Ευκολότερη χρήση δικαιωμάτων & ταχύτερη πληρωμή της πνευματικής ιδιοκτησίας

Την ταχύτερη και ευκολότερη αδειοδότηση παρόχων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που επιθυμούν να προσφέρουν νέες μουσικές υπηρεσίες…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


είτε στη χώρα τους είτε σε άλλη χώρα της ΕΕ προβλέπει πρόταση νόμου που θα τεθεί σε ψηφοφορία την προσεχή Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλλουν στον εδαφικό κατακερματισμό των «επιγραμμικών» υπηρεσιών μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιλογών των παρόχων, ενώ μεγάλες είναι και οι δυσκολίες απόκτησης διακρατικών αδειών.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στον κατακερματισμό της αγοράς της ΕΕ για τις υπηρεσίες αυτές, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό την παροχή επιγραμμικών υπηρεσιών. Συνεπακόλουθα ούτε έχουν παραχωρηθεί ευρέως άδειες ούτε εισπράττονται οι προσήκουσες αμοιβές σε μουσικά έργα των δημιουργών όπως θα μπορούσε να γίνει. Ο εν λόγω κατακερματισμός λειτουργεί επίσης ως τροχοπέδη για τους καταναλωτές όσον αφορά την απόλαυση της ευρύτερης δυνατής πρόσβασης σε μουσικά ρεπερτόρια αξιοσημείωτης ποικιλομορφίας. Ενώ σε άλλους τομείς η συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων δεν έχει ακόμη εγείρει δυσκολίες που χρήζουν εν προκειμένω αντιμετώπισης, στον τομέα των μουσικών έργων η συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων χρήζει αντιμετώπισης.

Η δε αντιμετώπιση της εν λόγω κατάστασης είναι ζωτικής σημασίας για την προαγωγή της νόμιμης προσφοράς μουσικής στο διαδίκτυο εντός της ΕΕ. Η νομοθετική πρωτοβουλία που θα εξετασθεί στην Ευρωβουλή την προσεχή Τρίτη αναμένεται πως θα διασφαλίζει την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και την έγκαιρη πληρωμή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πηγή: tovima.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!