Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό της Γιουροβίζιον

(VIDEO) Χωρίς ιδιαίτερη «αγωνία», μιας και ανακοινώθηκε τρίτη στη σειρά, προκρίθηκε η Ελλάδα με την Demy και το «This is Love».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα αυτά τα τρανά για τον τον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision, που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου στο Κίεβο.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Μολδαβίας και του Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Κύπρος ανακοινώθηκε ένατη. Οι άλλες χώρες που προκρίθηκαν ήταν οι: Σουηδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Αρμενία, Αυστραλία και Βέλγιο.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στη δέκατη θέση στον Α' ημιτελικό του 62ου Διαγωνισμού που διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Mέσα σε γαλάζιο φόντο κατά κύριο λόγο, η Demy -με το ελληνικό όνομα και το ελληνικότατο τραγούδι της- έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, στα μέτρα και τα σταθμά του διαγωνισμού και κατάφερε να προκριθεί.

Άλλωστε είχε στο πλευρό της και μια ομάδα που γνωρίζει καλά τι ζητάει η Γιουροβίζιον και είναι και απολύτως ταιριαστή με το «υψηλό» της επίπεδο. Την σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία είχε ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός. Η σύνθεση και η παραγωγή του τραγουδιού ήταν του Δημήτρη Κοντόπουλου και οι στίχοι των Romy Papadea & John Ballard.

Η θέση στην οποία η «χώρα» μας θα διαγωνιστεί το Σάββατο, θα γίνει γνωστή τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην κλήρωση που θα γίνει μετά το πέρας του Β' τελικού, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 με τις χώρες: Σερβία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Ρουμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Δανία, Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο, Κροατία, Νορβηγία, Ελβετία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Εσθονία, Ισραήλ.

Σε αντίστοιχους με τους ελληνικούς δρόμους και η Κύπρος, που όπως προαναφέραμε πέρασε στον τελικό του Σαββάτου, με τον Hoving να τραγουδά το Gravity…

Πάντα τέτοια!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!