Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και οι “Γυναίκες της Μεσογείου” απογείωσαν το κοινό του Ηρωδείου

Ένα μελωδικό ταξίδι από τον Βόσπορο ως τον Νείλο και το Γιβραλτάρ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/09/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι ωραίο να είσαι παρών όταν γράφεται μουσική ιστορία στο Ηρώδειο και αυτό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2023 όταν η Ευανθία Ρεμπούτσικα ανέβηκε στη σκηνή φέρνοντας μαζί της, εκτός από τη δύναμη της μουσικής της, πέντε κορυφαίες φωνές από τη Μεσόγειο. Με ήχους ξεσηκωτικούς να στρώνουν το δρόμο και με την Ευανθία να οδηγεί, με χάρη και λυρισμό, οι σπουδαίες φωνές από κάθε άκρη της μεγάλης θάλασσας που ενώνει την Ευρώπη με την Αφρική και την Ασία, απογείωσαν το κοινό.

Οι εκλεκτές καλεσμένες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα μας ταξίδεψαν από το Βόσπορο ως τον Νείλο και το Γιβραλτάρ με τη βοήθεια της εντυπωσιακής πολυμελούς ορχήστρας. Μεγάλη μαέστρος της μουσικής αφήγησης η ίδια, σε μεγάλα κέφια, ήταν η πρώτη που έφτιαξε μπροστά στα μάτια των θεατών μία μουσική ζωγραφιά της Μεσογείου. Η Ευανθία υποδέχτηκε στη σκηνή τις Gülseven Medar από την Τουρκία, Ana Alcaide από την Ισπανία, Mor Karbasi, που τραγούδησε στα Εβραϊκά, Mira Wagih από την Αίγυπτο, που τραγούδησε στα Αραβικά και Souad Massi από το Αλγέρι, που τραγούδησε στα Γαλλικά, που ερμήνευσαν μοναδικά, αξέχαστα και καθηλωτικά τραγούδια σε στίχους των ίδιων, αλλά και των Άρη Δαβαράκη, Ραββίνο Γκαμπριέλ Νεγρίν, Αγαθής Δημητρούκα, Cagan Irmak, Γιάννη Μελαχροινούδη και Dilek Koc.

ER3.jpg

Ήταν τέτοιος ο παλμός επί σκηνής, που το κοινό ξεσηκώθηκε από το πρώτο λεπτό και η συναυλία ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα κύμα χαράς και αισιοδοξίας που κατέκλυσε το ιστορικό Ωδείο. 

Μια ιστορική βραδιά για την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Ηρώδειο που έδειξε για ακόμη μία φορά το μέγεθος της ενέργειας που εκπέμπει, αλλά και τη ζεστασιά που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στο κοινό της. Η Ευανθία έπαιξε μουσική  ανάμεσα στο κοινό, γονάτισε πάνω στη σκηνή με το βιολί της, έγινε ένα μαζί του, κι έτσι μουσικοί και κοινό έγιναν μάρτυρες αυτού του μυστηριακού σχεδόν δεσίματος που οδηγεί στην αληθινή, τη σπάνια μέθεξη.

ER_1.jpg

Οι μουσικόι που πλαισίωσαν την Ευανθία ηταν οι Πέτρος Κούρτης και τους Drum Voice (Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Φασόλης, Αποστόλης Σαμαράς στα  κρουστά), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο), Δημήτρης Σταρίδας (τρομπόνι), Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα),  Βασίλης Κετετζόγλου (κιθάρα), Σέρτζιου Ναστάσα ( βιολί 1), Αντρεϊ Ναστάσα (βιολί 2), Γιάννης Στρατάκης (βιόλα), Κρίστοφερ Χάμφρυς (τσέλο).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!