Eurovision 2024: Σε ποια χώρα έδωσε τραγούδι ο Φοίβος

Οι Eurofans δεν πίστευαν στα μάτια τους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία έκπληξη έκρυβε ο εθνικός τελικός της Σερβίας για την Eurovision, άμα τη αναρτήσει της λίστας με 32 ονόματα συμμετεχόντων του Pesma Za Evroviziju 2024.

Αν και η αρχική δημοσίευση της λίστας κατέβηκε σχεδόν αμέσως, καθότι ανεπίσημη, το χρονικό αυτό διάστημα ήταν αρκετό ώστε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως γράφει το eurovisionfun, στη σχετική λίστα υπήρχε το όνομα της τραγουδίστριας Milica Pavlović, ενώ συνθέτης της συμμετοχής της στον σερβικό εθνικό τελικό είναι ο Φοίβος.

Ο τίτλος της συμμετοχής είναι «Nitro», με τον Φοίβο να υπογράφει τη μουσική σε στίχους των Ljiljana Jorganović και Mimi Mercedes.

Η Milica Pavlović είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σερβικής μουσικής σκηνής. Έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από τον διαγωνισμό Zvezde Granda πριν από 10 περίπου χρόνια και από τότε έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο χώρο της ποπ-φολκ μουσικής.

Η καριέρα της περιλαμβάνει πολυάριθμα επιτυχημένα singles και άλμπουμ που έχουν συγκεντρώσει ευρεία αναγνώριση αναδεικνύοντας τόσο τη δυναμική όσο και την ευελιξία της μέσα στο συγκεκριμένο είδος.

Η επιτυχία της αντανακλάται όχι μόνο στα charts, αλλά και στη σημαντική της επίδραση στο σύγχρονο μουσικό τοπίο της Σερβίας. Ο Φοίβος έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τη Milica υπογράφοντας αρκετές από τις επιτυχίες της.

Ειδικότερα, ο Έλληνας συνθέτης έχει γράψει για τη Σέρβα τραγουδίστρια τα παρακάτω κομμάτια:

Da me voliš
Jaša
Kidaš me
Mogla sam
Ne dam krevet
Ne sećam se
Operisan od ljubavi
Pacijent
Tačno tako
Tako mi i treba

Το πιο πρόσφατο από τα παραπάνω είναι το «Jaša» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, ως κομμάτι του άλμπουμ «LAV».

Σημειώνεται ότι η επίσημη λίστα των καλλιτεχνών του Pesma Za Evroviziju 2024 αναμένεται να ανακοινωθεί ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!