Η Σεζέν Ακσού «έκλεψε» τη μελωδία του Γιάννη Καραλή

Η διάσημη Τουρκάλα καλλιτέχνης και η εταιρεία της καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Σεζέν Ακσού (Sezen Aksu) είναι μια ερμηνεύτρια και δημιουργός με μεγάλη πορεία και πλατιά αναγνώριση στον μουσικό κόσμο της… Ανατολής.

Το 1998 η πηγαία Τουρκάλα καλλιτέχνης κυκλοφορούσε το 15ο της στούντιο άλμπουμ με τίτλο Adı Bende Saklı (Το όνομά του κρύβω).

Και ο δίσκος και το ομώνυμο κομμάτι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Το τραγούδι όμως φέρει τη μελωδία του «Τίποτα» του Γιάννη Κάραλη που είχε τραγουδήσει ο Χρήστος Δάντης το 1995 και εκδόθηκε σαν οργανικό ως «Eclipse» στο άλμπουμ του συνθέτη Odyssey που κυκλοφόρησε το 1997.

Στο δίσκο της Σεζέν Ακσού (Sezen Aksu) δεν αναγραφόταν το όνομα του Καραλή αλλά υπήρχε αυτό του Γιώργου Σταυριανού.
R 2477456 1437841550 8645.jpeg
Αργότερα η ερμηνεύτρια παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης και κατά κάποιο τρόπο το κομμάτι βρήκε την πατρότητά του.

Τώρα όπως διαβάζω στο sigmalive.com η Ακσού και οι δισκογραφικές εταιρείες Universal Music και Raks Music καλούνται να πληρώσουν στον Γιάννη Καραλή αποζημίωση 12 χιλιάδες ευρώ για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς χρησιμοποίησαν τη μελωδία χωρίς να έχει ληφθεί η σχετική άδεια του συνθέτη.

Το ποσό μου φαντάζει κάπως χαμηλό…

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο Καραλής έχει γράψει όμορφα τραγούδια, πολλά απ’ τα οποία έγινα μεγάλα σουξέ στον καιρό τους, και άλλα ιδιαίτερα, που αντέχουν και ξαναφωτίζονται.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!