Γιώργος Μαργαρίτης: Χρυσό το Έγκλημα, χρυσός και ο Τσιτσάνης

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, δρέπει τους καρπούς των κόπων και των μόχθων του και βλέπει τις δισκογραφικές του καταθέσεις να ξεχωρίζουν, ακόμη και στις δύσκολες σημερινές εποχές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο restaurant-bar SUPPER στο Κολωνάκι, έγινε η απονομή χρυσών δίσκων για τις δύο τελευταίες εργασίες του: Το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και το ολοκαίνουργιο Έγκλημα και Τιμωρία.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο Μαργαρίτης: «Ένας χρυσός δίσκος τα δύσκολα αυτά χρόνια μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω και να σας χαρίσω κι άλλα ωραία τραγούδια στο μέλλον».

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ο διευθυντής του Ογδόου, Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: "Ο Μαργαρίτης όσο περνούν τα χρόνια, μεστώνει σαν το παλιό καλό κρασί που επιδέχεται παλαίωση. Είναι άξιος εκπρόσωπος της ορθόδοξης σχολής του λαϊκού τραγουδιού. Δηλαδή της κατηγορίας του Παγιουμτζή, του Τσαουσάκη, του Περπινιάδη, του Ζαγοραίου, αν και υποδόρια στα πατήματα του Μαργαρίτη, συναντάμε χρώματα από Στέλιο και Γρηγόρη… Είναι κοινωνικός ερμηνευτής, με προσωπικότητα και δικό του χαρακτήρα. Στο άσματα του Τσιτσάνη, ο Μαργαρίτης ξαναδίνει το νεύρο, την αξιοπρέπεια και την υπόσταση που δικαιούνται και τους αρμόζει. Στα καινούργια του, συναντά τον Μανούλη Ρασούλη -στην ομώνυμη τελευταία του δισκογραφημένη δημιουργία, Έγκλημα και Τιμωρία-, τον Πέτρο Βαγιόπουλο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Εμμανουηλίδη, τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Χρήστο Νικολόπουλου, σε δύο τραγούδια, σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. Ένα από αυτά και το γκραν ζεϊμπέκικο, Δίπλωσαν πάλι στα ποτήρια τα ποτά… Είναι ένας δίσκος κανονικός από την αρχή μέχρι το τέλος, με τραγούδια που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση. Αξίζει να τον ακούσετε!".

Στη συνέχεια η διευθύντρια της Lyra/ MBI Έφη Κανελλοπούλου έκανε τις απονομές των δύο δίσκων στον Γιώργο Μαργαρίτη, στον γιο του Βασίλη Τσιτσάνη Κώστα Τσιτσάνη για το άλμπουμ Ο Μαργαρίτης Τραγουδά Τσιτσάνη και στους συντελεστές για το άλμπουμ Έγκλημα Και Τιμωρία» -τον ενορχηστρωτή Γιώργο Παγιάτη και τους δημιουργούς Χρήστο Νικολόπουλο («Ο Μαργαρίτης είναι ο πιο αυθεντικός τραγουδιστής που έχει απομείνει. Εύχομαι να συνεχίσει»), Γιάννη ΛοΓό Λογοθέτη, Νίκο Αναγνωστάκη, Πέτρο Βαγιόπουλο («είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες. Το Έγκλημα και τιμωρία είναι το τελευταίο τραγούδι που γράψαμε μαζί με τον Μανώλη Ρασούλη. Έφυγε γρήγορα αλλά πάντα θα μείνει στην καρδιά μας»), Γιάννη Εμμανουηλίδη και τέλος στη μικρή Αφροδίτη που όπως είπε ο ίδιος ο Μαργαρίτης τον βοηθάει πολύ.

Η βραδιά έκλεισε, με τον λαϊκό βάρδο, συνοδεία δύο μουσικών, μπουζουκιού και κιθάρας, να αποδίδει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, τραγούδια από τις παραπάνω δουλειές καθώς και άλλα κλασικά του.


Φωτό 2: Γιώργος Μαργαρίτης και Κώστας Μπαλαχούτης
Φωτό 3: Γιώργος Μαργαρίτης, Χρήστος Νικολόπουλος, Έφη Κανελλοπούλου


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!