Η IFPI ζητά 10 χιλιάρικα για τη συμμετοχή στα charts!

Η IFPI (Ένωση Ελλήνων Παραγωγών Ηχογραφημάτων) αποφάσισε να «αποβάλλει» από το επίσημο chart όσες δισκογραφικές εταιρίες δεν αποτελούν μέλη της…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μάλιστα σύμφωνα με επιστολές της, η διορία των μη μελών λήγει τη Δευτέρα και το κόστος μέλους ανέρχεται στις 10.000 ευρώ. Μέλη της IFPI είναι σήμερα εταιρίες όπως οι Minos-EMI, Cobalt, Alpha, Legend, Heaven, Warner, Archangel, Polymusic κ.ά. Εκτός IFPI είναι οι Spicy, Panik, Planetworks, Feelgood κ. ά.

Στις τελευταίες συγκαταλέγονται σημαντικοί καλλιτέχνες με «μεγάλο» εκτόπισμα ενώ λόγω της δικογραφικής «ανομβρίας» και των προβλημάτων που παρατηρούνται γενικότερα στο χώρο, συνεχώς γίνονται ανακατατάξεις και μετακινήσεις καλλιτεχνών. Π.χ. ακούγεται έντονα πως η Νατάσσα Μποφίλιου θα υπογράψει συμβόλαιο με τη νεοσύστατη Feelgood Records. Απ’ την άλλη υπάρχουν και τα labels του διεθνούς ρεπερτορίου που διαχειρίζονται πολλές από αυτές τις εταιρείες. Άρα αν τελικά οι «εκτός» δε δηλώσουν συμμετοχή -και δε σκάσουν τα 10 χιλιάρικα- πόσο αντιπροσωπευτικό μπορεί να είναι το εν λόγω chart; Το chart της «IFPI» το οποίο αποτελεί «πνευματική ιδιοκτησία» της, και το συντάσσει το Media Inspector για λογαριασμό των δισκογραφικών εταιριών με βάση τους κανόνες που οι ίδιες θέσπισαν (συντελεστές πριμοδότησης με βάση την ακροαματικότητα, τη γεωγραφία κλπ). Υπάρχει κι άλλο chart που μετράει από μόνο του το Media Inspector και το οποίο αφορά αποκλειστικά το airplay, τον αριθμό μεταδόσεων των τραγουδιών στα FM χωρίς περιορισμούς ή οποιαδήποτε άλλα κριτήρια. Πάντως παρατηρώντας και τα δύο, μας κυριεύει η «θλίψη» και η απορία, για το αν και κατά πόσο χρειάζεται η μουσική βιομηχανία τέτοια «νούμερα».

Αυτό είναι το chart της IFPI.

1) ΡΕΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ & ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΩ
2) ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - Η ΑΓΑΠΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ
3) ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
4) ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ
5) ALEX LEON & DEMY - THE SUN
6) ΠΑΟΛΑ - ΚΡΑΤΑ ΜΕ
7) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΕΤΑ
8) STAN - ΣΕ ΘΕΛΩ ΕΔΩ
9) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ - ΦΤΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΟ
10) ΝΙΝΟ - ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ

Και αυτό το chart του Media Inspector.

1) ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - Η ΑΓΑΠΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ
2) ΡΕΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΩ
3) ΝΙΝΟ - ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣE ΑΓΑΠΩ
4) ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΑ Σ' ΑΓΑΠΩ
5) ALEX LEON - DEMY - THE SUN
6) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ - ΦΤΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΟ
7) REC - ΦΥΓΑΜΕ
8) ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
9) ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ-ΤΑΜΤΑ - ΣE ΑΓΑΠΑΩ
10) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΕΤΑ

Πηγή: e-tetradio.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!