Γλυκερία 1983 – 2023: Μια συναυλία γιορτή, μια… «Όμορφη Νύχτα»

(VIDEO) Μαζί της οι Χριστιάνα Γαλιάτσου, Χάρης Μακρής και καλεσμένοι έκπληξη υπό την επιμέλεια του Στέλιου Φωτιάδη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/05/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γλυκερία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 επανέφερε στη δισκογραφία με μοναδική φρεσκάδα και αξιώσεις το σμυρνέικο ρεπερτόριο καθώς και ξεχασμένα διαμάντια του παραδοσιακού και λαϊκού μας τραγουδιού.

Σε συνδυασμό με τις ανεπανάληπτες εμφανίσεις στην «Όμορφη Νύχτα» του Γαλατσίου, οι οποίες επίσης αποτυπώθηκαν δισκογραφικά, συνέβαλλε καταλυτικά στην ανάδειξη των συγκεκριμένων έργων, δημιούργησε ρεύμα του οποίου προεκτάσεις παραμένουν ανεξίτηλες και παράλληλα, ο τρόπος της λειτουργεί ως σημείο σπουδής και αναφοράς για τους νεότερους.

Τα 40χρονα της «Όμορφης Νύχτας» γιορτάζονται σε μια μοναδική συναυλία γιορτή, την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο CT GARDEN by Christmas Theater (Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου) που φέρει την ανάμνηση του σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος που συνέβη το 1983 στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο:

Η «Όμορφη Νύχτα» ήταν το πρώτο προσωπικό στέκι της στο Γαλάτσι, όπου η μεγάλη μας ερμηνεύτρια για επτά χειμώνες τραγουδούσε με επιτυχία και σταθερό βηματισμό προς την κορυφή και την καταξίωση.

Η Γλυκερία ηχογράφησε ζωντανά την «Όμορφη νύχτα» στα τέλη Νοέμβρη του 1983. Το άλμπουμ μόνο την πρώτη περίοδο της κυκλοφορίας του ξεπέρασε τις 350.000 πωλήσεις.

Κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά τα «Σμυρναίικα» και η Γλυκερία σφράγισε με την ερμηνεία της και έδωσε πνοή και νέα ώθηση σε παλιότερα τραγούδια όπως: «Γιατί θες να φύγεις», «Αχ, ας μπορούσα», «Η τράτα μας η κουρελού», «Τα λερωμένα τ’ άπλυτα», «Να ‘χα εκατό καρδιές», «Γυφτοπούλα», «Στο Τούνεζι Στη Μπαρμπαριά» κ.ά.

Μαζί της στο CT GARDEN η Χριστιάνα Γαλιάτσου, ο Χάρης Μακρής, μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών και καλεσμένοι έκπληξη υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Στέλιου Φωτιάδη.
glykeria garden23 viva 500x500
Εισιτήρια
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP: 25 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 15 ευρώ – (φοιτητικό – ανέργων 12 ευρώ)
Γ ΖΩΝΗ: ΟΡΘΙΩΝ 12 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων 10 ευρώ)
AMEA: 15 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες: 211 7701700

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 211 7701700, viva.gr & ct.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!