Η Αρετή Κετιμέ για πρώτη φορά στο Ισραήλ!

(PHOTOS) Για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία της, η Αρετή Κετιμέ εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Mediteranee, της πόλης Ashdod του Ισραήλ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το φεστιβάλ μετρά τρία χρόνια στο μουσικό χώρο της Μέσης Ανατολής και πολλές συμμετοχές από μουσικές φυσιογνωμίες της εποχής μας, όπως μεταξύ άλλων, το σημαντικό κιθαρίστα φλαμένκο Tomatito (Ισπανία), τον Antonio Jambujo (Πορτογαλία), τον Javier Limon (Ισπανία), αλλά και τους δικούς μας Θανάση Πολυκανδριώτη & Στέλιο Διονυσίου.

Η Αρετή Κετιμέ έκλεισε τις εκδηλώσεις με τους Yinon Muallem (Ισραήλ) & Mumin Sesler (Τουρκία) για πρώτη φορά επί σκηνής. Μαζί της ήταν επίσης οι Έλληνες σολίστες Μανώλης Κόττορος στο βιολί και τη φωνή και Κώστας Μήτσιος στην κιθάρα, το μπουζούκι και τη φωνή. Ακούστηκαν τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, όπως το «Άμα δε σε δω» και τα καινούργια της τραγούδια «Αηδονάκι μου» (Α. Καψοκαβάδης - Μ. Καρβέλας) και η, όπως όλα δείχνουν ευρωπαϊκή επιτυχία, «Δύση & Ανατολή/East West» (Shantel - A. Κετιμέ). Δεν έλειψαν τραγούδια, όπως «ο Μανώλης ο χασικλής» (παρέα με το μόνιμο συνεργάτη της Μανώλη Κόττορο), «Δημητρούλα μου», «Καναρίνι μου» (παρέα με τον Yinon Muallem), αυτοσχεδιασμοί για κρουστά τσέλο και βιολί, ταξίμια για σαντούρι κιθάρα και κόντρα μπάσο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας «εξάγει» τη μουσική μας στο Ισραήλ, από την εποχή του Στέλιου Καζαντζίδη & του Μανώλη Αγγελόπουλου. Στο Ισραήλ τραγουδιστές όπως Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Πόλυ Πάνου, Καίτη Γκρέυ, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, αλλά και νεότεροι, όπως Ν. Κουρκούλης, Ζ. Μελάς, Ν. Βέρτης είναι το ίδιο γνωστοί και αγαπητοί, όπως και στην Ελλάδα. Ένα μεγαλύτερο «προβάδισμα» έχει ίσως η Γλυκερία, που αριθμεί δίσκους, συναυλίες, εμφανίσεις, αλλά και τραγούδια στη γλώσσα τους.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!