Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγουδά για τον Μίκη και τη «Μητέρα Γη»

Δύο ξεχωριστές συναυλίες στις 12 και 18 Σεπτεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με δύο ξεχωριστές εμφανίσεις, για ιδιαίτερους σκοπούς –στις 12 και στις 18 Σεπτεμβρίου–, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου θα βρεθεί και πάλι μπροστά στο φιλόμουσο κοινό.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, η κορυφαία λυρική μας τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο Μουσείο Μπενάκη, για τον εορτασμό της 90ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Λουξεμβούργου και Ελλάδας και της 30ής επετείου από τα εγκαίνια της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από χρόνια η Σόνια Θεοδωρίδου είχε τραγουδήσει στο Grand Théâtre του Λουξεμβούργου και για μικρό διάστημα έζησε εκεί. Το 2019, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου, διοργάνωσε ένα τριήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Βέροια, για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Στο κοντσέρτο της 12ης Σεπτεμβρίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, θα συμπράξει με δύο πολύ διάσημους μουσικούς από το Λουξεμβούργο: τον σολίστα του πιάνου Jean Muller και τον φλαουτίστα και μαέστρο Carlo Jans. Θα τη συνοδεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Μία συναυλία για την κλιματική αλλαγή

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος θα έχει τιμητική συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Πρόκειται για μια πολυπληθή παραγωγή με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, συμφωνικής ορχήστρας και 400 χορωδών, που θα ενώσουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Αργυρού, της υψίφωνου Βανέσας Καλκάνη και του Γρηγόρη Βαλτινού στην αφήγηση.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο πρωτότυπο έργο «Μητέρα Γη Συγνώμη» του αναγνωρισμένου συνθέτη Πασχάλη Τόνιου, όπου η ποίηση μεγάλων ποιητών μεταφέρει τον προβληματισμό για τη φύση και τη σχέση της με τον άνθρωπο.

Τους συνοδεύει η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη Διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Την παρουσίαση της παράστασης θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!