Η Μιρέιγ Ματιέ ερμηνεύει «Τα Κλασικά» της

Για πρώτη φορά στα 54 χρόνια της καριέρας της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τσαϊκόφσκι, Μπραμς, Σούμπερτ, Μότσαρτ... για πρώτη φορά στα 54 χρόνια της καριέρας της, η Μιρέιγ Ματιέ παρουσιάζει μελωδίες από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής, με τη συνεργασία του Κλοντ Λεμέσλ, ενός από τους μεγαλύτερους στιχουργούς του γαλλικού τραγουδιού.

Από αύριο, Παρασκευή, θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία το 44ο άλμπουμ της "Δεσποινίδος της Αβινιόν", η οποία γιόρτασε τα 72α γενέθλιά της τον Ιούλιο. Ο δίσκος περιλαμβάνει 18 τραγούδια σε επτά γλώσσες (γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, ιταλικά, ισπανικά, λατινικά, αγγλικά).

Ο Κλοντ Λεμέσλ διασκεύασε σε τραγούδι το διάσημο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 σε έργο 23 του Τσαϊκόφσκι. Κανένας στιχουργός δεν είχε εργαστεί πριν από αυτόν πάνω σε αυτή την εμβληματική σύνθεση που ο Τσαϊκόφκσι έγραψε μεταξύ Νοεμβρίου 1874 και Φεβρουαρίου 1875.

Πρώτο απόσπασμα αυτού του κλασικού άλμπουμ που επιτρέπει στη Μιρέιγ Ματιέ να αποδείξει για μια ακόμη φορά την έκταση της φωνής της, είναι το "Le Premier regard d'amour" (Πρώτο βλέμμα αγάπης) που αναφέρεται στη μητρότητα.

Ο Κλοντ Λεμέσλ, 72 ετών, υπογράφει τους στίχους τεσσάρων ακόμη τραγουδιών που βασίζονται σε συνθέσεις των Βέρντι, Μπραμς και Τάρεγκα.

Με τίτλο "Mes Classiques" (Τα Κλασικά μου), το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με τους 90 μουσικούς και χορωδούς του συμφωνικού συνόλου της Πράγας στα μυθικά στούντιο Abbey Road του Λονδίνου.

Η Ματιέ ερμηνεύει επίσης το "Ave Maria" του Φραντς Σούμπερτ και την αρχική εκδοχή του '"Amazing Grace", της διάσημης αγγλοσαξονικής χριστιανικής ψαλμωδίας που συνέθεσε το 1835 ο Βρετανός Ουίλιαμ Γουόκερ.

"Τα παιδικά μου χρόνια καθορίστηκαν από την κλασική μουσική. Μεγάλωσα ακούγοντας σπουδαίες άριες της όπερας. Ο πατέρας μου είχε φωνή τενόρου. Στο σπίτι τραγουδούσε συχνά Κάρμεν, Τόσκα και πολλά ακόμη", είπε η Ματιέ που ερμηνεύει επίσης άριες των Χαίντελ, 'Οφενμπαχ, Γκαμπριέλ Φορέ και Σεζάρ Φρανκ.
maxresault

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!