Γιώργος Γιαννιώτης & Παναγιώτης Στεργίου στην «Απανεμιά»

Καλό λαϊκό τραγούδι, με «πυρήνα» το ρεπερτόριο του Μπιθικώτση στην ιστορική μπουάτ της Πλάκας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιώργος Γιαννιώτης είναι ένας συλλέκτης, γνώστης και εραστής του καλού λαϊκού τραγουδιού. Διακοσμητής στο επάγγελμα διαθέτει μια πλατιά συλλογή με δίσκους, ηχογραφήσεις, γκραβούρες, παλιά περιοδικά, ρεκλάμες, αντίκες και όχι μόνο. Αλλά και ως δημιουργός και ερμηνευτής, κουβαλώντας όλο αυτό το ιδιαίτερο φορτίο στο dna του είναι ατμοσφαιρικός και εκφραστικός, με μια δική του προσωπικότητα. Οι ζωντανές του παραστάσεις συνδυάζουν τη μυσταγωγία με την ψυχαγωγία. Η συνεργασία του με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Παναγιώτη Στεργίου γέννησε το δίσκο «Μη Φοβάσαι».

«Μη φοβάσαι» είναι η κάρτα σύστασης του Γιαννιώτη που θα εμφανιστεί μαζί με τον Στεργίου στην ιστορική μπουάτ «Απανεμιά» την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ. Μαζί τους στην κιθάρα ο ωραίος παίκτης Νίκος Κανούργιος. Τίτλος της παράστασής τους: «Το παρελθόν είναι πάντα παρόν».

Θα ακουστούν τραγούδια λαϊκά του ’60 και του ’70 με πυρήνα το ρεπερτόριο του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Λέει χαρακτηριστικά ο Γιαννιώτης: «Ο Μπιθικώτσης πέρα από το φωνητικό χάρισμά του είχε μια ιδιαιτερότητα. Με άλλο τρόπο ερμήνευε το ρεμπέτικο, με διαφορετικό το λαϊκό και αλλιώς το έντεχνο. Επίσης δεν έβγαινε ποτέ μπροστά από τα τραγούδια αλλά υπηρετούσε με σεβασμό το λόγο και τη μουσική εκείνων που τα δημιούργησαν. Μεγάλο πράγμα αυτό. Το ίδιο ακριβώς επιχειρούμε και με τον Παναγιώτη Στεργίου στην Απανεμιά. Ήδη η προηγούμενη μας παράσταση εκεί αγαπήθηκε από τον κόσμο. Υπήρξε ένας μοναδικός συντονισμός…»

Η φωτογραφία πους σμίγει τους δύο καλλιτέχνες είναι αυθεντική και μετρά πολλά χρόνια. Άλλωστε Στεργίου και Γιαννιώτης μοιράζονται 40 χρόνια γνωριμίας.
photo234.jpg

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Απανεμιά
Μνησικλέους & Θόλου 4, Πλάκα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3248580
mifavaasi.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!