Εστουδιαντίνα & Γιάννης Κότσιρας - Καλοκαίρι με τη “Σμύρνη του έρωτα”…

(ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ) Με αφορμή τα 90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη και την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου «Η Σμύρνη του έρωτα».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζουν μια παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια που γράφτηκαν με έμπνευση τον έρωτα στη Σμύρνη ή γράφτηκαν από Σμυρνιούς συνθέτες στην Ελλάδα και στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, από τη δεκαετία του ’20 ως το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά, Ο Αντώνης ο Βαρκάρης, Μισιρλού, Το Γελεκάκι, Η Μικροπαντρεμένη είναι μόνο κάποια από αυτά. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Κατσιγιάννη ενώ συμμετέχουν η Ασπασία Στρατηγού και ο Θοδωρής Μέρμηγκας.

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τον Γιάννη Κότσιρα και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, μια εξαιρετική ορχήστρα που συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ορχηστρών που άνθησαν στη Μικρά Ασία, προβάλλοντας με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εξαιρετικές ερμηνείες και με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, τον βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Οι ημερομηνίες των συναυλιών:

Πέμπτη 28 Ιουνίου – Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Παρασκευή 31 Αυγούστου – Γιαννιτσά – Ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου – Βόλος – Δημοτικό θέατρο Μελίνα
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου – Βέροια – Ανοιχτό θέατρο άλσους Μελίνα Μερκούρη
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου – Αθήνα – Τεχνόπολις
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου - Θήβα - Ανοιχτό θέατρο
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Κύπρος - Λευκωσία - Σχολή τυφλών
Σάββατο 6 Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη - Μέγαρο Μουσικής
Κυριακή 7 Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη - Μέγαρο Μουσικής

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με προσθήκες, αλλαγές στις ημερομηνίες ή και για οποιαδήποτε διαφοροποίηση χώρων και πόλεων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!