Εκδηλώσεις της Εταιρείας «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»

Κεντρική εκδήλωση του εορτασμού αποτελεί η συναυλία στις 3 Δεκεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με μια μεγάλη συναυλία και εκδηλώσεις, η Εταιρεία για την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» γιορτάζει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου τα 22 χρόνια δράσης της υπέρ της λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για τη Λυρική Τέχνη αλλά και για να ζωντανέψει το σπίτι όπου έζησε η κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο.

Κεντρική εκδήλωση του εορτασμού αποτελεί η συναυλία στις 3 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Παρνασσός, με άριες από όπερες αλλά και μουσικά κομμάτια εμπνευσμένα από αυτές. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μυρσίνη Μαργαρίτη, υψίφωνος, Μαίρη-Έλεν Νέζη, μεσόφωνος, Ναταλία Γεράκη, φλάουτο, Μαρία Μπιλντέα, άρπα και Απόστολος Παληός, πιάνο.

Παράλληλα, σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» οργανώνονται από 1 έως 6 Δεκεμβρίου προβολές με στιγμιότυπα και ντοκουμέντα από τις εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί μέσα στα χρόνια.

«Σήμερα, είκοσι δύο χρόνια μετά από την ίδρυση της Εταιρείας, έχοντας καταφέρει να κατασκευαστεί το νέο Κτίριο της Όπερας, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και να αποκτήσει προς αξιοποίηση το κτίριο της οδού Πατησίων 61, όπου έζησε η Maria Callas, η Εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται, τόσο για την ανάπλαση του, όσο και για την πραγματοποίηση του ονείρου για τη λειτουργία της Ακαδημίας. Μιας καινοτόμου ιδέας, που περιλαμβάνει όλες τις δεξιότητες αυτής της Τέχνης» τονίζει η Βάσω Παπαντωνίου, πρόεδρος της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!