Η Καραΐνδρου στη μουσική της ταινίας «The last planet» του Τέρενς Μάλικ

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης συνεργάζεται ξανά με τη σπουδαία συνθέτρια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«The last planet» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Τέρενς Μάλικ όπου φωτίζονται κεφάλαια της ζωής του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων.

Στο καστ συναντάμε τον Γκέζα Ρέριγκ στον ρόλο του Ιησού (γνωστός και από την ερμηνεία του στον «Γιο του Σαούλ»), τον Ματίας Σχούναρτς («A Hidden Life») στο ρόλο του Αγίου Πέτρου και τον Μαρκ Ράιλανς στο ρόλο του Διαβόλου.

Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά η πανδημία «εμποδίζει» την ανακοίνωση την επίσημης προβολής του έργου.

Τη μουσική υπογράφει η Ελένη Καραΐνδρου που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Μάλικ, τέσσερα χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ, «Ταξίδι του χρόνου» όπου όμως είχε χρησιμοποιηθεί η σύνθεση από την ήδη έτοιμη εργασία της «Lament I».

Αυτή τη φορά, η διεθνώς αναγνωρισμένη συνθέτρια, που έχει χαράξει ανεξίτηλα δείγματα γραφής στον κινηματογράφο, συνεργαζόμενη με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, υπογράφει πρωτότυπη μουσική για το φιλμ του βετεράνου, ιδιαίτερου κινηματογραφιστή.

Ο 76χρονος Μάλικ μετρά υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ άλλων για το αντιπολεμικό δράμα «Λεπτή κόκκινη γραμμή» (με τους Νικ Νόλτε, Τζορτζ Κλούνι, Σον Πεν), ένα Χρυσό Λιοντάρι από το Φεστιβάλ Βενετίας για την ίδια ταινία και με έναν Χρυσό Φοίνικα για τη ταινία του το «Δέντρο της ζωής».

Η περσινή ταινία του «Μια κρυφή ζωή» (A Hidden Life) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!