Η τελευταία συναυλία του Zappa στην Αμερική με medley των Beatles!

29 ακυκλοφόρητες εκτελέσεις και δύο επιπλέον κομμάτια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε τετραπλό LP 180 γραμμαρίων ως κουτί, σε μαύρο και μωβ βινύλιο και διπλό CD θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στις 18 Ιουνίου, το ιστορικό, τελευταίο αμερικανικό σόου του Frank Zappa ως το νέο ζωντανό άλμπουμ του. Ο τίτλος του “Zappa ’88: The Last U.S. Show” από την Zappa Records / UMe.
Frank Zappa Live 88
Είναι η πρώτη μεταθανάτια αρχειακή κυκλοφορία από το συγκρότημα της περιοδείας του '88. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 29 ακυκλοφόρητες εκτελέσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο επιπλέον κομμάτια από την ίδια περιοδεία: οι άγριες ερμηνείες του Zappa στο "Whipping Post" των Allman Brothers Band από την συναυλία στις 16 Μαρτίου στο Providence και "Stairway To Heaven" των Led Zeppelin από την εκπομπή Towson, MD στις 23 Μαρτίου. Ο δίσκος είναι επίσης αξιοσημείωτος που περιέχει την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του πολυσυζητημένου "The Beatles Medley" που περιλαμβάνει τα τραγούδια: “Norwegian Wood”, “Lucy In The Sky With Diamonds” και “Strawberry Fields Forever” με αλλαγμένους στίχους που αναφέρονται με διασκεδαστική διάθεση στο πρόσφατο σεξουαλικό σκάνδαλο του ιεροκήρυκα και τηλεπαρουσιαστή Jimmy Swaggart καθώς ήταν μέρος της ατζέντας του Zappa για απομυθοποίηση των τηλε-ευαγγελιστών.

Επίσης το τελευταίο σόου του στην Αμερική περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια τους όπως τα Peaches In Regalia”, “The Black Page”, “Inca Roads”, “Sharleena”, “Sofa #1”, “Pound For A Brown” και πολλά άλλα ζωντανά στιγμιότυπα.

Το Zappa '88 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα και θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω του επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος του Frank Zappa ή το uDiscover. Oι κυρίως ψηφιακές ηχογραφήσεις των 48 κομματιών ηχογραφήθηκαν από δύο μαγνητόφωνα Sony 3324 DASH PCM 24 που συγχρονίστηκαν μαζί χρησιμοποιώντας ένα Lynx Time Code Module, παρέχοντας έτσι 48 δυνατότητες εγγραφής κομματιού. Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με λεπτομερείς σημειώσεις από τον μηχανικό ήχου Joe Travers και τον ντράμερ του Zappa το ’88, Chad Wackerman, που γιόρτασε τα 28α γενέθλιά του στη σκηνή καθώς και φωτογραφίες από την περιοδεία του Peder Andersson.

Με τον Zappa να παίζει κιθάρα, να είναι στα φωνητικά και να ασκεί τη νέα του εμμονή στο Synclavier που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μέσα από ένα σετ καριέρας, υποστηριζόμενος από ένα δυναμικό καστ βετεράνων και νέων μελών της μπάντας : Mike Keneally (κιθάρα, synth, φωνητικά) , Scott Thunes (ηλεκτρικό μπάσο, Minimoog), Ike Willis (ρυθμική κιθάρα, synth, φωνητικά), Chad Wackerman (ντραμς, ηλεκτρονικά κρουστά), Ed Mann (vibes, marimba, ηλεκτρονικά κρουστά), Robert Martin (πλήκτρα, φωνητικά) και τα πνευστά των Walt Fowler (τρομπέτα, flugel horn, synth), Bruce Fowler (τρομπόνι), Paul Carman (alto, soprano και baritone sax), Albert Wing (tenor sax) και Kurt McGettrick (baritone και bass sax, contrabass clarinet).

Το συγκρότημα προετοίμασε σχεδόν 100 τραγούδια καθώς τα σετ ήταν μεγάλα, και εκτείνονταν έως σε κομμάτια από τα πρώτα άλμπουμ Mothers of Invention, σε νέες ενορχηστρώσεις (“ I Ain’t Got No Heart”(από το ντεμπούτο των Mothers “Freak Out” το 1966), “Love Of My Life”, “Who Needs The Peace Corps?”), αλλά και νέες συνθέσεις για την περιοδεία του ’88 (“Jesus Thinks You’re A Jerk”, “When The Lie’s So Big”) καθώς και κλασικές συνθέσεις των Bartók, Ravel, Stravinsky που του άρεσε να παίζει ο Zappa για να εκθέτει στο κοινό του στη μουσική που εκτιμούσε.
Συγκεκριμένα, η έκδοση εδώ είναι ένα διαφορετικό δείγμα από την στούντιο έκδοση στούντιο που κυκλοφόρησε ως “Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention”.

“Δυστυχώς, αφού τελείωσε το ευρωπαϊκό τρέξιμο”, γράφει ο Τράβερς στις σημειώσεις, «ο Φρανκ Ζάππα επέλεξε να διαλύσει το γκρουπ και να ακυρώσει το υπόλοιπο της περιοδείας, χάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 400.000 δολάρια και στερώντας από το ακροατήριο την ευκαιρία να δούνε πόσο πραγματικά ιδιαίτερη ήταν αυτή η ομάδα. Με όλο τον χρόνο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την προετοιμασία και την προώθηση της περιοδείας, για να μην αναφέρουμε τις δυνατότητες του ταλαντούχου συγκροτήματος και του πληρώματος, τώρα το 2021, είναι μια ακόμη πιο ιστορική απώλεια, δεδομένου ότι η FZ δεν ξαναπεριόδευσε”.

Ευτυχώς, το τελευταίο σόου του Zappa στις ΗΠΑ, όπως και πολλά άλλα που σώθηκαν, βλέπουν το φως περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα.

Η λίστα των τραγουδιών

4LP VINYL
LP1
SIDE 1
Zappa 88 LPBox black
1. “We Are Doing Voter Registration Here”
2. The Black Page (New Age Version)
3. I Ain’t Got No Heart
4. Love Of My Life

LP1
SIDE 2

1. Inca Roads
2. Sharleena
3. Who Needs The Peace Corps?
4. I Left My Heart In San Francisco

LP2
SIDE 3

1. Dickie’s Such An Asshole
2. When The Lie’s So Big
3. Jesus Thinks You’re A Jerk
4. Sofa #1
5. One Man, One Vote

LP2
SIDE 4

1. Happy Birthday, Chad!
2. Packard Goose Pt. I
3. Royal March From “L’Histoire Du Soldat”
4. Theme From The Bartok Piano Concerto #3
5. Packard Goose Pt. II
6. The Torture Never Stops Pt. I
7. Theme From “Bonanza”
8. Lonesome Cowboy Burt

LP3
SIDE 5

1. The Torture Never Stops Pt. II
2. City Of Tiny Lites
3. Pound For A Brown PT. I

LP3
SIDE 6

1. Pound For A Brown PT. II
2. The Beatles Medley (Lennon/McCartney)
3. Peaches En Regalia

LP4
SIDE 7

1. Stairway To Heaven
2. I Am The Walrus

LP4
SIDE 8

1. Whipping Post
2. Bolero
3. America The Beautiful

2CD/DIGITAL
DISC 1
Zappa 88 2CD
1. “We Are Doing Voter Registration Here”
2. The Black Page (New Age Version)
3. I Ain’t Got No Heart
4. Love Of My Life
5. Inca Roads
6. Sharleena
7. Who Needs The Peace Corps?
8. I Left My Heart In San Francisco
9. Dickie’s Such An Asshole
10. When The Lie’s So Big
11. Jesus Thinks You’re A Jerk
12. Sofa #1
13. One Man, One Vote
14. Happy Birthday, Chad!
15. Packard Goose Pt. 1
16. Royal March From “L’Histoire Du Soldat”
17. Theme From The Bartok Piano Concerto #3
18. Packard Goose Pt. II
19. The Torture Never Stops Pt. I
20. Theme From “Bonanza”

DISC 2

1. Lonesome Cowboy Burt
2. The Torture Never Stops Pt. II
3. City Of Tiny Lites
4. Pound For A Brown
5. The Beatles Medley
6. Peaches En Regalia
7. Stairway To Heaven
8. I Am The Walrus
9. Whipping Post
10. Bolero
11. America The Beautiful

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!