Ιδέας και τα συναισθήματα χαράς κι ελπίδας για ένωση με την Μαμά Πατρίδα. Στην συνέχεια έχουμε την ήττα, την καταστροφή, την βαρβαρότητα του πολέμου. Στο τρίτο μέρος κυριαρχούν οι αγώνες των προσφύγων να βρουν τόπο και τρόπο επιβίωσης. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος περιγράφεται η ένταξή τους, η ενσωμάτωσή τους στην υπόλοιπη κοινωνία, η δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, οι δυνατότητες και οι προσδοκίες. Ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά και στην ταυτότητά μας!»

Με 23 ολοκαίνουργια τραγούδια και απλές, επεξηγηματικές αφηγήσεις ανάµεσά τους, η παράσταση στοχεύει στα συναισθήματα των θεατών και ζωντανεύει µε σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας µας.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι: AHEPA ΕΛΛΑΣ, ΑHΕPΑ Π. Φαλήρου και AHEPA Πειραιά.

137 Καλλιτέχνες επί σκηνής!
21 Μουσικοί σε ορχήστρα κινηματογραφικού τύπου
5 Ερμηνευτές
70μελής Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και
η Παιδική Χορωδία Γιώργου Σκλήκα
50μελής Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νέας Σμύρνης
1 Αφηγητής
1 Μαέστρος
iounnamed
ΙΩΝΙΑ
Πύλη στον Χρόνο 1922-2023
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ώρα έναρξης: 21:00

Πρωτότυπη σύνθεση, ενορχήστρωση: Θάνος Γεωργουλάς
Στίχοι, κείμενα, αφήγηση: Κώστας Τερζάκης

Συμμετέχουν
Μελίνα Ασλανίδου
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Άκης Δείξιμος
Μαζί τους: Δήμητρα Σταθοπούλου - Ανδρέας Λάφης

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής


Πληροφορίες Εισιτηρίων
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει
Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 20 ευρώ και φθάνουν τα 80 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Κάτω Διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη/ VIP: 80 ευρώ
Ζώνη A: 70 ευρώ
Ζώνη B: 60 ευρώ
Ζώνη Γ: 50 ευρώ

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 40 ευρώ
Ζώνη E: 30 ευρώ
Ζώνη ΣΤ: 25 ευρώ
Ζώνη Ζ: 20 ευρώ

ΑμεΑ: 15 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 15 ευρώ. Κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 210 3221 897, Δε-Πα 10:00 - 17:00.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων

Δίκτυο more.com by viva
Τηλεφωνικά: 11876
Φυσικά Σημεία πώλησης εισιτηρίων
Καταστήματα: Nova, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info Point Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος.
Ωράριο Λειτουργίας: Δε-Πα 09:00-20:00 | Σα 10:00-18:00

Τηλεφωνικό κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 18:00 | Τηλ: 211 800 8181
& Σάββατο -Κυριακή 10:00-18:00 | Τηλ.: 210 3225 109

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!