Η Έκθεση Pink Floyd: The Mortal Remains πάει στην Αμερική

Παρακολουθήστε την επίσημη προεπισκόπηση της Έκθεσης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Έκθεση Pink Floyd: The Mortal Remains, η επίσημη μεγάλη αναδρομική αναδρομή του συγκροτήματος με θέμα την μουσική τους και ο αντίκτυπός τους στην τέχνη και τον πολιτισμό, κάνουν την πρώτη επίσκεψή τους στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Η εγκατάσταση, στο Vogue Multicultural Museumon στο Los Angeles Boulevard, αντιπροσωπεύει την πέμπτη χώρα - και πρώτη εκτός Ευρώπης - που φιλοξενεί την περιοδεύουσα έκθεση. Το ντεμπούτο της έγινε το 2017 στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου και προσέλκυσε περισσότερα από 400.000 άτομα.
Pink Floyd VA Museum 2017
Η οπτικοακουστική έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 3 Αυγούστου 2021, προσφέρει ένα «εντυπωσιακό βιωματικό ταξίδι στον κόσμο των Pink Floyd, από υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα, αντικείμενα και σουρεαλιστικά τοπία». Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί έως τις 28 Νοεμβρίου.

Οι Pink Floyd έχουν μια πλούσια ιστορία με την πόλη του L.A., έχοντας κάνει πρόβες και ερμηνεύσει εκεί πολλές φορές. Το άλμπουμ The Wall, του 1979, ολοκληρώθηκε και έγινε η μείξη του εκεί.

Η Έκθεση Pink Floyd: The Mortal Remains είναι μια συνεργασία μεταξύ των μελών του Pink Floyd και του επιμελητή, Aubrey Powell, καθώς και των αρχιτεκτόνων ψυχαγωγίας, Stufish, που είναι οι μακροχρόνιοι σχεδιαστές της μπάντας. Η έκθεση διαθέτει πάνω από 350 αντικείμενα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής καριέρας του συγκροτήματος.
Pink Floyd The Mortal Remains 1
Κάθε κεφάλαιο της ιστορίας των Pink Floyd παρουσιάζεται με χρονολογική σειρά, με χειρόγραφους στίχους, μουσικά όργανα, γράμματα, πρωτότυπα έργα τέχνης και πολλά από τα σκηνικά τους.

Η σχετική ανακοίνωση της έκθεσης αναφέρει: Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν στις πρώτες μέρες του συγκροτήματος το 1967 στην υπόγεια σκηνή του Λονδίνο της δεκαετίας του 60, με ειδικά εφέ συμπεριλαμβανομένων εικονογραφικών παραδειγμάτων των ατμοσφαιρικών φωτισμών, αλλά και μέσω του εξοπλισμού που χρησιμοποίησε ο σχεδιαστής φωτισμού των Pink Floyd στη δεκαετία του 60, Peter WynneWillson. Το χρονολογικό ταξίδι συνδέει μουσική, τέχνη και σχεδιασμό, τεχνολογία ήχου και ζωντανή παράσταση μέσω των The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, The Wall και The Division Bell.

Μερικά συγκεκριμένα στιγμιότυπα: ένας πρωτότυπος πίνακας του Syd Barrett, ο οποίος σπούδασε τέχνη στο Λονδίνο και το Cambridge πριν γίνει μουσικός πλήρους απασχόλησης, η προσαρμοσμένη συσκευή που χρησιμοποιείται από τον Richard Wright για να μεταφέρει τον ζωντανό ήχο της ομάδας, μέσω ενός χειριστηρίου, γύρω από οποιονδήποτε συγκεκριμένο χώρο, το Drum kit Hokusai Wave του Nick Mason από το 1975, μια επιλογή εξοπλισμού και αντικειμένων του David Gilmour και μπάσο Ovation του Roger Waters από το ‘74 - ‘78.

Το παγκοσμίου φήμης έργο τέχνης για το 1973 The Dark Sideof the Moon δημιουργήθηκε από τον Hipgnosis, η συνεργασία σχεδιασμού που ιδρύθηκε από τον συν-επιμελητή έκθεσης Aubrey Powell και τον αείμνηστο StormThorgerson. Το έργο του Hipgnosis εκτίθεται σε όλη την έκθεση, παράλληλα με έργα τέχνης και σκηνικά που έχουν δημιουργηθεί για το συγκρότημα από άλλους, όπως ο γελοιογράφος και ο εικονογράφος Gerald Scarfe και ο αείμνηστος Mark Fisher.
Pink Floyd Exhibition Their Mortal Remains
Παρακολουθήστε την επίσημη προεπισκόπηση της Έκθεσης

The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains Los Angeles

Το 1979, ο Roger Waters συνέλαβε το Τείχος που εξερεύνησε την παιδική αποξένωση, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την απώλεια του πατέρα του, μέσω των τελετών του περάσματος ενός ροκ σταρ. Το εντυπωσιακό έργο τέχνης του άλμπουμ και των χαρακτήρων το γκρουπ , συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου διογκώσιμου δασκάλου φτιάχτηκε από τον Scarfe.

Η ροή της έκθεσης, με χρονολογική σειρά, ενισχύεται από τη μουσική και τις φωνές των Barrett, Waters, Wright, Mason και Gilmour, μιλώντας για τις εμπειρίες τους και τον μουσικό πειραματισμό μέσω ενός διαισθητικού συστήματος οδηγού ήχου. Αυτό κορυφώνεται στην Performance Zone, όπου οι επισκέπτες μπαίνουν σε έναν εντυπωσιακό οπτικοακουστικό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια Pink Floyd, καθώς και την τελευταία ζωντανή παράστασης των Gilmour, Waters, Wright και Mason, που παίζουν το "Comfortably Numb" στο Live 8 το 2005.
PressPhotoPinkFloydMusicLtdCourtesyofPinkFloydTheirMortalRemains13
Τα εισιτήρια της έκθεσης πωλούνται τώρα εδώ:https://www.vmmla.com/

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!